ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Έτσι αποκάλεσε προ ημερών τον συμπατριώτη μας Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας. Εμείς οι Γιαννιώτες που… προμηθεύσαμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο με αυτό το κόσμημα αισθανθήκαμε ιδιαίτερα υπερήφανοι όχι μόνο γι’ αυτήν την «προμήθεια», αλλά και επειδή ο Κώστας, το εξαίρετο παιδί της ΔΩΔΩΝΗΣ, από όπου έλκει την καταγωγή του, διαδέχτηκε στον σημαντικό αυτόν θώκο προσωπικότητες, οι οποίες ελάμπρυναν τη θέση αυτή, ανεξάρτητα από το αν υπήρξαν τελευταία και κάποιες εξαιρέσεις.
Τι να κάνουμε: Έκαστος των ανθρώπων διαθέτει ιδίαν προσωπικότητα τελείως διάφορον της των άλλων ανθρώπων! Έτσι η «ίδια» αυτή προσωπικότητα του Κώστα Τασούλα βρέθηκε στην κατάλληλη στιγμή των οξυμένων παθών να κοσμεί την θέση του Προέδρου της Βουλής και να θεωρείται αυτή η Βουλή τυχερή γι’ αυτήν την… τύχη της!
Ο Κώστας Τασούλας, όπως προ είπα, εφοδιασμένος με τα «γονίδια» του λεκανοπεδίου του «Δωδωναίου Διός» και της «σώφρονος ηρεμίας» της «Ιεράς Φηγού» ήρθε σαν ταγμένος να υπηρετήσει το σπουδαίο αυτό αξίωμα και φρόντισε να είναι απολύτως έτοιμος γι’ αυτό. Δεν αρκέστηκε μόνο στα εφόδια των εγκυκλίων ανωτέρων και ανωτάτων σπουδών του, τα οποία είναι αξιόλογα, αλλά φρόντισε να πολλαπλασιάσει τη μόρφωσή του μελετώντας ολόκληρη την πλούσια Ελληνική Γραμματεία από της Αρχαιότητος μέχρι σήμερα γενόμενος ένας ολοκληρωμένος πνευματικός και πολιτικός ταγός.
Απολύτως δικαίως επομένως ο κ. Γιάννης Στουρνάρας τον αποκάλεσε κόσμημα της Βουλής και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν το έκανε για να επιδαψιλεύσει στον κ. Τασούλα κάποια κολακεία ταπεινή, αλλά επειδή ήταν απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό που έλεγε.
Ο πατέρας του ο Τάσος Τασούλας και ο πολιτικός του μέντορας ο Ευάγγελος Αβέρωφ – Τοσίτσας θα τον παρακολουθούν με υπερηφάνεια από εκεί που βρίσκονται, όπως και εμείς όλοι οι φίλοι του ζωντανά!

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ο.Υ.!..
Γράφω σήμερα σαν ένας «απόμαχος» της Ιατρικής Επιστήμης με όσες γνώσεις έχουν κατασταλάξει μέσα μου από την πολύχρονη μάχιμη δράση μου σε πολλούς και διαφορετικούς υπεύθυνους τομείς. Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στον Π.Ο.Υ. Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος είναι σαν ένας… ΟΗΕ σε ό,τι αφορά στα θέματα της Υγείας. Από ό,τι ξέρω οι οδηγίες και οι παρεμβάσεις του στα θέματα αυτά είχαν βαρύνουσα σημασία, διότι οι διοικούντες τον οργανισμό αυτόν είναι το απαύγασμα των γνωριζόντων και διαχειριζομένων με απόλυτη υπευθυνότητα τις λοιμώδεις νόσους και κυρίως όσες ενείχαν τον κίνδυνο μετάδοσής τους στην κοινότητα, τις θεραπείες τους, τα φάρμακα και γενικώς την όλη αντιμετώπισή τους.
Στην περίπτωση του νέου κορωνοϊού (covid 19), o Π.Ο.Υ. φάνηκε στο πολύ κρίσιμο αρχικό διάστημα να… πιάστηκε στον ύπνο! Υπήρξαν όλες οι ενδείξεις για την σοβαρότητα της κατάστασης στην Κίνα και εν τούτοις ο Π.Ο.Υ. σιωπούσε! Οι πολυπληθείς Κινέζοι κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι σε ολόκληρο τον κόσμο!
Εάν τότε… «έκλεινε» η Κίνα τόσο ως προς την έξοδο, όσο και προς την είσοδο ατόμων, το πράγμα θα είχε λυθεί στη γέννησή του, η Κίνα δεν θα είχε περισσότερα προβλήματα από όσα αντιμετώπισε… κάπως εύκολα αλήθεια και ο υπόλοιπος κόσμος θα είχε απαλλαγεί από την πανδημία, αντιμετωπίζοντας κάποια μεμονωμένα περιστατικά εν τη γενέσει τους, όπως συμβαίνει και συνέβη και με άλλους επικίνδυνους ιούς!
Ο Π.Ο.Υ. επομένως ελέγχεται από κάθε λογικό άνθρωπο για ασύγγνωστη αδράνεια και είναι το μόνο σημείο, στο οποίο αυτός ο «λογικός» άνθρωπος θα συμφωνήσει με τον Τράμπ και την… οργή του προς τον Π.Ο.Υ.! Γράφτηκαν βέβαια πολλά για τον τωρινό εκπρόσωπο του Οργανισμού αυτού. Εγώ δεν τα ερευνώ ούτε αποδεχόμενος, ούτε μη αποδεχόμενος αυτά. Απλά βλέποντάς τον να εκπροσωπεί τον Π.Ο.Υ. δεν με εμπνέει πια. Θα πρέπει να παραιτηθεί!

Γι - Πας