ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

TO… «ΖΑΠΠΕΙΟ»!
Ύστερα από μεγάλη αναμονή και προσδοκία μήπως η περίφημη «ρύθμιση του χρέους» μας θα είχε κάποια ευνοϊκή επίπτωση στο ορατό μέλλον, έγινε τελικά αυτό που για καθέναν διαθέτοντα τον «κοινόν νουν» αναμένονταν. Οι δανειστές μας και κυρίως οι «συμπατριώτες» και σύμμαχοι Ευρωπαίοι απεμπόλησαν κάθε ιδέα συμπαράστασης και ενίσχυσης σε έναν... ατυχήσαντα εταίρο τους! Διαπιστώσαντες ότι οι... «αριστεροί» κυβερνώντες την Ελλάδα μαζί με τον αριβίστα ακρο...«δεξιό» σύμμαχό τους, ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την εξουσία, όσο κι αν αυτή κρατήσει και για τα... «στραβά μάτια» σε κάποιες και όποιες τοποθετήσεις ημετέρων στον «κρατικό κορβανά», πέρασαν μέτρα που όχι μόνο φτωχοποιούν τις πλατειές λαϊκές μάζες της μεσαίας τάξης, αλλά και υποδουλώνουν ουσιαστικά και μακροχρόνια μία περήφανη χώρα! Σε καμία άλλη χώρα που προηγήθηκε δανειζομένη από τους Ευρωπαίους συμμάχους της δεν επιβλήθηκαν τόσο σκληρά μέτρα και τόσο μεγάλου βαθμού αφαίρεση εισοδήματος από εργαζομένους και κυρίως από συνταξιούχους, οι οποίοι μακροχρόνια και με συνέπεια πλήρωναν εισφορές και φόρους για την εξασφάλιση των γηρατειών τους. Και οι μεν νεώτεροι εργαζόμενοι, έχοντας τα προσόντα και την αξιοσύνη, πήραν των οματιών τους, για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και κυρίως σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών τους. Οι συνταξιούχοι όμως υποχρεώθηκαν από τους Eυρωπαίους δανειστές, με την απολύτως σύμφωνη γνώμη των... καλοπερασάκηδων Ελλήνων κυβερνώντων, πολλοί από τους οποίους όχι μόνο δεν είχαν ονειρευτεί τέτοια «μεγαλεία» και ούτε είχαν τα «προσόντα» για να τα αποχτήσουν κάποτε, επειδή τα προσόντα δεν αποτελούν κάτι το «δοτό», αλλά είναι κάτι που με πολλούς κόπους αποκτώνται, σε αληθινή απόλυτη φτώχεια!
Και ενώ οι Ευρωπαίοι για τις πατρίδες τους θεωρούν τα πρόσωπα και την αξιοσύνη ως κορωνίδα της προόδου τους, για την Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια έρχονταν στο Hilton της Αθήνας με έτοιμα νούμερα, τα οποία επέβαλαν με σκληρούς όρους στους ψοφοδεείς Έλληνες «διαπραγματευτές» τους, παραβλέποντας τον παράγοντα «άνθρωπο» στον οποίο επρόκειτο να επιβληθούν αυτά τα νούμερα, παραβλέποντας ακόμα, αριστείες, αξιοσύνες και αξιολογήσεις, πράγματα τα οποία ισχύουν στις πατρίδες τους. Άφησαν τον ελληνικό λαό στο έλεος των... «προθύμων» τους. Είχαν στη διάθεσή τους ένα σταθερό νούμερο, το οποίο αφορούσε στους μισθούς και τις συντάξεις και στην φορολογία μόνον των συνεπών φορολογουμένων. Αυτούς χτύπησαν αλύπητα σαν να ήταν άσχετοι με τον ανθρωπισμό, την συνέπεια, την αξιοσύνη και την αξιολόγηση. Κάθονταν πέντε μέρες, επέβαλαν αυτά που είχαν γραμμένα και... έφευγαν! Αν καμιά φορά τα «υποχείριά» τους τολμούσαν να έχουν κάποια αντίρρηση, τότε έκαναν πως έφευγαν οριστικά και ξαναγύριζαν με παρακάλια για να επιβάλουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα και πάλι εναντίον των συνεπών ομάδων που προαναφέρθηκαν.
