ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Τα γεμιστά και οι διορισμοί...

Με πλέρια προσοχή παρακολούθησα την συνέντευξη του σ. Δρίτσα στον ΣΚΑΙ, ο οποίος μας καράφλιασε με τη δήλωσή του ότι στην Ευρώπη συντελούνται σημαντικές αλλαγές εννοώντας, προφανώς, την άνοδο της Ακροδεξιάς. Αυτό όταν σοβαροί εξυπακούεται πολιτικοί, όπως π.χ. η σ. Θεανώ Φωτίου, που μας υποδεικνύει, για να καλύψουμε τις επισιτιστικές ανάγκες, να παρασκευάζουμε γεμιστά που χορταίνουν όλη την οικογένεια με την κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου, 70 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 2,333333 ευρώ την ημέρα. Μάλλον χιούμορ κάνει η σ. Θεανώ. Και για να μην εξαναγκασθεί η νυφούλα της στον μοναχογιό της, στον κανακάρη της να μαγειρεύει συνεχώς γεμιστά και προσβληθεί από σκορβούτο, την διόρισε στο Υπ. Παιδείας, στη Γ.Γ. Διά Βίου Μάθησης. Ιδού, λοιπόν, σ. Δρίτσα για ποιο λόγο ανεβαίνουν τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

Αντιστροφή της αδικίας!..

Αφουγκράσθηκα τον συμπολίτη μας βουλευτή σ. Μαντά να κάνει λόγο για την αδικία που υπέστησαν οι συνταξιούχοι λόγω των μειώσεων στις συντάξεις τους και ότι πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Πώς, όμως, να αποκατασταθεί όταν σωρηδόν προστίθενται νέοι φόροι και επίσης, επιβάλλονται νέες μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις; Η αδικία θα απεκαθίστατο με την σεισάχθεια την οποία είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός σ. Αλεξάκης, ώστε να αναπνεύσουν και όσοι χρωστούν και δύνανται να καταβάλλουν τα όσα τους βαρύνουν επί σειράν ετών και έχουν συσσωρευθεί σε απίστευτα και δυσθεώρητα ύψη.

Και την «υπολοχαγό»!..

Ποιος μπορεί να λησμονήσει το ψέκασμα που είχε δεχθεί ο σ. Μανώλης Γλέζος στα χρόνια της Ν.Δ. Ουδείς! Οι καιροί ου μενετοί. Τώρα έχουμε τη δεύτερη φορά Αριστεροδεξιά κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων και τα χημικά δεν μπήκαν στο χρονοντούλαπο και σε δεδομένη ευκαιρία γίνεται και η ανάλογη χρήση από τους ΜΑΤατζήδες. Την τελευταία φορά που δοκιμάσθηκε η αποτελεσματικότητά τους ήταν στη διαμαρτυρία των συνταξιούχων για το πετσόκομμα των συντάξεών τους και, να πάρει η ευχή, ο ΜΑΤατζής ψέκασε την συντρόφισσα Κατίνα Μανιτάρα, υπολοχαγό του Δημοκρατικού Στρατού! Σήμερα η σ. Μανιτάρα είναι 85 ετών και γεννάται το ερώτημα: Το 1945-1949 ήταν 15-19 ετών! Πότε στο διάτανο πήρε τους βαθμούς του τε ανθυπολοχαγού και του υπολοχαγού και σε ποια σχολή φοίτησε και αποδείχθηκε ικανή γι’ αυτή την απρόσμενη ανέλιξή της;

Παράλειψη...

Ο γ.γ. του ΚουΚουΕ σ. Κουτσούμπας μετέβη πρόσφατα στην Μακρόνησο για απόδοση τιμής, σ’ όσους έλαχε να «παραθερίσουν» εκεί τα απευκτέα εκείνα χρόνια μετά την τριπλή κατοχή (ιταλογερμανοβουλγαρική). Καλώς έκανε, αν και πολλοί ανεδείχθησαν αντιστασιακοί του... γλυκού νερού. Θυμάμαι μετά την μεταπολίτευση, εκεί, στην αρχή της Ν. Ζέρβα υπήρχε ένα γραφείο που «βάπτιζε, μύρωνε, έχριε» αντιστασιακούς και πολλούς, όπως κυκλοφορούσε τότε αντί 5.00 δρχ.!
Θα έπρεπε όμως ο σ. Κουτσούμπας να προγραμματίσει και μια σειρά επισκέψεων στα στρατόπεδα Μπούλκες, Μπεργκόβιτασς, Μπέλενε, Βουκουρέστι, όπου άφησε την τελευταία του πνοή και ο σ. Κώστας Καράγιωργας άλλοτε δ/ντής του «Ρ.», γιατί όχι και στο Σουργκούτ της Γιακουτίας, όπου ο σ. Κολιγιάννης έστειλε να παραχειμάσει τον σ. Ν. Ζαχαριάδη. Αυτό θεωρείται παράλειψη από πολλούς συντρόφους που σ’ αυτά τα μέρη άφησαν την τελευταία τους πνοή, γιατί είχαν τις αντιρρήσεις τους προς την καθοδήγηση του ΚουΚουΕ!