ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΠΟ… ΜΑΚΡΙΑ!
 Μπολιασμένοι, ραπιντοτεστωμένοι και υγιείς αναχωρήσαμε για το Βερολίνο, για να βρεθούμε στις 17 Σεπτέμβρη με την οικογένεια της εορτάζουσας, μια και την προηγούμενη χρονιά ο… ακατονόμαστος (Covid-19) δεν μας το επέτρεψε!
Για πρώτη φορά φύγαμε από το ευχάριστα αναμορφωμένο από την FRAPORT αεροδρόμιο του «Ακτίου» με την τελευταία πτήση του καλοκαιριού γεμάτη από λάμποντα πρόσωπα αναχωρούντων τουριστών και με έναν θαυμάσιο καιρό που διέψευδε τις πολύ δυσμενείς προβλέψεις της ΕΜΥ.
Φύγαμε γεμάτοι από τις μουσικές του Μεγάλου Μίκη που μας άφησε εξαϋλωμένος σε νότες, όπως εκείνος είχε προβλέψει για τον εαυτό του. Είναι βέβαιο ότι οι Άγγελοι του Θεού τον υποδέχτηκαν με λαχτάρα για να διευθύνει με τη ζωντάνια του την ορχήστρα τους και ότι ο Μεγαλοδύναμος βρίσκεται μακριά από τις κακίες των ανθρώπων τους οποίους… ρίχνει για ένα σύντομο μέσα στην αιωνιότητα διάστημα για να ζήσουν και να το απολαύσουν αυτό το διάστημα.
Ο Μεγαλοδύναμος αφήνει τον καθένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ να πορευτεί και ο Μίκης πορεύτηκε ΕΛΕΥΘΕΡΑ παρά τις οποιεσδήποτε προσπάθειες να τιθασεύσουν αυτήν την ελευθερία του. Και ήταν πολλές αυτές οι προσπάθειες και από πολλές κατευθύνσεις, πλην όμως συνάντησαν στο διάβα τους έναν ακλόνητο γίγαντα οπλισμένο με τα όπλα που του χάρισε ο Θεός, τα όπλα της μουσικής του, αυτά που έκαναν ανενεργές τις όποιες προσπάθειες των διωκτών του και τους γελοιοποίησε στα μάτια ολόκληρης της οικουμένης.
Αυτός ήταν ο Μίκης ο Μεγάλος που ακόμα και στην Πολιτική που αναμείχτηκε έδειξε την Μεγαλοσύνη του, χωρίς να παρεκκλίνει καθόλου από τις ιδέες του.
ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ!..
Μέσα στην παραζάλη του άκρατου φανατισμού, αυτού που δεν στέκεται μπροστά στα οποιαδήποτε εμπόδια, είτε αυτά είναι πανδημίες, είτε αυτά είναι εμβολιασμοί, είτε αυτά είναι πυρκαγιές και πλημμύρες ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα σε αυτούς που υποδύονται τους… ομοϊδεάτες του και τους δείχνει με το αγνό παράδειγμά του τι θα πει συναίνεση και πατριωτισμός.
Σε αυτούς που δεν βλέπουν πέρα… από τη μύτη τους τα τεκταινόμενα της ζωής και θέλουν να παραστήσουν ότι είναι «αγνοί ιδεολόγοι», αν είναι δυνατό κάποιος να θεωρήσει «ιδεολόγο» τον Παύλο Πολάκη ή μακάρι τον Αλέξη Τσίπρα! Ή μακάρι ακόμα αυτή την ανεκδιήγητη χούφτα των… αντιεμβολιαστών σε όλον τον κόσμο που στην Ελλάδα θέλουν να παραστήσουν επίσης τον «ιδεολόγο» με τους «σταυρούς» και τα ράσα από τη μια μεριά και τους θορυβοποιούς των «τσιπακίων» και λοιπών φαιδροτήτων από την άλλη.
Ο Μίκης με παρρησία μίλησε για μαύρους και κόκκινους φασισμούς για τους οποίους οι σύγχρονοι… «αγνοί αριστεροί» όταν ακούνε διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και «ανερυθρίαστοι» κλείνουν τα μάτια σε κάθε… κινητοποίηση την οποία θεωρούν ότι προέρχεται από αριστερά. Κλείνουν τα μάτια και μιλάν για…αγώνες αγνοώντας θεσπισμένους παγκόσμιους κανόνες από ομάδες επιστημόνων ολκής οι οποίοι κατανάλωσαν αρκετά πανταλόνια με φθαρμένους «καβάλους» από τις καρέκλες που χρησιμοποιούν νυχθημερόν για τις έρευνές τους υπέρ της ανθρωπότητας.
Ξυπνήστε επιτέλους «σύγχρονοι αριστεροί». Οι… καταλήψεις δεν είναι όπλο αγώνων αλλά προσπάθεια αποφυγής τους!
Γι - Πας