ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Στοιχηματζίδικο «ο Σύριζα»
Σ’ αλλοτινούς χρόνους αντί για τον ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπαμε στην επιγραφή τη λέξη ειμαρμένη. Άλλαξαν όμως, οι καιροί, άλλαξαν και τα μυαλά των ανθρώπων, προοδεύουν, προχωρούν και συνεπώς εκσυγχρονίζονται και οι τίτλοι στα καταστήματα των στοιχημάτων. Έτσι βλέπουμε να επικρατεί η προοδευτική λέξη ΣΥΡΙΖΑ, και την εκμεταλλεύεται και ο σ. Αλεξάκης, όπου βρεθεί και όπου σταθεί κάνει λόγο για το πρώτο στοίχημα. Αυτό αφουγκρασθήκαμε τόσο στο Μάτι, όπου μας διαβεβαίωσε, ότι η αναμόρφωσή του σ’ ένα χρόνο είναι το πρώτο του στοίχημα, όσο και στα Χανιά κι εκεί για το πρώτο του στοίχημα, όπως και στην ΔΕΘ προέβη σ’ άλλες δεσμευσεις για τα πρώτα του στοιχήματα. Δεν μας είπε τίποτε για τα στοιχήματα που έχασε, όπως της καθαρής εξόδου, της μειώσεως του δημοσίου χρέους, της σεισάχθειας, της μη εκπλειστηρίασης της πρώτης κατοικίας και της καταργήσεως του ΕΝΦΙΑ, όπως και για το σχίσιμο του Μνημονίου. Όχι μονά ζυγά δικά του!..Σ’ αλλοτινούς χρόνους αντί για τον ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπαμε στην επιγραφή τη λέξη ειμαρμένη. Άλλαξαν όμως, οι καιροί, άλλαξαν και τα μυαλά των ανθρώπων, προοδεύουν, προχωρούν και συνεπώς εκσυγχρονίζονται και οι τίτλοι στα καταστήματα των στοιχημάτων. Έτσι βλέπουμε να επικρατεί η προοδευτική λέξη ΣΥΡΙΖΑ, και την εκμεταλλεύεται και ο σ. Αλεξάκης, όπου βρεθεί και όπου σταθεί κάνει λόγο για το πρώτο στοίχημα. Αυτό αφουγκρασθήκαμε τόσο στο Μάτι, όπου μας διαβεβαίωσε, ότι η αναμόρφωσή του σ’ ένα χρόνο είναι το πρώτο του στοίχημα, όσο και στα Χανιά κι εκεί για το πρώτο του στοίχημα, όπως και στην ΔΕΘ προέβη σ’ άλλες δεσμευσεις για τα πρώτα του στοιχήματα. Δεν μας είπε τίποτε για τα στοιχήματα που έχασε, όπως της καθαρής εξόδου, της μειώσεως του δημοσίου χρέους, της σεισάχθειας, της μη εκπλειστηρίασης της πρώτης κατοικίας και της καταργήσεως του ΕΝΦΙΑ, όπως και για το σχίσιμο του Μνημονίου. Όχι μονά ζυγά δικά του!..
Λίαν προκλητικός...
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο Ν. Κοτζιάς κατήγγειλε, μεταξύ των άλλων, ότι στην πρότασή του να φύγουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, συνάντησε αντιδράσεις, με τον χαρακτηρισμό ότι αυτό δεν είναι πατριωτικό!Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο Ν. Κοτζιάς κατήγγειλε, μεταξύ των άλλων, ότι στην πρότασή του να φύγουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, συνάντησε αντιδράσεις, με τον χαρακτηρισμό ότι αυτό δεν είναι πατριωτικό!Να μου επιτρέψουν οι αναγνώστες να χρησιμοποιήσω μία λέξη: -Ποιος ρουφιάνος ήταν αυτός που έκανε αυτή την πρόταση και την σεβάστηκε ο υπερπατριώτης σ. Κοτζιάς; Αν δεν τον αναφέρει ονομαστικώς, θα πρόκειται περί κοινού συκοφάντη. Αν το καταγγείλει θα μας βεβαιώσει ότι ο σ. Κοτζιάς δεν είναι κότα και ούτε κάνει διπλωματία κοτετσιού! Ότι πρόκειται περί αλέκτορος. Άλλως, μάλλον, είναι θιασώτης του κοτετσιού και ο ίδιος sui generis όρνις! Ενδιαιτομένη σε sui generis ορνιθώνα!
