ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Δεν γνωρίζω αν βρέθηκαν ύποπτοι, αν έγιναν συλλήψεις και αν υπάρχουν ένοχοι για ό,τι έγινε αυτές τις μέρες στην Αττική, την Ηλεία, την Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Αρκαδία, την Εύβοια και όπου αλλού τέλος πάντων. Ελπίζω και εύχομαι πάντως ολόψυχα να μην υπάρχουν τέτοιοι, είτε με πρόθεση είτε ακόμα και αθέλητοι, το ίδιο είναι κατά τη γνώμη μου, διότι οι οποιεσδήποτε ποινές δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν το γενικό αίσθημα.
Τι να τον κάνεις τον ηλίθιο, ο οποίος βρήκε τότε μέρα να κάψει τα ξερά κλαδιά του στο Νταού Πεντέλης και… μαζί με αυτά έκαψε μαρτυρικά στο «Μάτι» 103 ανθρώπους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες, δημιούργησε πόνο αμέτρητο που συνεχίζεται, όχι μόνο για την απώλεια οικείων, αλλά και από τα πραγματικά τραύματα, που συνεχίζεται η θεραπεία τους και τέλος πολλές υλικές καταστροφές.
Αλήθεια, γίνεται μία δίκη για να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν στους αρμόδιους για τις παραλείψεις τους στην μεγάλη εκείνη πυρκαγιά και καλά κάνει και γίνεται! Δίκη για τον πραγματικό υπεύθυνο έχει γίνει; Πρόκειται να γίνει; Ή αφήνεται η δίκη αυτή στην αρμοδιότητα αποκλειστικά των Ερινυών;
Ξέρετε υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους… δεν πλησιάζουν οι ερινύες εν ζωή και οι οποίοι παρακολουθούν αδιάφοροι τα τεκταινόμενα για το δικό τους «έργο», πολλές φορές μάλιστα… κριτικάρουν κιόλας.
Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά το θάνατό τους. Ο κόσμος θα ήθελε να τους δει να καίγονται κρεμασμένοι ανάποδα σ’ ένα πεύκο. Αλλά αυτό δεν επιτρέπεται. Η δικαιοσύνη επιβάλλεται. Ας μην έχουμε την τύχη να γνωρίσουμε κάποια τέρατα υπεύθυνα γι’ αυτό που έγινε αυτές τις μέρες στην πατρίδα μας.
ΟΙ… ΦΩΝΑΣΚΟΥΝΤΕΣ!
Με την ευκαιρία αυτή… «γιγαντώθηκε» διεθνώς το νταβαντούρι των ανεμβολίαστων, όσον αφορά στην πανδημία! Τι ανθρώπινα δικαιώματα επιστράτευσαν, τι… απαρτχάιντ ξέθαψαν και τι την «ελευθερία» εκάστου προέταξαν. Αγνοώντας φυσικά εμφανέστατα την πανανθρώπινη ρήση την οποία η έμπειρη δικαστίνα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με ηρεμία εκστόμισε: Ότι δηλαδή η ελευθερία εκάστου εκτείνεται μέχρις εκεί που δεν βλάπτει την ελευθερία του άλλου!
Αυτή η πανανθρώπινη παραδοχή… λύνει τα χέρια της κάθε Πολιτείας προκειμένου να προστατέψει όλα τα προαναφερθέντα δικαιώματα των φιλόνομων πολιτών της χωρίς φυσικά να παραλείπει να εντάσσει και τους μη φιλόνομους κάτω από την προστασία της.
Δεν είναι δυνατό όμως να δέχεται ίσοις όροις ανεμβολίαστους διδάσκοντες και διδασκόμενους, χωρίς καν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας (μάσκες και διάφορα tests) που να προστατεύουν τους εμβολιασμένους από την μεταφορά του ιού στο σπίτι τους ή και αλλού. Αν τους βαστάει ας εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.
Δεν είναι δυνατό στις δομές περίθαλψης ηλικιωμένων να εργάζονται ανεμβολίαστοι που αποδείχτηκε ότι πολλούς από αυτούς τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους έστειλαν στον… άλλο κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και για τους εργαζόμενους Υγειονομικούς.
Έχουν και οι άλλοι δικαιώματα και ανησυχίες και όχι μόνο εκείνοι που συνήθισαν να φωνασκούν, νομίζοντας ότι με τις φωνασκίες τους δικαιώνουν τις… παλαβομάρες τους.
Πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι τα κρεβάτια των ΜΕΘ είναι απαραίτητα και στους άλλους πολίτες που πάσχουν από οτιδήποτε και ότι ακόμα και τα κανονικά κρεβάτια θα διατεθούν σε όσους έχουν ανάγκη και δεν θα γίνουν… βορά φωνασκούντων.
Γι - Πας