ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΝΑΜΕΡΑΤΕ «ΡΕΝΤΖΕΛΑ»!..
 Κάποτε, σε μία προεκλογική ομιλία του για την Δημαρχία των Γιαννίνων, ο αείμνηστος Κ. Φρόντζος αναφώνησε, όταν κατηγόρησαν τους υποψηφίους του συνδυασμού του: «Αναμεράτε ρέντζελα για να διαβούν τα ρούχα»!
Θα μπορούσε κάλλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα με την ίδια φράση, όταν αποτόλμησε σε συνέντευξή του να πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης… δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας!
Ο κ. Μητσοτάκης όμως δεν είναι τόσο παρορμητικός όπως ο αείμνηστος Κ. Φρόντζος, του οποίου η φράση αυτή με τα fake news των μαγείρων της αριστεράς μεταφέρθηκε στον ίδιο το λαό και ήταν η Παρασκευή προ των εκλογών ώστε να μην είναι δυνατό να επεξηγηθεί, τι εννοούσε!
Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει τον λαό ν’ αποφασίσει ποιος είναι σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα τα της χώρας, όχι μόνο διότι ο κ. Τσίπρας τα διαχειρίστηκε επί τεσσεράμισι χρόνια, όπως τα διαχειρίστηκε και με ποιους και ύστερα από τις εκλογές του 2019 ο κ. Μητσοτάκης τα διαχειρίζεται όπως τα διαχειρίζεται και με ποιους! Δεν χρειάζεται ν’ αναφερθούμε σε περγαμηνές προσώπων, αρχής γενομένης από την κορυφή των κυβερνησάντων.
Όταν ήμασταν φοιτητές αποκαλούσαμε τους ομοίους μας του Πολυτεχνείου… «γραμμοσύρτες», επειδή τότε η «είσοδος» στο Πολυτεχνείο ήταν η πιο δύσκολη. Φυσικά και δεν το εννοούσαμε, αλλά για όλους εκείνους που ήταν σε θέση να… σύρουν γραμμές σε σχέδια ξενυχτώντας στο διάβασμα και όχι για τους άσχετους που απλά κραδαίνουν ένα… «δίπλωμα»!
Όσο για τον Πολάκη και για τις φαιδρότητές του, δεν χρειάζεται να πω τίποτε. Ο άνθρωπος δείχνει… «λαλημένος» θέλοντας, λέει, να παραμείνει αυτός και μερικοί άλλοι εκτός των δισεκατομμυρίων των ανθρώπων – «πειραματοζώων», που δέχτηκαν να εμβολιαστούν και να δείχνουν σε όλες τις χώρες τα ευχάριστα αποτελέσματα και την ευτυχία των ανθρώπων που… ξαναζούν! Φανταστείτε να κυβερνούσε την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας με τον… κολλητό του.
ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ...
Ειλικρινά ήθελα να ‘ξερα: Σε πόσες τελικά γνήσιες, ελεύθερες και χωρίς καμιά υποψία νοθείας, εκλογικές αναμετρήσεις θα πρέπει να συμμετάσχει από το 1974 και επέκεινα το ΚΚΕ, ώστε να παραδεχτεί οριστικά ότι αποτελεί την σταθερή μειοψηφία του 4,5 – 5% και δεν θα πρέπει να καπηλεύεται την εργατική τάξη και την πρόοδο γενικά;
Δεν λέω και αυτό το ποσοστό, εφόσον τελικά είναι τέτοιο, ώστε μόνιμα να συμμετέχει στον διαμοιρασμό των εκλογικών εδρών δεν είναι ευκαταφρόνητο. Η παρουσία στη Βουλή κάθε φωνής, οποιασδήποτε φωνής, είναι σημαντικό στοιχείο της Δημοκρατίας, δεν θα πρέπει όμως αυτή η φωνή με την μόνιμη συμπαράσταση των ίδιων πάντα οπαδών, έξω από αυτή, να προσπαθεί να επιβληθεί στην πλειοψηφία. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι ασυδοσία!
Με τα γνωστά κόλπα των «απαρτιών», των μειοψηφιών καταφέρνει να… «κυβερνά» πολλά συνδικαλιστικά σωματεία και από εκεί και πέρα δρα με τρόπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία. Έτσι βγαίνουν 10-15 άτομα, καταλαμβάνουν τον καταπέλτη ενός υπό αναχώρηση πλοίου και δεν… επιτρέπουν τον απόπλου, ταλαιπωρώντας πλήθος ταξιδιωτών και εργαζομένων εις το όνομα κάποιας «απεργίας», η οποία μάλιστα κηρύχτηκε από τα δικαστήρια παράνομη.
Έτσι έγινε προ ετών και στα Γιάννενα σε μία μικρή βιοτεχνίας παντελονιών, νομίζω, την οποία ο ξένος επιχειρηματίας εγκατέλειψε εν λειτουργία στους απεργούς και… πήρε των ομματιών του. Δεν ακούστηκε ποτέ αν την λειτούργησαν οι απεργοί για… καλύτερο μεροκάματο!
Καλές είναι οι θεωρίες, καλός είναι και ο Μαρξ, καλός και ο Λένιν. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι στράβωσε και δημιουργήθηκαν οι νομενκλατούρες και οι κάποιοι… πιο ίσοι από τους άλλους ίσως, έτσι ώστε μετά το 1990 να ξεπηδήσουν τόσοι μεγιστάνες του πλούτου μέσα από την Σοβιετική Ένωση. Κάτι είχε πάρει χαμπάρι ο Γκορμπατσώφ, που τόσες ευθύνες του ρίχναν…
Γι - Πας