ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ... ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!
Ο Υπουργός των Εξωτερικών ενός κράτους, χειριζόμενος, υποτίθεται, την «διπλωματική γλώσσα», θα πρέπει να είναι προσεκτικότερος παντός άλλου Υπουργού. Έτσι δεν είναι; Ο κ. Κοτζιάς στην συνέντευξή του στον σταθμό «Α» στον κ. Σρόιτερ, ήταν χειμαρρώδης και θύμισε λίγο τον συνάδελφό του Υφυπουργό της Υγείας ως προς την αθυροστομία! Ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο να εκφέρει τη γνώμη του για τις... διώξεις των 10 πολιτικών του «σκανδάλου Novartis». Ο κ. Κοτζιάς, απρόσεκτος Υπουργός των Εξωτερικών, απάντησε ότι θα είναι ευτυχής, εάν οι περί ων ο λόγος κατορθώσουν να αποδείξουν την... αθωότητά τους! Ίδιος Στάλιν. Ώστε έτσι λοιπόν. Τους τραβάμε μια... θολοκατηγορία, μετά πιθανόν, μου είπαν, εικάζεται, από ευφάνταστους κρυφούς μάρτυρες που «ενοχοποιούν» κάθε κυλιόμενη σύγχρονη βαλίτσα, ως προς το περιεχόμενο της και άσε τους άλλους να... βουρλίζονται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες... πράγμα προφανές! Αυτός λοιπόν ο Υπουργός των Εξωτερικών πρόκειται να επισκεφτεί την γείτονά μας, που κορδακίζεται ονομαζόμενη ως «Μακεδονία» σκέτο, του Μ. Αλέξανδρου, του Φιλίππου και του Αριστοτέλη! Πολύ πρόσφατα ονομάτισε οδούς, αεροδρόμια και πλατείες με τα ονόματα των προαναφερθέντων και τώρα... αποφάσισε με την επίσκεψη του κ. Κοτζιά να αλλάξει τα ονόματα... δείχνοντας «υποχωρητικότητα» και καλή θέληση! Δηλώνει δε «αδυναμία» για ό,τι αφορά στα «αλυτρωτικά», δηλαδή ότι είναι Μακεδόνες που η Ελλάδα κακώς κατέχει ένα κομμάτι της γης τους, της δικής τους πατρίδας, στην ουσία της Θεσσαλονίκης! Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες. Ο κ. Κοτζιάς τι καταλαβαίνει αλήθεια;
Ερχόμαστε τώρα στον Δήμαρχο της πόλης, που προαναφέρθηκε, τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος αγουροξυπνημένος ορύονταν: Εντάξει βρε παιδιά χάσαμε! Αφού τριάντα εννέα κατασκευαστές πλυντηρίων «συνιστούν Μακεδονία», είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε: Τέλος πάντων δεν είναι μόνο τριάντα εννέα, είναι πάνω από εκατό κράτη, που αναγνώρισαν τη χώρα αυτή ως «Μακεδονία» σκέτη! Τι να τους κάνουμε τώρα; Να τους πούμε αγράμματους και ανιστόρητους; Δεν κάνει, επειδή εκεί μέσα είναι και μεγάλα κράτη! Απλά να τους υποδείξουμε ότι οι ίδιοι έχουν προ πολλού αναγνωρίσει την Ελλάδα ως ανεξάρτητο Κράτος, που οι ίδιοι πάλι λένε ότι κατέχει στα όριά της ολόκληρο τον Αρχαίο Πολιτισμό που έδωσε τα φώτα του σ’ ολόκληρο τον κόσμο! Στα όρια αυτής της Ελλάδας βρίσκεται η Αθήνα, με όλους τους μεγάλους αυτού του πολιτισμού, βρίσκεται ο μυκηναϊκός πολιτισμός και βρίσκεται επίσης ο μακεδονικός πολιτισμός, άρρηκτα συνδεδεμένος με τους προηγούμενους, που περιλαμβάνει την Βεργίνα, την Πέλλα, το Διόν, την Ανθούπολη, με πρόσφατες αποκαλυπτικές ανασκαφές, όπου έζησαν, έδρασαν και μεγαλούργησαν ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, όλοι τους Έλληνες... καραΈλληνες Αρχαίοι, ομιλούντες, γράφοντες και συνεννοούμενοι στην ελληνική γλώσσα! Αυτό που για μία ψήφο δεν έγινε η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ, όταν ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Όλα αυτά βρίσκονται γύρω από την συμπρωτεύουσα της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη. Για ποια... «Μακεδονική γλώσσα» μιλάμε τώρα; Ένα κομμάτι αυτής της Μακεδονίας κατοικήθηκε από επιδραμόντες Σλαύους κάποτε τελευταία! Με γεια τους με χαρά τους, να έχουν τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. Καμία σχέση με τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο που είναι Έλληνες, έζησαν και έδρασαν εδώ στα γνωστά εδάφη. Οι κατακτήσεις τους είναι άλλη ιστορία.
