ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ…
 Οι… διαβόλοι δεν επεμβαίνουν σ’ εκείνους που είναι ήδη διαβόλοι, αλλά σ’ εκείνους που προσπαθούν… ν’ αγιάσουν! Είμαι ένας απ’ αυτούς και παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό τα τεκταινόμενα παρατηρώ τις αγωνιώδεις προσπάθειες των αντιπολιτευομένων στην Ελλάδα να βρίσκουν τα ακριβώς αντίθετα από τις ενέργειες των κυβερνώντων, είτε αυτές είναι προς την σωστή κατεύθυνση, είτε όχι. Θα έλεγε κάποιος ότι… αυτή είναι η δουλειά των αντιπολιτεύσεων σε όλες τις χώρες. Δεν είναι έτσι.
Αυτήν την εποχή υπάρχει μία ανθρωποκτόνα πανδημία σε όλον τον κόσμο και οι κυβερνήσεις με σύμβουλό τους τους ειδικούς προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο. Επί παραδείγματι στη Σουηδία ή την Αγγλία οι επιστήμονες συνέστησαν για την πανδημία μία ορθή επιστημονικά μέθοδο, αυτήν της «αγέλης», σύμφωνα με την οποία: Αφήστε όσο περισσότερους να μολυνθούν για να αποκτήσουν φυσική ανοσία, θα πεθάνουν βέβαια οι πιο ευαίσθητοι και… παθιακοί, αλλά η μεγάλη μάζα δεν θα κινδυνεύσει! Εν τούτοις αυτά τα κράτη την… πάτησαν!
Η αντιπολίτευση δεν ζήτησε την κεφαλή τους επί πίνακι και άφησε στους κυβερνώντες με την βοήθεια των επιστημόνων την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Εδώ αντίθετα στο πρώτο στάδιο με την συνδρομή μιας καταπληκτικής επιστημονικής ομάδας εφαρμόστηκε η μέθοδος της… «γυάλας» κατά την οποία νόσησαν ελάχιστοι και πέθαναν επίσης ελάχιστοι. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο στην περίπτωση δευτέρου κύματος και το ζούμε ακριβώς αυτόν τον καιρό.
Η ίδια επιστημονική ομάδα αντιμετωπίζει τα πράγματα με απόλυτη ψυχραιμία και σύνεση. Μόνο που οι αντιπολιτευόμενοι… ανέβηκαν στα κεραμίδια και βγάζοντας άναρθρες κραυγές με συμβουλάτορες άσχετους και αγράμματους στην κυριολεξία ζητούν… άκουσον την συγκυβέρνηση με τους άσχετους! Οι λογικοί καταλαβαίνουν τον κίνδυνο.
Ο κ. Τσίπρας κάποτε ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν λέει στον κ. Σαμαρά παρά μόνο τη λέξη «παραιτήσου» και εγώ με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ρυθμίσω την κατάσταση! Τότε ήταν… «παρθένος»! Τώρα όμως με πολύ έμπειρο… κορμί, ακόμα και με διανυκτέρευση στον Λευκό Οίκο του Τραμπ δεν μπορεί να βγαίνει στο μεϊντάνι με τα ίδια επιχειρήματα. Μοιάζει πλέον με «πόρνη» που υπέστη… παρθενορραφή ενώ οι πάντες έχουν γευτεί εν τη πράξει το κορμί της. Τι… εμπειρία!

ΕΝΑ – ΕΝΑ – ΤΕΣΣΕΡΑ!..
 Κάποια εποχή το Σύνταγμα της Ελλάδας είχε 114 άρθρα, ενώ τώρα με τις επιβαλλόμενες κατά καιρούς αναθεωρήσεις, έχει περισσότερα. Πάντως το τελευταίο, οποιουδήποτε αριθμού, παραμένει πάντα το ίδιο στο περιεχόμενό του: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων»!
Την καταπληκτική αυτή φράση… παρεξηγούν κάποιοι «δόλιοι», οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα, όχι της τήρησης, αλλά της ανατροπής των άρθρων που τους «συμφέρουν» κυρίως πολιτικά ως μάζες.
Όλα αυτά μου τα θύμισε το περισπούδαστο άρθρο του… φιλοσοφούντος πρώην Πρύτανη του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Χρήστου Μασσαλά με τίτλο: «Η κοινωνία των πολιτών». Αυτή λοιπόν η κοινωνία των πολιτών αγρυπνεί για την τήρηση και όχι για την ανατροπή των άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος.
Στην εποχή των νιάτων μου συμμετείχα στις διαδηλώσεις φωνάζοντας κι εγώ ρυθμικά… ένα – ένα – τέσσερα, για να καταλάβουν κάποιοι ότι… προσπαθούν να «κλέψουν οπώρας» μη τηρώντας όλες τις διατάξεις του Συντάγματος, όπως αυτές ορίζονταν από τον Νομοθέτη. Αυτό ακριβώς σήμαινε η διάτορη φωνή μας και όχι την παραβίαση από εμάς του ιερού νομοθετήματος!
Τότε δεν υπήρχε κανένας κορωνοϊός και η φωνή μας αποσκοπούσε στα τύμπανα ευήκοων ώτων για επάνοδο στην τάξη, όπως έγινε με την παραίτηση της «κυβέρνησης Πιπινέλη».
Έκπληκτος λοιπόν προ ημερών παρατηρούσα εν μέσω μιας φοβερής ανθρωποκτόνου πανδημίας, σύμπασα την Ελληνική αντιπολίτευση να υπογράφει… πρωτόκολλα μη τηρήσεως των Νόμων και των διατάξεων που θέσπισε η απολύτως νόμιμη κοινοβουλευτική κυβέρνηση της χώρας, με σαφή πρόθεση την προστασία της υγείας του λαού. Και όταν ένας εκ των τριών συνεταίρων απευθύνθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πήρε την απάντηση ότι όλα βαίνουν καλώς από πλευράς Συντάγματος. Χώρια που την ίδια γνώμη είχαν και μεμονωμένοι διακεκριμένοι συνταγματολόγοι, εκτός από τον παρατύπως δρώντα πρόεδρο ενός συνδικαλιστικού οργάνου.
Ας πούμε ότι οι πιο πάνω αναφερθέντες ήθελαν να υπενθυμίσουν το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, σε καμία όμως περίπτωση δεν είχαν το δικαίωμα να διαταράξουν έμπρακτα την Συνταγματική τάξη. Έτσι δεν είναι κ.κ. Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη;
Γι - Πας