ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ… «ΧΩΡΙΑΤΗ»!
Λέει ο θυμόσοφος λαός: «Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι»! Έτσι κάπως την έπαθαν όλοι, Ευρωπαίοι και μη, οι οποίοι, χαϊδεύοντας τον Ερντογάν, ο καθένας για δικούς του λόγους, έπεσαν όλοι ύστερα με τα μούτρα να τον παρακαλάνε να μην αρχίσει έναν καταστροφικό πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εκείνος νομίζοντας ότι δεν έχει να χάσει τίποτε έδειχνε ότι δεν θα δίσταζε καθόλου να το κάνει. Πιστεύει ότι ελέγχοντας όλον τον πλούτο της χώρας του, θα έχει την δυνατότητα να… κρυφτεί κάπου, αν στραβώσουν τα πράγματα. Άλλωστε οι Αμερικάνοι, προδίδοντας τους επί σειρά ετών συμμάχους τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, του έλυσαν τα χέρια για να αποτρέψει μια και καλή την δημιουργία Κουρδικού κράτους.
Στην Κύπρο… δουλεύει τους πάντες για 46 ολόκληρα χρόνια κατέχοντας ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της με την δικαιολογία της προστασίας των Τουρκοκυπρίων, που ήταν κάποτε το 18% του πληθυσμού της και τώρα πια δεν κινδυνεύουν από κανέναν, γιγαντωμένοι και από τους επήλυδες της Ανατολίας, χώρια που εάν εκείνος… εγκαταλείψει την «Προστασία» τους, γίνονται αυτόματα Ευρωπαίοι με τα όλα τους!
Οι Ρώσοι αποτελούντες την «μεγάλη γάτα» παίζουν αυτήν την στιγμή με το «μικρό ποντίκι» αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη, βλέποντάς το να ξεπορτίζει συχνά πυκνά από την «μάντρα» του ΝΑΤΟ.
Οι Ευρωπαίοι είναι… ξανοιγμένοι μαζί του προμηθεύοντάς τον τους πανάκριβους εξοπλισμούς για τις επιδιώξεις του.
Τώρα; Τώρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτούς τους εξοπλισμούς, τους οποίους εκείνος στρέφει εναντίον τους, αφού επιτίθεται θρασύτατα εναντίον δύο μελών της Ε.Ε., τα οποία κατά τύχη αποτελούν και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Κάποιος λοιπόν έπρεπε να τους πει ότι δεν είναι δυνατό να εξοπλίζουν κάποιον, ο οποίος απειλεί τα σύνορά τους.
Το έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας το καθήκον τους. Τώρα… στριμώχνονται όλοι για να τον κάνουν να καθίσει στο τραπέζι των συνομηλιών. Από την άλλη μεριά και εκείνος είναι τόσο ξανοιγμένος που τάχει χαμένα. Στο εσωτερικό οι φυλακές του γέμισαν από… «εχθρούς» του, φανταστικούς και μη και αυτό λέει πολλά για το μέλλον του. Στο εξωτερικό… θυμήθηκε ότι υπάρχει και ένας υπολογίσιμος Μακρόν. Ίδωμεν…

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!..
Ας μου επιτραπεί να επιμείνω λίγο στις «λόξες» του κόσμου που αφορούν σε όλα τα κράτη, ιδιαίτερα βέβαια στα λεγόμενα «προηγμένα», όπου τα προβλήματα ξεπερνούν την περιοχή του στομαχιού. Αν κάποιος προσπαθήσει να μάθει κάτι παραπέρα τον πιάνει ίλιγγος με την πολλαπλότητα και ποικιλότητα της ύπαρξής τους, άσε δε τη σοβαρότητά τους. Μιλάω βέβαια για τους πεινώντες.
Εδώ, επί παραδείγματι κάθε χρόνο υπάρχει η «μόδα» της «καταλήψεως» των σχολείων, υποτίθεται από την πλειοψηφία των μαθητών τους, αφού προηγουμένως τις αποφάσισαν τα… «εκλεγμένα» όργανά τους.
Αλήθεια υπάρχει κάποιος γονέας που να φρόντισε να διαπιστώσει τι γίνεται εκεί μέσα; Και πώς προκύπτουν όλες αυτές οι καταστροφές, που διαπιστώνονται μετά τη λήξη τους;
Επίσης, φρόντισε κάποιος γονέας να διαπιστώσει αν μέσα σε αυτές τις καταλήψεις υπάρχουν κάποιοι εξωσχολικοί, ποιοι είναι αυτοί, τι κάνουν εκεί και τι επιδιώκουν;
Αυτοί οι «σύλλογοι των γονέων» τρίβουν μόνο τα χέρια τους από χαρά επειδή οι βλαστοί τους βρήκαν ευκαιρία σε αυτή την εποχή και σε αυτές τις συνθήκες να… διεκδικήσουν –πώς αλήθεια- την αύξηση των αιθουσών και των εκπαιδευτικών που υποτίθεται πρόκειται να τους διδάξουν – τι αλήθεια;
Ας μου επιτραπεί επομένως και εμένα να πω ότι: Ποτέ δεν πίστεψα ότι εκεί μέσα, πίσω από αυτό το κακογραμμένο πανώ, υπάρχει έστω και ένας μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου με όνομα και επώνυμο. Ότι κάθε φορά υπάρχει μία ποικιλία καταστροφέων, οι οποίοι εκ προθέσεως καταστρέφουν τα πάντα κινητά και ακίνητα, πολλές φορές πανάκριβα και αναντικατάστατα, όπως τα αρχεία, που αποτελούν περιουσία ημών όλων των φορολογουμένων, την οποία με σοβαρότητα ύστερα καλούμαστε από τους υποτίθεται υπευθύνους να αντικαταστήσουμε!
Πόσα τέτοια δείγματα καταστροφών κατά συρροήν θα πρέπει να δούμε, ώστε να αναζητηθούν από τους αρμόδιους οι υπεύθυνοι; Επιτέλους φτάνει πια η κοροϊδία από τους… «προοδευτικούς»…
Γι - Πας