ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ!..
 Τρώνε τα… σίδερα οι αμήχανοι Συριζαίοι να βρουν πάτημα για αντιπολίτευση. Έστω και σε νεκρούς πλημμυρών και πυρκαγιών, έστω και στα κρούσματα ακόμα του κορωνοϊού!
Μόνο που δεν είναι το ίδιο που να πάρει η ευχή. Όλος ο κόσμος, πλην μερικών φυσικά… φτύνει στον κόρφο του, ή… χτυπάει ξύλο έστω και με την απλή αναφορά του τι θα γινόταν… «αν». Αν ήταν δηλαδή στην εξουσία οι «Καρανίκες».
Για φαντάσου! Ποιος το περίμενε ο Καρανίκας να υπαγορεύει ακόμα και την «γραμμή πλεύσης» προς την θρησκεία και την Παναγία από τον σκληρό αθεϊσμό. Και δεν του φαίνεται μωρέ παιδί μου. Τέλος πάντων, δικό τους θέμα…
Γράφω παραπάνω «πλην μερικών» και εξηγούμαι ότι πρόκειται γι’ αυτούς που βρίσκουν στα κρούσματα του κορωνοϊού… συνομωσίες και τα τοιαύτα. Μου θυμίζουν τους οπαδούς του Τραμπ –πληρωμένους τάχα;- οι οποίοι ωρύονται εναντίον παντός μέτρου που συστήνει η επιστημονική ομάδα του Fausti, του Αμερικάνου Τσιόδρα, για την περιστολή της επιδημίας καθ’ ήν στιγμή κάθε μέρα θερίζονται χωρίς καμιά περιστολή 1.500 περίπου Αμερικάνοι.
Οι «δικοί μας», μόνο από τον φανατισμό ορμώμενοι, άλλοι είναι υπέρ των «πάρτυ», άλλοι εναντίον της «μάσκας» στην οποία μάλιστα χρεώνουν και επιπτώσεις στην υγεία και τελευταία, υπό τον μανδύα γονέων, που πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία… θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα κι όποιος τολμήσει ας τα διώξει! Φανταστείτε τους να προσπαθούν να ριζώσουν τον φανατισμό σε τρίχρονα πιτσιρίκια. Είναι να τους λυπάσαι. Τόση απελπισία τους έχει πιάσει.
Από την άλλη ο Μητσοτάκης αγωνίζεται και εναντίον ενός πάνοπλου τρελού, ο οποίος ξανοιγμένος σε πολλά μέτωπα, όπου με μισθοφόρους και πανάκριβα όπλα προσπάθησε να επιβάλει τις απόψεις του και τις κατακτητικές του βλέψεις, έφτασε την οικονομία της χώρας του στο… αμήν!
Αυτός ο οπλισμένος σαν αστακός, τρελός, θυμήθηκε τώρα τις συμφωνίες που καθορίζουν την ύπαρξη της Ελλάδας και θέλει ντε και καλά να τις αναθεωρήσει!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή προσπαθεί να πείσει την Ευρώπη ότι δεν πρόκειται για Ελληνο-Τουρκικό ζήτημα, αλλά για Ευρω-Τουρκικό. Τα κατάφερε στον Έβρο και τελευταία δείχνει ότι θα τα καταφέρει και στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι μεγάλες δυσκολίες υπάρχουν στο ότι κάποιοι εκ των Ευρωπαίων είναι αυτοί που τον εξοπλίζουν και έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, αλλά από την άλλη και τα… σύνορα της Ε.Ε. δεν είναι μικρό πράγμα ώστε να αγνοηθούν, όπως αγνοείται η Κύπρος την οποία ο Ερντογάν με το «ψευδοκράτος» των Τουρκοκυπρίων την… παίζει στα δάχτυλα.
Βλέπετε η αγνόηση της κατοχής από ένα κράτος του ΝΑΤΟ σε ένα κράτος της Ε.Ε. έχει αποθρασύνει τον Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια και τώρα, μιλώντας δήθεν και εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων προσπαθεί θρασύτατα να αυξήσει την υφαλοκρηπίδα του. Κάποτε η Ευρώπη θα ξυπνήσει. Ο Κ. Μητσοτάκης το προσπαθεί…

ΔΕ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ…
«Παπαριές» λοιπόν είναι η αμφισβήτηση των συνόρων της πατρίδας μας, σύμφωνα με κάποιους, οι οποίοι ανερυθρίαστα με… ερυθρά γράμματα στους Ελληνικούς τοίχους, μας γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να… πολεμήσουν!
Οι ΑΟΖ, τα πετρέλαια, οι Αγια-Σοφιές, κλπ. Αυτά είναι οι… «παπαριές» των χεσμένων από το φόβο τους οπαδών κάποιας αριστερής ασφαλώς «φράξιας». Διότι δεν είναι ολόκληρη η αριστερά αρνητική στην υπεράσπιση των οσίων και ιερών μας όπως είναι τα σύνορα της πατρίδας.
Αυτοί λοιπόν οι χέστηδες αποτελούν οπαδούς κάποιας υποομάδας μιας ομάδας, τουτέστιν κάποιας άνευ σημασίας ακόμα και σε αριθμό. Δεν χρειάζονταν επομένως να ξοδέψουν ούτε στάλα από το «ιερό» κόκκινο χρώμα που συμβολίζει το χρώμα του αίματος, του αίματος των αγώνων και του… πολέμου για κάποια ιδανικά.
Αν γνώριζαν την ιστορία της αριστεράς, θα ήξεραν ότι το 1940 ο Νίκος Ζαχαριάδης ζήτησε από τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά να τον βγάλει από τη φυλακή για να πάει στο Αλβανικό μέτωπο και να πολεμήσει εναντίον εκείνων που παραβίαζαν τα σύνορα της πατρίδας μας. Με την γνωστή επιστολή του έδινε το σύνθημα σε όλους τους Κουκουέδες να πολεμήσουν!
Χέστηδές μου, πριν βγείτε στους τοίχους, ενημερωθείτε πρώτα για τα ιδανικά, που δεν είναι ούτε οι ΑΟΖ, ούτε τα πετρέλαια και όλες αυτές οι… «Παπαριές»! Οι Αγια-Σοφιές είναι άλλο πράγμα. Μην τα ανακατεύετε!
Με την αμφισβήτηση αυτών των… «παπαριών» οι Τούρκοι αμφισβητούν τα ιδανικά μας, αμφισβητούν τα σύνορα και την κυριαρχία της πατρίδας μας, αυτής για την οποία είμαστε υπερήφανοι και έτοιμοι να χύσουμε και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας για την υπεράσπισή της. Μην ξεφτιλίζεστε τόσο εύκολα!
Γι - Πας