Έτσι φθάσαμε στο ημερολογιακά καθορισμένο πέρας των «μνημονίων», που με αγωνία περιμέναμε. Κι αντί να δώσουν τόπο στην οργή και να ρυθμίσουν το χρέος με την λογική του ανθρωπισμού, μια και τα δάνεια τα οποία έδωσαν πληρώνονταν από τους Έλληνες κανονικώτατα και με τους ανάλογους τόκους, αυτοί συμπεριφέρθηκαν με καθαρή λογική τοκογλύφων! Επικαλούμενοι δήθεν την αντίδραση των λαών τους! Μα αυτοί οι «λαοί», άλλοι μεν χρωστούν στην Ελλάδα... αγύριστα δάνεια, άλλοι δε μπήκαν στην Ευρώπη, με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, όταν μύριζαν ακόμα τα χνώτα τους από την «Ανατολική» πείνα και έφαγαν με την συνδρομή της Ελλάδας το γλυκό ψωμάκι της ελευθερίας και με δάνεια από την «Ευρώπη» χωρίς τόκο, από τα οποία... δανείζουν την Ελλάδα με τόκο! Διαμαρτύρονται από πάνω;
Ύστερα από όλα αυτά οργάνωσαν μία φιέστα στο Ζάππειο, την οποία μετέτρεψαν σε παράσταση ενός καραγκιοζοπαίχτη με... δέσιμο και λύσιμο γραβατών! Ποιον προσπαθούν να παραπλανήσουν; Τους έμεινε ο «σανός» για τον εαυτό τους!
Ο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ!..
Στο κινητό μου τηλέφωνο πήρα ένα «μήνυμα» με χυδαιότητες εναντίον του Περιφερειάρχη κ. Αλέκου Καχριμάνη, από εκείνες που εκτοξεύονταν κατά καιρούς, από όταν ο κ. Καχριμάνης ήταν Δήμαρχος Μετσόβου και εν συνεχεία Νομάρχης Ιωαννίνων και Περιφερειάρχης Ηπείρου. Δεν κουράστηκαν; Και επίσης δεν έβαλαν μυαλό από τις τόσες εκλογικές διαβεβαιώσεις, ότι ο λαός δεν χαμπαρίζει τέτοιες πολεμικές; Είναι τόσο εμφανείς αυτές οι προσπάθειες που δείχνουν δύο πράγματα: Είτε εκβιασμό προς τον πολεμούμενο για την προσπόριση από εκείνον ανταλλαγμάτων, συνήθως οικονομικών, είτε απόχτηση ήδη οικονομικών προσφορών από εκείνους που έχουν δικό τους συμφέρον να εκτοπιστεί από την θέση του ο πολεμούμενος. Και τα δύο κάποτε γίνονται εμφανώς αντιληπτά από τον κόσμο, τόσο πολύ μάλιστα, που αυτός ο κόσμος να θεωρεί ότι με τέτοιες χυδαιότητες υποτιμάται η νοημοσύνη του!
Όπως και νάχει όμως το πράγμα στην περίπτωση του Αλέκου Καχριμάνη, αυτά τα πράγματα γιγαντώνουν τις εκλογικές του επιτυχίες, τις τόσο μακροχρόνιες και σπουδαίες, αφού οι πολιτικοί του αντίπαλοι, σπουδαίοι και μεγαλοσχήμονες ενίοτε, δεν κατάφεραν να τον εκτοπίσουν. Και ξέρετε γιατί; Επειδή ο Αλέκος Καχριμάνης είναι ένας πληθωρικός ασυνήθιστα άνθρωπος, ο οποίος σε κάθε θέση που κατέχει δεν διστάζει ακόμα και να παραβεί οριακά τους νόμους, προκειμένου να υπερσκελίσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να δώσει λύσεις σε πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία οι... ψοφοδεείς τα αποφεύγουν «σαν ο διάολος το λιβάνι»! Πολλές φορές ο Καχριμάνης δίνει λύση «σαν το αυγό του Κολόμβου» και οι... άλλοι τρίβουν τα μάτια τους από την έκπληξη. Αυτή τη φορά, ό,τι δεν κατάφεραν οι άλλοι με τον κομματικό φανατισμό, προσπαθούν κάποιοι να το καταφέρουν ως... «εφιάλτες» σαφώς καθοδηγούμενοι. Ας μη ματαιοπονούν όμως. Καταφέρνουν και αυτοί ακριβώς το αντίθετο. Η χρησιμοποίηση της χυδαιότητας στο διαδίκτυο θα αποβεί σε βάρος τους.
Γι - Πας