ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΙΔΟΥ Ο… ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ!

Το ότι ο άνθρωπος έχει… «τρικυμία εν κρανίω…» μαζί με την εφευρεθείσα από τον Ναύαρχό του «Γαλάζια Πατρίδα», όπου Κύπρος, Κρήτη, Ρόδος, Γιόκ, φαίνεται και από την αντίφαση του να θέλεις μεν την αναθεώρηση της «Συνθήκης της Λωζάνης» και από την άλλη να μη θέλεις να… ανατραπεί η ιδέα του Μωάμεθ του Πορθητή, κατά την οποία εκείνος είχε μετατρέψει τον τόπο της προσευχής του Κων/νου Παλαιολόγου στον Χριστό σε δικό του τόπο προσευχής στον Αλλάχ! Το 1453!
Ιδέα του Καραγκιόζη δηλαδή: Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου! Τι είναι αυτός μωρέ; Ξεχνάει ότι η «Συνθήκη της Λωζάνης» έγινε από τους νικητές ενός μεγάλου πολέμου, οι οποίοι εν τη μεγαλοθυμία τους θέλησαν να μη διαλύσουν τελείως εις τα… εξ ων είχε συντεθεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά να της αφήσουν ένα σημαντικό κομμάτι, κυρίως το Ασιατικό, μαζί με το ευρωπαϊκό μέρος της Κων/πολης, όπου διατηρούνταν σημαντικό μέρος του Ελληνικού πληθυσμού της σε αντιστοιχία με τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Δυτικής Θράκης, που περιλάμβανε Τούρκους και Πομάκους. Όλα τα νησιά του αρχιπελάγους παρέμειναν Ελληνικά, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο που με πλειοψηφία Ελληνικού πληθυσμού παρέμειναν υπό Τουρκική διοίκηση. Το τι έγινε στους Ελληνικούς πληθυσμούς της Κων/πολης και της Ίμβρου και Τενέδου και με ποιο τρόπο, τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ερντογάν κι ας κάνει πως ξεχνά.
Το πώς διατηρείται ανέπαφος ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Δυτικής Θράκης και η θρησκεία του, τα γνωρίζει επίσης πολύ καλά.
Τώρα τι εννοεί με την αποστρατικοποίηση δέκα έξι νησιών, αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς και ούτε φυσικά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι δεν… τρώνε κουτόχορτο και βλέπουν τι ακριβώς θέλει να κάνει ο κ. Ερντογάν, τόσο στα νησιά αυτά όσο και στην Δυτική Θράκη.
Ξεχνά επίσης ο κ. Ερντογάν ότι τα νησιά αυτά και η Δυτική Θράκη αποτελούν ήδη Ευρωπαϊκό έδαφος και δεν… φταίει η κακομαθημένη Ελλάδα γι’ αυτό!

ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ… ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ!
Από την άλλη… έχουμε τα εσωτερικά «κακέκτυπα» του Ερντογάν σε όλα τα ζητήματα. Εθνικά και πανδημιακά. Δεν τους έφτασε ο Έβρος, όπου με το εναπομείναν του κακοποιημένου επί τεσσεράμισυ χρόνια «φράχτη του… Πολύδωρα» (να καλολυγκιάξει) η Ελλάδα έδωσε πραγματική μάχη και απέκρουσε τις οργανωμένες ορδές των παντός είδους αποφυλακισμένων κακοποιών στοιχείων μαζί με παραπλανώμενους δυστυχείς προσφυγομετανάστες, υπό την διεύθυνση του Τούρκου Υπουργού των εσωτερικών, που παραιτήθηκε μετά την αποτυχία.
Και όπου όμως με την αποφασιστική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ολόκληρη η Ευρώπη είδε την Τουρκία… ξεβράκωτη σε όλη της την μεγαλοπρέπεια και τα αραδιασμένα ψέματα του Ερντογάν… περί δολοφονιών και τα τοιαύτα! Είδε επίσης η Ευρώπη με την… καταραμένη Frondex που ήλεγχε τα… «ανύπαρκτα» θαλάσσια σύνορα του κ. Τσίπρα, ποιος σκίζει τα «made in Turkey» φουσκωτά και σκυλοπνίγει γέρους, παιδιά και εγκύους. Όλα αυτά με την άγρυπνη φρούρηση των Ελλήνων ναυτικών. Είδε τέλος η Ευρώπη ποιος έβαλε φωτιά στην «Μόρια» από τους «λιαζόμενους» της κυρίας Τασούλας!
Σαν να μην έφταναν αυτά βρήκαν οι άσχετοι, που ρωτούσαν το βράδυ που δεν είχε μείνει άκαο στο Μάτι ούτε ένα… τσάκνο, «τι ώρα θα σηκωθούν το πρωί τα πυροσβεστικά για να σβήσουν την ανύπαρκτη πλέον φωτιά», να… κάνουν παιχνίδι και με την πανδημία. Μία ότι έκλεισε ο Μητσοτάκης τον Μάρτη την οικονομία και… στέναξαν οι μικρομεσαίοι! Ότι έπρεπε να… ανοίξει ο Τουρισμός για να πάρει ανάσα η οικονομία. Τον Οκτώβρη όμως ότι κακώς άνοιξε ο Τουρισμός! Και ότι γρηγορότερα έπρεπε να επιβληθεί Lockdown και η Κυβέρνηση δεν πρόλαβε το δεύτερο κύμα, το οποίο παρεμπιπτόντως θερίζει την Ευρώπη.
Θα μας πουν επιτέλους ο Τσίπρας και η Γεννηματά τι από τα δύο θέλουν; Αλλά ξέχασα ότι ζητάνε να το πουν σε… «συμβούλιο πολιτικών αρχηγών»! Αυτό που ο κ. Τσίπρας επί τεσσεράμισυ χρόνια καλούσε κάθε τρεις και λίγο! Πρέπει όμως να θυμηθώ ότι τότε κυβερνούσε ο κ. Πολάκης, η κ. Δούρου, ο κ. Καρανίκας και τόσοι άλλοι… γίγαντες. Λέω τα ονόματα και ανατριχιάζω εγώ και πολλοί άλλοι!
Γι - Πας