ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ… ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ!
 Δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί όλο το… προοδευτικομάνι συμφωνούσε σύσσωμο και μάλιστα με μεγάλο φανατισμό στην αποκλειστικότητα των Δημοσίων Πανεπιστημίων στην χώρα μας!
Σιγά – σιγά τα πράγματα ξεδιαλύνονται. Οι μεν κατέχοντες την εξουσία «προοδευτικοί», εξασφαλίζοντας κατά το πλείστον τις σπουδές των παιδιών τους σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, βολεύονταν να… τακτοποιούν «δικούς» τους σε όλα τα δημόσια ΑΕΙ της Ελλάδας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις επιστημονικές τους περγαμηνές πέραν της… «προοδευτικότητάς» τους! Οι δε βολευόμενοι επιδιώκοντας πλήρως την «περιχαράκωσή» τους με την ασυδοσία των φοιτητικών εκπροσώπων, οι οποίοι εξασφαλίζουν έτσι την λήψη του πτυχίου τους… χωρίς ιδιαίτερους κόπους.
Έτσι λοιπόν, προέκυψαν οι… όλως απαραίτητοι «αιώνιοι φοιτητές» και οι «νούλες» σπουδάζοντες της λευκής κόλλας και του τρία (3) μέσου όρου εισαγωγής τους, ώστε να δικαιολογείται η… αλλεργία της αριστείας σε διδάσκοντες και διδασκόμενους. Τόσα χρόνια λοιπόν αυτοί οι τελευταίοι κατέλαβαν την θέση των… προηγούμενων!
Έτσι εξηγείται το γιατί σε ολόκληρη σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών ΑΕΙ δεν αρθρώθηκε μία λέξη ουσιαστική για το νομοσχέδιο, το οποίο προσπαθεί με κάθε δυνατή κοσμιότητα να αποκαταστήσει αυτήν την τελευταία και στο δικό τους περιβάλλον.
Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι Πρυτάνεις να συμφωνούν μόνο στην μεγαλύτερη οικονομική τους στήριξη, η οποία περιλαμβάνει και το δικό τους προσωπικό… συμφέρον και σε τίποτε άλλο από όσα προτείνει για διαβούλευση η Ελληνική Πολιτεία;
Δεν νομίζουν ότι τα περί συντηρητισμού και προοδευτικότητας δεν αγγίζουν πλέον τα αυτιά των σκεπτομένων Ελλήνων, οι οποίοι βλέπουν ότι οι προσφορές τους για τις σπουδές των παιδιών τους πηγαίνουν χαμένες σε μεγάλες καταστροφές και στην ανέλιξη μετριοτήτων, οι οποίοι με στόμφο… καταπολεμούν κάθε αριστεία; Αν οι πνευματικοί ταγοί πολεμούν αυτήν την τελευταία, ποιος θα την υποστηρίξει; Μήπως αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα όταν ο… «Ρουβίκωνας» εγκαταστάθηκε βίαια στην Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας; Εάν το «Δημόσιο» που εκ των πραγμάτων δαπανά για τα δημόσια ΑΕΙ δεν μπορεί να ελέγχει, τότε ποιος θα το κάνει; Οι μπαχαλάκηδες;

ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ!..
 Να που υπάρχει και… «δρα» ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας, ο οποίος θεωρεί ότι είναι σε θέση να ειρωνευτεί τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του, επειδή, λέει, ύστερα από τρία χρόνια… απαιτεί από τα Σκόπια την πιστή τήρηση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», την οποία… κλπ., κλπ… (Ας με συγχωρήσει, δεν τον γνωρίζω).
Για την περίφημη αυτή συμφωνία καλόν θα είναι οι Συριζαίοι να σιωπούν, βλέποντας τον τρόπο και τους λόγους για τους οποίους η γειτονική επίσης Βουλγαρία, ανήκουσα επίσης στην Ε.Ε. αντιδρά για την συμφωνημένη από τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά «Μακεδονική γλώσσα». Γλώσσα την οποία με τόση απλοχεριά παραχώρησαν στην «Βόρεια Μακεδονία» και την οποία οι Βούλγαροι θεωρούν ανύπαρκτη όντας απλά ένα… «Βουλγαρικό ιδίωμα»!
Όλες οι σοβαρές πηγές, φυσικά και οι Ελληνικές, υποστήριζαν αυτήν την δεδομένη ισχυρή εκδοχή, κατοχυρωμένη και δικαστικά από δικαστήρια των Ιωαννίνων, εκτός από τον… μεγάλο διπλωμάτη κ. Κοτζιά, εξορμούμενο από τις εκδικητικές αριστερές του ρίζες, ξεπερνώντας ακόμα και τους καθ’ ύλην αρμόδιους Βουλγάρους και τον κ. Τσίπρα φυσικά, που μπροστά στην τύφλα του θέλησε απλά να ικανοποιήσει τους… φίλους του Αμερικάνους! Αυτά όταν οι Τσίπρας και Κοτζιάς ήταν… «φίλοι»!
Όλα αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τον κ. Μπάρκα στον οποίο απέμεινε μόνο η διάθεση για ειρωνεία πάνω στις ενέργειες μιας σοβαρής Κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει την ύπαρξη ενός Ελληνικού Κράτους, που κυβερνήθηκε για τεσσεράμισυ χρόνια από την… πρώτη φορά αριστερά!
«Δυστυχώς», σύμφωνα με την σύζυγο του τότε Πρωθυπουργού κα Περιστέρα Τσίπρα – Μπαζιάνα η Κυβέρνηση του συζύγου της δεν κατάφερε να κατακτήσει την «εξουσία» και τους «αρμούς» της, όπως επεξήγησε ο άνδρας της, πράγμα που την έθλιβε μέχρι δακρύων.
Εν πάση όμως περιπτώσει κατάφερε, ύστερα από πολύ σοβαρές… διεθνείς πιέσεις να υπογράψει την «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία εάν θελήσει ο κ. Μητσοτάκης να καταργήσει θα πρέπει πρώτα να ρεζιλέψει την Ελλάδα. Να ζητήσει δηλαδή να κάνει ό,τι ο κ. Ερντογάν ζητάει για την Συμφωνία της Λωζάνης: ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ!
Αυτά όμως για τον κ. Μπάρκα είναι… ψιλά γράμματα!
Γι - Πας