ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!
Όλον αυτόν τον τελευταίο καιρό, όπως όλοι γνωρίζετε, ασχολιόμουν με τα... «καμώματα» όπως νόμιζα, μιας παρέας αριστερών Ελλήνων, τονίζω το «Ελλήνων», οι οποίοι, με έξυπνα κόλπα, εκμεταλλεύτηκαν την οργή και το φόβο του λαού από την βίαια εισελθούσα οικονομική κρίση και τον κατάφεραν να τους δώσει την εξουσία. Αναπάντεχα επίσης βρέθηκε στο δρόμο τους ένας, ...«Μπούλης», κατά δικό του χαρακτηρισμό, ο οποίος τους έδωσε γην και ύδωρ, αρκεί να... δείχνει ότι εξουσιάζει ελεγχόμενος παντοιοτρόπως. Σωστό «εύρημα», κελεπούρι! Τυχαίνει, βλέπετε, να έχει μαζί του άλλους 5-6 ομοίους του. Και έτσι οι... ανίδεοι αριστεροί μας προχωρούν εξουσιάζοντας όλους μας με την έγκριση και τον έλεγχο στα οικονομικά των δανειστών μας, οι οποίοι τρίβουν τα μάτια τους, που καταφέρνουν να διαλύσουν προς όφελός τους μία περήφανη χώρα, χωρίς την παραμικρή, το τονίζω αυτό αντίδραση! Τέτοια μέτρα με τέτοια σιωπή, πουθενά αλλού! Διαλύθηκαν μισθοί, εξαφανίστηκαν συντάξεις, κυνηγιέται αμείλικτα η ιδιοκτησία παντός πράγματος με εξουθενωτικές φορολογίες, αφήνονται οι νοικοκυραίοι στο έλεος των μπαταχτσήδων, δήθεν επιχειρηματιών, αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι η εξουσία, σαν ο τελευταίος ληστής θα εκπέσει ακόμα και στα σπίτια αυτών των νοικοκυραίων για να ανακαλύψει τον τρόπο που μπορούν ακόμα να επιζούν, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, φοβερίζοντας ότι θα πρέπει να διώξουν από το μυαλό τους τέτοιες ελπίδες. Εν τούτοις δεν κουνιέται φύλλο!
Άξαφνα τις τελευταίες μέρες... κάτι γίνεται. Υπάρχει μία γενικευμένη κυριολεκτικά επίθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη, το τελευταίο οχυρό από την εποχή των Αναστ. Πολυζωίδη και Γεωρ. Τερτσέτη εναντίον πάσης κρατικής αυθαιρεσίας, όπως ήταν η απειλή της θανάτωσης του Θεόδ. Κολοκοτρώνη! Αυτοί οι δύο ήταν η... «δυσάρεστη έκπληξη» κατά τον σύγχρονο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.
Τώρα η δυσάρεστη έκπληξη του κ. Κοντονή ήταν οι τρεις δικαστές, οι οποίοι, εφαρμόζοντας πάγιους δικαστικούς κανόνες, δεν απελευθέρωσαν μία, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους, «τρομοκράτισσα», την οποία άφησαν να δικαστεί κανονικά στη συνέχεια. Πού το περίεργο λοιπόν; Εν τούτοις ο κ. Κοντονής, που δεν έδειχνε να είναι ούτε Πολάκης, ούτε Παπαγγελόπουλος, «εξοργισμένος» δήλωνε στη Βουλή ότι... «σε λίγες μέρες»(!) όλα θα διορθωθούν με άλλη σύνθεση δικαστηρίου – αλήθεια υπάρχουν στην Ελληνική δικαιοσύνη, σήμερα που ο λαός δοκιμάζεται, δικαστές χωρίς Τερτσετο-Πολυζωιδική συνείδηση; Άξαφνα, λοιπόν, κάποιοι «Έλληνες» λίγοι, γνωστοί και... κατευθυνόμενοι, ξύπνησαν και έκαναν γυαλιά καρφιά κυριολεκτικά τις περιουσίες και τις δουλειές μικροεμπόρων και επαγγελματιών, σκληρά εργαζομένων της οδού Ερμού της Αθήνας, χρησιμοποιώντας τις «γνωστές βαριοπούλες» και τους «λοστούς» ανενόχλητοι υπό τα βλέμματα των εχόντων εντολές ανδρών του προϊσταμένου τους Υπουργού κ. Τόσκα! Πού βρίσκονταν αυτοί όταν πετσοκόβονταν οι συντάξεις; Αλήθεια, πιστεύουν ότι ο κόσμος θα πει: «Καλά να πάθουν οι δικαστές που παίρνουν τόσο δυσάρεστα έκπληκτες αποφάσεις»;
Όχι βέβαια, εδώ φαίνεται καθαρά πια ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν εξελίξει, το οποίο ενορχηστρώνεται από τον «μαέστρο» κ. Τσίπρα, που παίρνει ενεργά μέρος στο... «Ωδείο της Κουμουνδούρου»! Ας ελπίσω ότι το παρόν, εκφράζoν την πραγματικότητα, σημείωμά μου, δεν θα είναι ένα από τα τελευταία της ελεύθερης έκφρασής μας.
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ... ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ!..
Ακόμα και τώρα, που «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου» κατά το οποίο οι δανειστές μας αντιλήφτηκαν ότι δεν έχουν κάτι άλλο να απαιτήσουν από τον Ελληνικό λαό, ακόμα και τώρα η περίεργη αριστερο-συντηρητική παρέα προπαθεί να πείσει τους πάντες ότι... κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση!
Δεν υπάρχει επιθυμία αυτών των σκληρών δανειστών που να μην έχει εκπληρωθεί από τους εν Ελλάδι, «φιλολαϊκούς», όπως αυτοχαρακτηρίζονται ναρκισσευόμενοι κυβερνώντες! Οι δα­νειστές, την προ­ηγούμενη φορά, είχαν καταλάβει ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκονταν να κυβερνά υπό την αίρεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτή η εκλογή ατυχώς... βρίσκονταν στα χέρια του ανεύθυνου κ. Τσίπρα και της παρέας του, η οποία τελικά δεν αρκούσε από μόνη της αλλά χρειάστηκε την καθοριστική βοήθεια του εξουσιομανούς... αντιιδεολόγου... «αντιμνημονιακού» κ. Καμμένου και μερικών ομοίων του, δυσαρεστημένων από τον κ. Σαμαρά, όπως επί παραδείγματι ο κ. Κουίκ, ο κ. Νικολόπουλος κ.λπ. Οι δανειστές, αντιληφθέντες την εξουσιομανία τους, τους χειρίστηκαν με σκληρότητα και κατάφεραν όλα όσα επιδίωκαν πανεύκολα, με δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλάζοντας μόνο κάποιες λέξεις, όπως Τρόικα – θεσμοί, Μνημόνια – συμφωνίες! Τίποτε άλλο απολύτως και ο δύσμοιρος λαός κατάπιε και τις Τρόικες και τα μνημόνια πληρώνοντας σημαντικά... «πανωπροίκια»! Έτσι οδηγούμαστε «ρακένδυτοι» και «πεινώντες» στο έλεος των Τσιπροκαμμένων.

Γι - Πας