ΚΑΙ Ο... «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» ΤΗΣ κ. ΜΕΡΚΕΛ!
Επειδή θεωρώ την κα Αγγ. Μέρκελ ως την σπουδαιότερη ηγέτιδα, όχι μόνο της Ε.Ε., αλλά της Ευρώπης γενικά, για να μην επεκταθώ και παραπέρα στην... δεδομένη στιγμή. Αυτο φυσικά είναι μία δική μου άποψη, σύμφωνα με όσα βλέπω γύρω μου και σύμφωνα με όσα συζητώ με τους συμπατριώτες της κατά τις συχνές μου επισκέψεις στην Γερμανία, υποστηρικτές της και μη, γι’ αυτό μου έκανε αλγεινή εντύπωση η προχθεσινή της υποδοχή στον... «Μακεδόνα» πρωθυπουργό! Η κα Μέρκελ δεν παύει να είναι φυσικά μία συνειδητή Γερμανίδα, προασπίζουσα πρώτα απ’ όλα τα συμφέροντα της πατρίδας της. Κι όμως, τόσα χρόνια δεν θα ήθελε και η ίδια να την κατηγορούν ως ανιστόρητη και αγεωγράφητη για ορισμένα θέματα, όπως είναι το θέμα των Σκοπίων και για το γιατί οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία υποστηρίζουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ως περιοχής της Ελλάδας, εις την οποία αναπτύχθηκε ο πολύ Αρχαίος Ελληνικός Μακεδονικός Πολιτισμός!
Την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό την έχουν οι Έλληνες κυβερνώντες και ειδικότερα το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών με τις ειδικές γι’ αυτόν το σκοπό διπλωματικές υπηρεσίες, εάν υπάρχουν τέτοιες, ή τις κατέχουν άσχετοι και αγράμματοι Έλληνες κλητήρες παριστάνοντας τον διπλωμάτη! Αναφέρομαι διαχρονικά βεβαίως και όχι τώρα. Οι Τούρκοι... πραγματικοί διπλωμάτες, είχαν χαλάσει κάποτε τον κόσμο με την... «Τουρκοπούλα» του τραγουδιού του Γ. Νταλάρα και όχι με το σφετερισμένο όνομα ενός Κράτους! Θα πρέπει ακόμα και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, τον δημοτικιστή, να μην εκτοξεύεται η λέξη «αλυτρωτισμός» χωρίς τις απαραίτητες επεξηγήσεις.
Ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής δεν νομίζω ότι χρειάστηκε παραπάνω από μία ώρα για να αλλάξει τις «ιστορικές γνώσεις» ενός άλλου μεγάλου Καγκελαρίου, πολύ σημαντικού, του αείμνηστου Χ. Σμιτ και να τον κάνει να είναι ένας από τους πιο καλούς φίλους της Ελλάδας, μέχρι το τέλος της ζωής του. Τόσο δύσκολο είναι κ. Τσίπρα ή μήπως θα πρέπει να είναι κανείς ΗΓΕΤΗΣ;
Γι - Πας