ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΘΡΑΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!..
Δεν πρόκειται να υπεισέλθω στις αρλούμπες που τόλμησε να εκστομίσει ο αμήχανος, ως προς την τοποθέτηση της χώρας του στον σημερινό κόσμο, ούτε στην «διπλωματική κοσμιότητα» την οποία βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει. Πρόκειται φυσικά για τον ανεκδιήγητο Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Ο έμπειρος και έγκριτος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς στην συνέντευξη που προηγήθηκε στο «Σαράι» της Άγκυρας, έκανε τα ερωτήματά του τόσο ωμά, ως όφειλε, ώστε να πάρει τις απαντήσεις με την ίδια ωμότητα.
Επομένως η ελληνική διπλωματία είχε τον χρόνο, ακόμα και να ακυρώσει την επίσκεψη της τελευταίας στιγμής αν επιβάλλονταν, από την μη συμμόρφωση του επισκέπτη εις τα διπλωματικά θέσμια!
Το ποιός θα βλάπτονταν από μία τέτοια ακύρωση την τελευταία στιγμή αυτό είναι φανερό νομίζω.
Τώρα επί της oυσίας: Τόλμησε ο κ. Ερντογάν, αφού παραδέχτηκε ότι οι Μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης με τους Χριστιανούς της Κων/πολης και την Ίμβρου-Τενέδου ήταν σε αριθμούς 150.000 περ. ισοδύναμοι, ότι αυτοί οι τελευταίοι υποβαθμίστηκαν σε ελάχιστους αριθμούς 2-3 χιλιάδες, ύστερα από κάποια... «λαθάκια» που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια και «έφυγαν», πήραν δηλαδή των οματιών τους!
Και τώρα... με δάκρυα ο κ. Ερντογάν τους καλεί να επιστρέψουν! Πώς τολμά αυτός ο ανεκδιήγητος να λέει τέτοιες αρλούμπες; Γνωρίζει και εκείνος και εμείς, αλλά κυρίως οι προσφυγέψαντες ανά τον κόσμο και την Ελλάδα Κωσταντινοπολίτες και Ίμβριοι, ποιοι ήταν οι λόγοι που τους έκαναν να φύγουν.
Ήταν τα οργανωμένα από το τουρκικό κράτος στίφη της «Ανατολίας», τα οποία ξεχύθηκαν αναίτια, εναντίον παντός χριστιανικού στοιχείου, μηδέ των νεκροταφείων εξαιρουμένων και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Επιπρόσθετα τα ίδια στίφη προέβησαν σε απάνθρωπες, προσβλητικές και βέβηλες πράξεις που προσβάλουν κάθε έλλογη ανθρώπινη οικογένεια. Είναι δυνατόν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν για να ζήσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους τέτοιες στιγμές; Τολμάει να κάνει τέτοια πρόσκληση ο κ. Ερντογάν, όταν αυτήν την εποχή ομόθρησκοί του στην Τουρκία υφίστανται τα πάνδεινα απλά και μόνο με την υποψία... ότι είναι Γκιουλενιστές; Φαντάσου να ήταν και Χριστιανοί!
Μήπως –ας με συγχωρήσει ο Καραγκιόζης- αυτός ο ηθοποιός με τις... «μπάρμπι» θυμάται να έγιναν ποτέ τέτοια γεγονότα στην Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η οποία ζει, ευημερεί και αυξάνεται στην Ελλάδα, όπου η νοικοκυροσύνη και η παιδεία, αφήνεται ελεύθερη να αναπτυχθεί χωρίς σπάσιμο μαγαζιών, Θεός φυλάξοι, φωτιές και ανήθικες επιθέσεις στην οικογενειακή γαλήνη;
Η επιλογή των Χοτζάδων τους μάρανε; Αυτοί φυσικά είναι ομόθρησκοί τους που θα πρέπει να έχουν τον έλεγχο του Ελληνικού Κράτους, μια και από την θρησκεία τους δύνανται να εκτελούν και δικαστικά καθήκοντα;
Δεν θέλω ν’ αναφερθώ στην... «μακρυνή» αποτρόπαια για τα μάτια όλου του κόσμου καταστροφή της Σμύρνης.
Θ’ αναφερθώ όμως στα γεγονότα του 1956, όπου μαζί με το ό,τι είχε απομείνει ελληνικό από εκείνη την εποχή, οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, οι υπηρετούντες, μαζί με τις οικογένειές τους Έλληνες, υπέστησαν τους ίδιους βανδαλισμούς, μαζί με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Αυτά θα πρέπει να υπομνησθούν στον κ. Ερντογάν... διά της διπλωματικής οδού!
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ...
Αυτή τη φορά ο αρμόδιος επί της ...«φιλοκαλίας» της πόλης μας αντιδήμαρχός σας, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εσκαμμένο! Δεν είναι δυνατό η πόλη μας, τα Γιάννινα, μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας να αποτελεί την μοναδική εξαίρεση σ’ ολόκληρο τον κόσμο και αντί για ένα φωτεινό –το «φως» έχει σημασία- χριστουγεννιάτικο δένδρο να κοσμείται από ένα... γλυπτικό κομμάτι το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται στην είσοδο οποιασδήποτε «έκθεσης μοντέρνας τέχνης». Θα μπορούσε κάλλιστα να εισέπραττε και εισιτήρια από τους φανατικούς του είδους!
Έχουμε όμως Χριστούγεννα κύριε Δήμαρχε. Τα Χριστούγεννα συμβολίζουν το «φως» που ζει μέσα στα σκότη, τον Θεό που πρόκειται να γεννηθεί και να φωτίσει τον κόσμο! Μην προκαλείτε τον κόσμο που περιμένει με αγωνία και χαρά αυτήν τη γιορτή, με αυτές τις κατασκευές της Κεντρικής Πλατείας. Σας πληροφορώ πως όλοι οι νουνεχείς συμπολίτες μας, μαζί τους και ο γράφων, το θεωρούμε πρόκληση και υποτίμηση των συναισθημάτων μας γι’ αυτές τις μέρες, ακόμα και της νοημοσύνης μας. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να μην φορτωθείτε τέτοια ευθύνη και να φροντίσετε άμεσα να μετακινηθεί αυτή η... «καλλιτεχνική» κατασκευή κάπου να τη βλέπουν οι... «Φιλότεχνοι». Να είστε βέβαιος ότι δεν θα σας κατηγορήσει κανένας για τις ήδη γενόμενες δαπάνες. Τουναντίον θα σας επαινέσει επειδή, έστω και καθυστερημένα θελήσατε να βάλετε κάποιους στην... θέση τους και ανταποκριθήκατε στο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της πόλης που προΐστασθε. Δεν ζητάω απάντηση με τις γνωστές «Ιστορίες για φίδια», πράξεις ζητάω. Τολμήστε το, φυσικά έλατα υπάρχουν μπροστά σας.
Γι - Πας