ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΛΟΞΕΣ!..
Ο κάθε άνθρωπος έχει… δικαίωμα να έχει οποιαδήποτε «λόξα». Υπάρχουν όμως και λόξες οι οποίες απαγορεύονται στις «οργανωμένες κοινωνίες» όπως επί παραδείγματι το να κυκλοφορεί κάποιος… γυμνός, τσιτσίδι. Προσβάλλεται, λέει, το περί αιδούς δημόσιο αίσθημα! Και γιατί παρακαλώ να προσβάλλεται αυτό το «δημόσιο αίσθημα»; Τι τον νοιάζει τον άλλο η γύμνια του καθένα;
Θα μου πείτε ότι υπάρχουν τα ειδικά… «στρατόπεδα» των γυμνιστών, όπου ο καθένας ικανοποιεί την «λόξα» του, αλλά πώς να το κάνουμε αυτό δεν είναι ελευθερία. Ελευθερία θα ήταν να πήγαινε κάποιος στο δικαστήριο γυμνός είτε ως διάδικος, είτε και ως κατηγορούμενος ακόμα!
Τέλος πάντων να μία λόξα που τιμωρείται μολονότι αφορά στα… «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα»!
Όπως όλοι θυμούμαστε από πιτσιρίκια έρχονταν ένα συνεργείο στο σχολείο, μπαίναμε όλοι στην σειρά και είτε κλαίγοντας, είτε και όχι, κάποιος από το συνεργείο μας γρατσούναγε στο χέρι, έσπαγε από τις δυο μεριές ένα λεπτό σωληνάκι και φύσαγε πάνω στην γρατσουνιά μια σταγόνα υγρού.
Από την επομένη στο σχολείο γίνονταν… χαμός. Άλλοι έρχονταν με τα χέρια τούμπανο, άλλοι με κάποιον πόνο μικρό ή μεγαλύτερο κι άλλοι καθόλου, επειδή είχαν πυρετό. Κανένας δεν διανοήθηκε ποτέ να απαγορεύσει στο συνεργείο τον εμβολιασμό, εναντίον την «ευλογιάς», μιας σοβαρότατης αρρώστιας.
Στη συνέχεια βέβαια χρειάστηκε να κρατιέται ειδικό βιβλιαράκι για κάθε παιδί επειδή τα εμβόλια πολλαπλασιάστηκαν. Τέτανος, διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, κοκκύτης, κλπ., κλπ.
Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε… ένα διεθνές αντιεμβολιαστικό κίνημα, στην αρχή από κάποιους «λοξούς» και στη συνέχεια με την συμμετοχή και «σοβαρών». Αυτό το… κίνημα αυτήν την εποχή βρίσκεται στο απόγειό του, ελπίζω, επειδή πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν… ακόμα και την ύπαρξη των ασθενειών για τις οποίες δημιουργούνται τα εμβόλια, θεωρώντας ότι όλα προέρχονται από… «οικονομικές συνομωσίες».
Έτσι με την τελευταία οικονομική συνομωσία του κορωνοϊού υπάρχουν πια κατηγορίες αντιμασκιστών, αντιγλεντιστών, κλπ., που επεκτείνονται δυστυχώς και στα σχολεία, που καλή ώρα αυτές τις μέρες άρχισαν και πάλι να λειτουργούν.
Τι να πει κανένας για όλες αυτές τις «λόξες»! Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που «είσαι ό,τι δηλώσεις»!
ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!..
Κάποτε κάποιος Alexander Fleming παρατήρησε ότι ενός φαντάρου τραυματία που φόρεσε μια «μουχλιασμένη» αρβύλα, το τραύμα θεραπεύτηκε πολύ γρήγορα. Το είπε σε έναν χημικό κι εκείνος ο… αθεόφοβος απομόνωσε από την μούχλα (penicillium notatum) μία κρυσταλλική ουσία που ονόμασε «πενικιλίνη». Ο Φλέμινγκ δοξάστηκε, ο χημικός ξεχάστηκε και κανένας δεν μίλησε για συνομωσία.
Κάποιος άλλος παρατήρησε ότι οι… «αρμεχτές» των αγελάδων (δαμαλίδων) που «κολλούσαν» στα δάχτυλά τους πυώδεις φλύκταινες, δεν πάθαιναν «ευλογιά» θανατηφόρα. Κάθισε ο άλλος αθεόφοβος και μετέφερε πύον (δαμαλισμός) από τις φλύκταινες σε υγιείς, οι οποίοι επίσης δεν… κολλούσαν θανατηφόρα ευλογιά.
Από εδώ άρχισαν όλες οι μεγάλες «οικονομικές συνομωσίες» των εμβολίων. Μέχρι που επί τέλους βρέθηκαν κάποιοι… έξυπνοι, που τους την… έδωσε, έγιναν 21 και δημιούργησαν τον πρώτο «αντιεμβολιαστικό» σύλλογο των… λοξών απολύτως νόμιμο και το πράγμα τράβηξε τον δρόμο του παγκοσμίως.
Δόξα τω Θεώ λοξοί υπάρχουν… με την σέσουλα παντού, οι οποίοι και δεν διστάζουν να περιφέρουν την λόξα τους ιδίως δε όταν αντιληφθούν ότι υπάρχουν και άλλοι που τους παρακολουθούν. Στα μέσα μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, κλπ.
Από την άλλη, για να παραχθεί ένα εμβόλιο, για το οποίο αγωνιά ολόκληρη η ανθρωπότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πανδημίες, απαιτείται να αναλάβουν κάποιοι το τεράστιο ρίσκο για την παραγωγή του. Και φυσικά όταν μιλάω για ρίσκο εννοώ κυρίως το οικονομικό, πέραν του ότι κάποιοι διακινδυνεύουν και την ίδια τους τη ζωή!
Γι’ αυτόν το λόγο έχουν θεσπιστεί επιστημονικοί κανόνες και πρωτόκολλα, τα οποία δεν επιτρέπεται να παραβιαστούν και οι επιστημονικοί φορείς είναι πολύ αυστηροί στον τομέα αυτόν. Και βέβαια η εγκεκριμένη «πατέντα» δεν επιτρέπεται να παραβιαστεί, διότι η εταιρία έχει κάθε δικαίωμα να «βγάλει» τα τεράστια έξοδά της πρώτα.
Εν τούτοις όμως με διάφορους τρόπους πολύ ανορθόδοξους παραβιάζεται. Και καλά, τρόπος του λέγειν, όταν το παραγόμενο προϊόν είναι το σωστό, αν όμως δεν είναι τότε τι γίνεται; Τότε με μικρή διαφορά στην τιμή ο κόσμος προμηθεύεται τα λεγόμενα «προϊόντα μαϊμού» από κάποιους που θησαυρίζουν!..
Γι - Πας