ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!
Τόσο φανερή διασύνδεση σημαντικών στελεχών της Κυβέρνησης με την... «ιδεολογία» του αναρχισμού, ποτέ δεν είχα φανταστεί! Με πρωτοστάτη την... «νεολαία του Σύριζα», τόσο ευαίσθητη στην παρέμβαση της Πολιτείας, σε πολύ σοβαρές έκνομες ενέργειες των αναρχικών, ο ένας μετά τον άλλο ξεσπαθώνουν και θεωρούν ότι η Κυβέρνηση του «Σύριζα» δεν επιτρέπεται να κυνηγάει καταληψίες, οι οποίοι όμως προκαλούν πολύ μεγάλες ζημιές και καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.
Δήλωσε εκείνη η... «τζάρμπαλη»* που κατοικοεδρεύει στο Υπουργείο Παιδείας παρακαλώ, ότι προτιμά τις καταλήψεις από την τρομοκρατία!
Ερωτώ: Πού βρίσκει τη διαφορά; Οι καταληψίες τμήματος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, στα γιουρούσια τους κατεβάζουν τους έντρομους και κατάκοπους από τον μόχθο της ημέρας – τον οποίο αυτοί οι κύριοι ουδέποτε δοκίμασαν – επιβάτες και βάζουν στα λεωφορεία και τα τρόλεϋ φωτιά. Το πώς φτάνουν αυτοί οι δύστυχοι στις οικογένειές τους, ένας Θεός το ξέρει. Δεν θα πρέπει να ντρέπεται επομένως αυτή η κυρία, εραστής των καταλήψεων; Ύστερα παρενέβη ο... θεωρητικός της «Αναρχίας», ο οποίος βαθυστόχαστα από την «ΑΥΓΗ», αλλά και διά ζώσης, μας αναλύει τα περί... «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ελαχίστων μειοψηφιών, παραβλέποντας κατάφορα τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κοσμάκη που αγωνίζεται για τον επιούσιο, μέρος του οποίου κατακρατείται από το Κράτος για την... επιδιόρθωση των... «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» των καλών παιδιών του κ. Κυρίτση, ο οποίος πέρα από κάθε δικαιοδοσία βγάζει προκαταβολικά «λάδι», τα δύο «παιδιά» που προχθές συνέλαβε η αστυνομία στην Σπάρτη. Κι αυτός παρακαλώ είναι ένας βουλευτής – έστω και από καραμπόλα – του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Και για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας... σφυρίζει αδιάφορα.
* Σημ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως «Τζάρμπαλος» λέγεται εκείνος... που έχει ατακτοποίητα μαλλιά.

ΓΙΑ... «ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ»;
l  Ήταν γραφτό να το ιδώ και αυτό! Κάτι το οποίο δεν είχε γραφεί ούτε στις μαύρες μέρες του «εμφυλίου σπαραγμού» και των επακολούθων του. Κάποιος σε μία παραδοσιακά Χριστιανορθόδοξη χώρα, ενοχλημένος από την καμπάνα της εκκλησίας της γειτονιάς του, προτείνει την καθολική και οριστική... σίγηση όλων! Δεν έχει νόημα, λέει, να χτυπά η καμπάνα καλώντας τους εκκλησιαζομένους, αφού εκείνοι γνωρίζουν τις ώρες των λειτουργιών κι από την άλλη μεριά να ενοχλούνται τόσο πολύ οι μη βουλόμενοι να εκκλησιαστούν. Η πρόταση φαντάζει απόλυτα «λογική»! Τόσο που εγώ θα πρότεινα την μη ανέγερση των δαπανηρών καμπαναριών στις νεοανεγειρόμενες εκκλησίες και την κατεδάφιση των ήδη υπαρχόντων. Και για να σοβαρευτούμε: Θα πρότεινα στον αναγράψαντα το... τουλάχιστον «περίεργο» αυτό κείμενο να μελετήσει λίγο το θέμα των καμπανών των Χριστιανικών εκκλησιών και το σταυροκόπημα, κυρίως των ανήμπορων, στο άκουσμά τους, έστω κι αν δεν ενδιαφέρεται για τις θρησκείες. Εκεί θα διαπιστώσει την σημασία των κατά περίπτωση διαφορετικών ήχων των κωδωνοκρουσιών. Αλλιώς, όποιος έχει την... ατυχία να διαμένει δίπλα από εκκλησία θα πρέπει να μετακομίσει σε άλλη γειτονιά, εφ’ όσον ενοχλείται. Δεν ζητάω απάντηση, αλλά αν υπάρξει ασφαλώς και θα πρέπει να είναι επώνυμη.
Γι - Πας