Διαχρονικό πρόβλημα...
Όλες οι κυβερνήσεις μετά την λήξη του Β’ Πολέμου τήρησαν είτε στάση ανοχής, είτε ακόμη και στάση ενοχής έναντι του Μακεδονικού ή Σκοπιανού προβλήματος. Τα τελευταία, μάλιστα, χρόνια η ανοχή ήταν υπέρ το δέον, δεχόμενοι αδιαμαρτυρήτως ό,τι όνομα κατέβαζε η κούτρα του Ματθαίου Νίμιτς, χωρίς ποτέ να προτείνουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις κάποιο όνομα που να σχετίζεται με την δισχιλιετή ιστορία της περιοχής. Μέναμε με την αναμονή τι θα προτείνει ο Ματθαίος, που έπαιζε τον ρόλο του κολαούζου των Μεγάλων Δυνάμεων και των Σκοπιανών και όσα ονόματα πρότεινε είχαν και την Μακεδονία ως συμπλήρωμα, δίνοντας δικαιώματα στους Σκοπιανούς. Είναι γνωστό και το αναφέρει και ο Ιωάννης Στοβαίος, που καταγόταν από την περιοχή των Σκοπίων, από τους Στόβους, ότι η περιοχή λεγόταν Δαρδανία, νοτιότερα βρισκόταν η Πανονία, την περιοχή αυτή η τότε Γιουγκοσλαβία την ονόμασε Βάρνταρσκα λόγω του ποταμού Βαρδάρη, δυτικότερα υπήρχε η Πελαγονία, ομώνυμο περιοδικό εκδίδει η Μητρόπολη Μοναστηρίου ή Μπιτόλα από το Βυζαντινό Βιτώλιον. Ένα από αυτά τα ονόματα δεν μπορούσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις να προτείνουν;
Σπέσιαλ «βόμβες» μολότωφ!
Κανείς δεν έκανε λόγο για τις 600 σπέσιαλ βόμβες «μολότωφ» που βρίσκονταν διασκορπισμένες στο Μάτι και κανείς δεν τις ανέφερε. Όλοι έκαναν λόγο για την κλιματική αλλαγή, η οποία προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα, τα αγριόχορτα που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να κόψει και να καθαρίσει το περιβάλλον, τα ξερόκλαδα των πεύκων, που σκόρπια προσέφεραν άμεση πλούσια ενίσχυση στην πυρκαγιά και κυρίως για τα 380 ΙΧ και άλλα οχήματα, που το πρώτο που ανεφλέγη και εξερράγη το ρεζερβουάρ με 30 τουλάχιστον λίτρα βενζίνης, ήταν ικανό να μεταδόσει τη φωτιά στα διπλανά οχήματα και αυτά στα άλλα μέχρι να καταστραφούν όλα και να φθάσει η ένταση της θερμοκρασίας σε δυσθεώρητα ύψη. Σ’ αυτό το «καιρικό» φαινόμενο οφείλεται και η υψηλή θερμοκρασία που έλυωσε και τους σκελετούς των οχημάτων, όπως είδαμε να προβάλλουν οι τηλεοπτικές κάμερες. Αυτή, λοιπόν, η υψηλή θερμοκρασία απανθράκωσε τους δυστυχείς κατοίκους του Ματίου. Έπρεπε, λοιπόν, τα οχήματα να μην βρίσκονται κολλητά το ένα στο άλλο, ώστε να αποφευχθούν αλυσιδωτές αναφλέξεις και εκρήξεις!