ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!..

Όπως πάντα τα κάμποσα τελευταία χρόνια, εμείς του «Πρωινού Λόγου», μαζευόμαστε τα Φώτα μετά τον «αγιασμό των υδάτων» στα γραφεία της εφημερίδας, όπου η οικογένεια Κουτσολιόντου σε μία σημαντική δεξίωση κόβει την πίτα της καινούργιας χρονιάς και μοιράζει απλόχερα τις ευχές της.
Είναι φυσικό να μην είμαστε μόνοι, όσοι τυχαίνει να ασχολούμαστε είτε επαγγελματικά, είτε και… συνεργατικά με τα καθημερινά γραφόμενα στην εφημερίδα, αλλά να συρρέουν πολλοί που αποτελούν στελέχη της πολιτικής, της διοίκησης, τοπικής και Δημόσιας, καθώς και άτομα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατέχουν σημαντικά πόστα στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή της στενής περιοχής της πόλης μας αλλά και ευρύτερα.
Έτσι πάντα ανταμώνονται σε αυτήν την σπουδαία σύναξη, Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, πολιτευόμενοι, Πρυτάνεις, Πρόεδροι θεσμικών οργάνων, κλπ., ανταλλάσσοντας τις ευχές τους για την καινούργια χρονιά.
Επόμενο ήταν φέτος να έχει την τιμητική του και την αποκλειστικότητα της ομιλίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστας Τασούλας, ακολουθώντας φυσικά την εισήγηση του Διευθυντού της εφημερίδας κ. Γιάννη Κουτσολιόντου.
Όπως πάντα ο κ. Τασούλας… μαστορεύει εκλεκτές ομιλίες και φέτος θέλησε, μέσα στις τόσο δύσκολες διεθνείς συνθήκες που βρίσκεται η πατρίδα μας να σπάσει τους φόβους και την απαισιοδοξία, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους γείτονές μας Τούρκους να μας κάνουν να τους φοβηθούμε.
Κατά πάσα βεβαιότητα, έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα και η προσπάθειά τους να μας κόψουν την αισιοδοξία για το μέλλον και την προκοπή μας θα αποβεί σε βάρος τους. Προσωπικά επικροτώ την άποψη του κ. Προέδρου της Βουλής.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
Στις 2-1-2020, δύο μέρες προ της επιστροφής μου στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στην Κοσμηρά τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Δάσκαλο Χριστόδουλο Παππά που εκτέλεσε το λειτούργημά του στο χωρό μας τα πρώτα σαράντα χρόνια μετά τον πεντααιώνιο Τούρκικο ζυγό. Γαλούχησε πνευματικά όλα τα παιδιά των κατοίκων, πολλά από τα οποία έφτασαν μέχρι και τις ανώτατες πνευματικές βαθμίδες.
Ο σπουδαίος και αείμνηστος αυτός Δάσκαλος ήταν ο πατέρας μου και η εκδήλωση οργανώθηκε κυρίως από την Κοινότητα και άλλους φορείς της. Δεν μου γνωστοποιήθηκε ποτέ ούτε η πρόθεση, αλλά ούτε προπαντός η ημερομηνία πραγματοποιήσεώς της και δεν υπήρξε πρόσκληση ούτε γραπτή, ούτε προφορική, ούτε καν τηλεφωνική σε κανένα μέλος της στενής δικής μου οικογένειας.
Επειδή όμως σε πολλούς από τους παρευρεθέντας δημιουργήθηκαν εύλογες απορίες, αφού δεν υπήρξαν ούτε δυο ευχαριστήριες έστω λέξεις και κάποια δικαιολόγησή μου, έστειλα εκ των υστέρων στον Πρόεδρο της Κοινότητος μία ευχαριστήρια επιστολή.
Ήταν εύλογο στην επιστολή αυτή να εκφράσω, πέρα από τις ευχαριστίες μου και την μεγάλη πικρία μου για την τόσο κατάφορη αγνόησή μου.
Απλά θέλω σήμερα να βάλω τα πράγματα στην σωστή τους θέση με βάση τα αδιάψευστα γεγονότα και να μη προβώ σε κανένα άλλο σχόλιο.
Παρά την σοβαρότητά του, όσον αφορά στο άτομό μου, θεωρώ το ζήτημα λήξαν.
Γι - Πας