ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ (2)!..
 Θα ήμουν πολύ… φειδωλός, στα όρια της ανεπάρκειας, εάν αρκούμουν στα όσα ελάχιστα έγραψα στο προηγούμενο σημείωμά μου σχετικά με την ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ και γι’ αυτό θα συνεχίσω σήμερα, χωρίς φυσικά να εξαντληθούν τα όσα οι πραγματικοί παρατηρητές και σχολιαστές αναφέρουν με παρρησία. Γράφει ο Τζέιμς Τζέραλντ στον πρόλογό του (σελ. 18): «Οι Τούρκοι δεν πρέπει να γίνουν δεκτοί στην κοινωνία των ευυπολήπτων εθνών μέχρι να δείξουν μεταμέλεια ειλικρινή για τα εγκλήματά τους». Αντίθετα, σχολιάζουμε εμείς, τους βλέπουμε να αντιδρούν θρασύτατα σε κάθε αναφορά στις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων, επειδή γνωρίζουν ότι με τις παροχές των λόμπι τους δημιουργούνται εστίες συμπαθείας προς αυτούς προσβλέποντας σε υλικά οφέλη. Βλέπε Αμερική, Γερμανία, Ισπανία, κλπ.! Ο Γκλάντστοουν σε ομιλία του στο Μπλάιθ το 1876 λέει: Καμιά Κυβέρνηση δεν αμάρτησε τόσο, καμία δεν αποδείχτηκε τόσο αδιόρθωτη μέσα στην αμαρτία της, ή τόσο ανίκανη για αναμόρφωση! (Αναφέρεται στις σφαγές των Βουλγάρων 14.700 ψυχών το 1876).
Οι Τούρκοι δεν είναι οι ήπιοι μωαμεθανοί της Ινδίας, ούτε οι ιπποτικοί Σαλαντίν της Συρίας, ούτε οι καλλιεργημένοι Μαυριτανοί της Ισπανίας. Από την είσοδό τους για πρώτη φορά στην Ευρώπη ήταν το μεγάλο απάνθρωπο δείγμα ανθρώπων! Όπου εξέτειναν την κυριαρχία τους ο πολιτισμός εξαφανίζονταν! Μία φυλή Ελλήνων προσελκύστηκε στην Κων/πολη και σε κάποιο βαθμό αναπλήρωνε τις ανεπάρκειες του Τουρκικού Ισλάμ στον… νοητικό τομέα!
Ο Καρδινάλιος Νιούμαν αναφέρει σχετικά: Η βάρβαρη δύναμη, η οποία δεν διαθέτει Ιστορία η ίδια, έχει στα χέρια της τα ιστορικά ονόματα της Κων/πολης, κλπ., κλπ., μέχρι την Μέκκα, την Αντιόχεια και την Αλεξάνδρεια, διατηρώντας ΑΔΑΩΣ στην κατοχή της την μισή ιστορία όλου του Κόσμου. Αναφέρεται στην Οθωμανική αυτοκρατορία φυσικά.
Το 1914 κατοικούσαν στην Φώκαια, δίπλα στη Σμύρνη, 8.000 Έλληνες, υπήκοοι Οθωμανοί, Χριστιανοί και 400 Τούρκοι. Με τις κεντρικές παροτρύνσεις σύμφωνα με τις μαρτυρίες τριών Γάλλων αυτοπτών (άποικοι από την Φώκαια ίδρυσαν την Μασσαλία πριν από 1.000 χρόνια), επακολούθησε σφαγή και φυγή των Χριστιανών στα παρακείμενα Ελληνικά νησιά. Όταν εγκαταστάθηκε ο Ελληνικός Στρατός στη Σμύρνη, γύρισαν στα κατεστραμμένα σπίτια τους και πήραν πίσω τα κοπάδια τους. Ο… ανεκδιήγητος (συμπαθής στον Χόρτον) Στεργιάδης ζήτησε να επιστρέψουν… τα δικά τους κοπάδια στους αρπαγείς Τούρκους!
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ (3)!..
Και το… κυρίως πιάτο! Γράφει ο Τζ. Μίλτον: Είκοσι αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού ένα μικρό οπισθοδρομικό έθνος, όπως οι Τούρκοι, μπόρεσε να διαπράξει τέτοια εγκλήματα σε βάρος του πολιτισμού και της προόδου του Κόσμου, είναι κάτι που πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό σε όλους τους ενσυνείδητους ανθρώπους! Ο Τζ. Χόρτον, βαθύς και αδέκαστος παρατηρητής αυτής της Δαντικής τραγωδίας σημειώνει: Η Ιωνία είναι η χώρα των Επτά Πόλεων της Αποκαλύψεως του Ιωάννη. Έξι από τα εφτά αυτά κεριά έχουν σβήσει από καιρό αφήνοντας στη θέση τους βαθύ σκοτάδι. Έμενε το τελευταίο που έκαιγε ολόλαμπρο μέχρι την καταστροφή της Σμύρνης στις 13 Σεπτέμβρη 1922 από τους Τούρκους του Μουσταφά Κεμάλ και τον μαρτυρικό θάνατο του τελευταίου επισκόπου της, του οποίου το μαρτύριο αποτέλεσε το ταιριαστό τέλος της Χριστιανικής Ιστορίας της. Του προσφέρθηκε άσυλο πρώτα στο Γαλλικό Προξενείο και εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι θα μεταβεί στο ποίμνιό του! Το ίδιο είπε και σ’ εμένα, λέει ο Χόρτον: «Είμαι Ποιμένας και θα παραμείνω με το ποίμνιό μου»! Πέθανε μαρτυρικά από τον όχλο και του αξίζουν οι υψηλότερες τιμές από την Εκκλησία και το Κράτος. Αξίζει τον σεβασμό όλων εκείνων που εκτιμούν το θάρρος μπροστά στην προοπτική του μαρτυρικού θανάτου! Οι Τούρκοι έχουν κυριεύσει πλέον τη γη των Επτά Πόλεων (της Αποκάλυψης) και δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει, αλλά η τελευταία σκηνή της τελικής εξάλειψης του Χριστιανισμού λαμπρύνθηκε από τον ηρωικό θάνατο του τελευταίου Χριστιανού Επισκόπου της. Παραλληλίζει ο Χόρτον την πυρπόληση της Σμύρνης από τους Τούρκους με την καταστροφή της Καρχηδόνας από τους Ρωμαίους, αλλά με μία ουσιαστική διαφορά, την οποία ο ίδιος επισημαίνει: Την παρουσία πολεμικών πλοίων Χριστιανικών Κρατών, αλλά και της Αμερικής σε μικρή απόσταση, τα οποία όμως ήταν απλοί θεατές των τραγικών γεγονότων. Προφανώς με την έγκριση των χωρών τους, που αποθράσυναν τους Τούρκους! Μία κανονιά αν είχε ριχτεί πάνω από την Τουρκική συνοικία πιθανότατα θα τους είχε συνετίσει!
Ευτυχώς που οι τρεις ναύαρχοι του Ναυαρίνου δεν είχαν χρειαστεί πολλές συζητήσεις για να συνετίσουν τον αιμοσταγή Ιμπραήμ. Άλλες εποχές τότε.
Γι - Πας