ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Το κλείσιμο των σχολείων…

• Χαρά ανέλπιστη και από τους μαθητές και από τους εκπαιδευτικούς για το κλείσιμο των σχολείων επί 15νθήμερο λόγω του κορονοϊού! 
Όμως αυτή η ανέλπιστη αργία είναι εις βάρος των μαθητών που θα χάσουν αρκετή από την διδακτέα ύλη που θα έπρεπε να διδαχθούν. Όπως το κράτος, κατά πληροφορίες, θα συνδράμει τις επιχειρήσεις που θα υποστούν ζημίες λόγω του κορωνοϊού, έτσι πρέπει να φροντίσει η κ. Κεραμέως να αναπληρώσουν οι μαθητές την ύλη που δεν θα διδαχθούν με παράταση των μαθημάτων…

 Γιατί δεν τους φιλοξενούν;

• Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σ’ αντίθεση με την ηγεσία του Κινήματος προτείνει να ανοίξουν τα σύνορα και «ελάτε, ανοίξαμε και σας περιμένουμε»! Όμως να ανοίξουν και έναν κατάλογο στον οποίο να αναγράψουν τα ονόματά τους και τον αριθμό λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών που προτίθενται να φιλοξενήσουν, ώστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και όχι με παχιά λόγια του τύπου: Ανοίξτε τα σύνορα να περάσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Το ίδιο και με την απόφαση του ΚΚΕ, κλπ., που όπως οι Συριζαίοι νεολαίοι, προτρέπουν άνοιγμα των συνόρων. Το μόνο που δεν προτείνουν είναι: Να παραταχθούν οι στρατιωτικές μπάντες όπου υπάρχουν ή να συνδράμουν και οι δημοτικές φιλαρμονικές με κάποιο άγημα που μπορεί να το πλαισιώνουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι των Νεολαίων και των Μαρξιστών – Λενινιστών του ΚΚΕ-μλ.

 Ψάρεμα και όχι ψάρια!

• Η γαλαντόμα Δόμνα, υφυπουργός εξωκοινοβουλευτική της Ν.Δ., άνοιξε το κρατικό πουγκί και δίνει παροχές και επιδόματα στα καημένα τα προσφυγόπουλα. Για τα καημένα τα Ελληνάκια αναπνοή. Ανάσα που λέει ο Λαός ο υπερήφανος και πάντα προδομένος. Όμως, αρχίζει να γίνεται συνείδηση στο ευρύ κοινό για εγκατάσταση σε ακατοίκητα νησιά. Έτσι θα απαλλαγούν από το άγχος και οι κοινωνίες που έχουν δίπλα τους Hot Spot. 
Εκεί, στα ακατοίκητα νησιά, θα μάθουν να δουλεύουν, αφού το κράτος θα τους εφοδιάσει με πετονιές και καλάμια να ψαρεύουν. Θα εφαρμόσει το κράτος τις συμβουλές του Μεγάλου Τιμονιέρη Μάο Τσε Τουνγκ: «Να μη δίνετε ψάρια έτοιμα στο Λαό. Να τον μάθετε να ψαρεύει»! Δυστυχώς, εμείς δίνουμε στους μετανάστες και πρόσφυγες του Θεού τα καλά!

 Τα «ελαφοκέρατα» των δένδρων! 

• Μπήκαμε στην άνοιξη και έπρεπε τα δένδρα που αποτελούν τις αλέες – δενδροστοιχίες των δρόμων με κυριότερο την λεωφόρο Δωδώνης να έχουν κλαδευτεί! Όμως έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους και υψώνονται τα κλαδιά τους όπως τα ελαφοκέρατα που αναφέρονται σε ποίημα αλλοτινού σχολικού βιβλίου. 
Θα πείτε, ο μοναδικός Δήμος που δεν κλάδεψε τα δένδρα είναι ο δικός μας; Ασφαλώς και όχι. Πάντως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα κλάδεψε και με ειδικό μηχάνημα τα κλαδιά τα μετέτρεψε πάραυτα σε κατάλληλα για θερμάστρες καυσοξύλων!