ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…
Τι ήταν αυτό πάλι; Τι… έκρηξη ήταν αυτή ενός προσώπου για το οποίο διατηρούσα ψήγματα εκτίμησης μέσα στην «τιποτότητα» πολλών Συριζαίων; Τουλάχιστο ως εκπροσωπών την «Δικαιοσύνη» μιας χώρας θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός στις εκφράσεις του για παγκοσμίως γνωστά γεγονότα, που την αφορούν!
Αλήθεια αυτοί οι… «φανατικοί αριστεροί», κατάλοιπα της μετεμφυλιακής – μετασυμμοριτοπολεμικής εποχής θα έλεγα εγώ-, τουλάχιστο οι μορφωμένοι, που μπορούν να διαβάζουν ή να ενημερώνονται πλατύτερα από την «τύφλα» τους, δεν άκουσαν τίποτε περί Σολτζενίτσιν και περί «αρχιπελάγους των Γκουλάγκ», ή μακάρι περί της αυθεντικής βιογραφίας του «Αγίου Λουκά» του Ρώσου, του παντρεμένου με παιδιά Ρώσου επισκόπου και γιατρού, μάρτυρα του κομμουνισμού; Περί «εκκαθαρίσεων» του Στάλιν και περί Τρότσκυ;
Δεν άκουσαν τίποτε για τις μεγάλες φάλαγγες των ηρωικών Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι έτυχε να αιχμαλωτιστούν κατά τις μάχες με τα ναζιστικά στρατεύματα, εκδιώκοντάς τα από την πατρίδα τους;
Δεν άκουσαν ότι όλοι ανεξαιρέτως επαναπατριζόμενοι θεωρήθηκαν… «πράκτορες των Γερμανών» και στάλθηκαν μαζικά στο… «Αρχιπέλαγος των γκουλάγκ», για να περατώσουν τον βίο τους ατιμασμένοι; Και κεραταδες και δαρμένοι δηλαδή!
Ο χειρουργός «Άγιος Λουκάς», όσο εξυπηρετούσε τον «κόκκινο στρατό» ήταν εκλεκτός του Στάλιν και ύστερα… ρίχτηκε στην «πυρά» και μαρτύρησε.
Δεν άκουσαν τίποτε για όσα συνέβηκαν, ιδιαίτερα στην Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, κατά την πεντηκονταετία της διακυβερνήσεως από τον Εμβέρ Χοτζα ή μακάρι στην Ρουμανία την εποχή του Τσαουσέσκου; Ή κάτι για την… «άνοιξη της Πράγας»;
Δεν θέλω να αναφερθώ στα κομμουνιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα, επειδή θα μου αντιπαρατεθούν τα αντίστοιχα των αντιθέτων. Πάντως υπήρξε Μελιγαλάς, υπήρξε η… «τελική λύση» της ομάδας του Ψαρρού, υπήρξε ο αιμοσταγής Τζουμερκιώτης, υπήρξε Νταλαμάνι, υπήρξε βίαια επιστράτευση νέων και νεάνιδων, υπήρξε παιδομάζωμα και εκπατρισμός.
Ουφ αλήθεια τι τάθελε τώρα να μου τα θυμίσει ο Κοντονής; Δεν είχα καμιά όρεξη. Και ποιος του είπε του Κοντονή ότι όλοι μας με ανατριχίλα δεν αναθυμούμαστε τα εγκλήματα του Χίτλερ και του Ναζισμού; Αλλά δυστυχώς δεν ήταν ο μόνος στον κόσμο που διανοήθηκε να διαπράξει τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα. Είχε προηγηθεί ο… πατερούλης Στάλιν και γι’ αυτό εξωπετάχτηκε από το Μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας!
Ο Παναγιώτης Κανελόπουλος έγραψε: «Εν ονόματι των ιδεολογιών διαπράχτηκαν τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κόσμο»! Ξυπνήστε κοιμισμένοι αριστεροί.
ΜΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ!
Δεν ξέρω γιατί, ίσως για… «εσωτερικούς» λόγους, περύσι δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από χρόνια «γιορτή της πίτας» στην Κοσμηρά, οργανούμενη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο με την «σημαδιακή» ονομασία «Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς» αποδιώχνοντας κάθε «συντηρητικό» στοιχείο από τους κόλπους του.
Φέτος όμως έγινε κανονικά η καθιερωμένη γιορτή του Αυγούστου με την παρουσία και του Κοσμηριώτη Βουλευτή κ. Γιάννη Στέφου, αλλά ίσως… σνομπαριζόμενη κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τον Δήμο Ιωαννιτών, στον οποίο ανήκει… Καποδιστριακά και η Κοσμηρά. Τέλος πάντων… κακίες!
Η γιορτή τα είχε όλα. Και σουβλάκια και μπυρόκρασα και κλαρίνα κυρίως με τα οποία γλέντησαν για τα καλά οι Κοσμηριώτες και οι περιχώριοι επισκέπτες.
Η… βαθμολόγηση των πιτών έγινε κανονικώτατα από επισήμους γευσιγνώστες, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.
Προσωπικά, διαμένοντας τον Αύγουστο στο χωριό, και μη απουσιάζοντας ποτέ από τη γιορτή ένοιωσα μεγάλη ευχαρίστηση, ιδιαίτερα διαπιστώνοντας ότι στην παλαιότερη επισήμανσή μου για την καταστροφική εγκατάλειψη του Σχολείου, του λαμπρού αυτού φάρου της περιοχής, υπήρξε έμπρακτη απαντήση. Με ενέργειες δηλαδή του ομοχώριου Βουλευτή, προερχομένου από τον εκπαιδευτικό κλάδο, με ενεργό συμπαράσταση και άλλων συγχωριανών, άρχισαν οι εργασίες κανονικής συντήρησης του κτιρίου, το οποίο αναμφισβήτητα θα χρησιμεύσει παρέχοντας απαραίτητους «χώρους πολλαπλών χρήσεων».
Και ένα εύλογο αίτημα από ηλικιωμένους Κοσμηριώτες προς το Αστικό ΚΤΕΛ: Η απαραίτητη δρομολόγηση, έστω και για μία φορά δρομολογίου κατά τα Σαββατοκύριακα. Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο αίτημα.
Γι - Πας