ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ!

Σχεδόν αποσβολωμένος, από την έκπληξη, είδα τον θριαμβευτή του πρόσφατου δημοψηφίσματος του 61%, μέσα στη Βουλή, όταν επιτέλους η πρόεδρός της, της επέτρεψε να συνεδριάσει, ότι μέχρι τώρα επί πέντε έως έξι μήνες πολιτεύτηκε παλικαρίσια για να «αλλάξει την Ευρώπη και την πολιτική των λεγομένων ισχυρών κι’ ενώ τα κατάφερνε πετώντας στα μούτρα τους το 61% του Ελληνικού λαού, αντιλήφθηκε ότι έπεσε σε «διακεκαυμένη ζώνη» γεμάτη με «ναρκοπέδια»!

Έμεινα αποσβολωμένος, όχι μόνο επειδή επί τέλους ο κ. Αλέξης Τσίπρας πετώντας τα Βαρουφο-Λαφαζανο-Στρατοληδο-Κωσταντοπουλικά θολά γυαλιά, είδε την πραγματικότητα, αλλά και το ότι η πατριωτική του συνείδηση δεν του επέτρεπε να προχωρήσει στην καταστροφή του Ελληνικού Έθνους! Αυτό μου θύμισε τη φράση που του είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ίδια τη Βουλή όταν αποφάσισε το περίφημο δημοψήφισμα καθιστώντας τον προσεκτικό: «Πρόσεξε να μην γίνεις ο μοιραίος Πρωθυπουργός»! Τότε φορούσε ακόμα τα προαναφερθέντα θολά γυαλιά και δεν έβλεπε αυτά που έβλεπε, όχι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά ακόμα και εμείς οι απλοί πολίτες, όσοι τέλος πάντων δεν θελήσαμε να φορέσουμε τα αφειδώς και δωρεάν προσφερόμενα προαναφερθέντα γυαλιά, και να προσχωρήσουμε στο «ΟΧΙ». Βρίζαμε τον κάθε Ευρωπαίο, που μας έλεγε να είμαστε διαλλακτικοί, αφού εμείς είμαστε που ζητούσαμε δάνεια, και περισσότερο από όλους τον δύστυχο Γιούγκερ, ο οποίος έβαζε στήθος για να μας βοηθήσει.

Τώρα προσπαθούμε να τους ξαναπάρουμε με το μέρος μας, μια και από την Γερμανία και τα… «Γερμανάκια» τέθηκε στα ίσια και στην ψύχρα το GREXIT και γρήγορα. Ευτυχώς κάποιοι αποφάσισαν να μας ξαναβοηθήσουν και ευτυχώς τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα, όσα τέλος πάντων βλέπουν την ύπαρξη της Ελλάδας μόνο μέσα στην Ευρώπη και όχι στον…τρίτο κόσμο, έδωσαν τη δύναμη στον ανανήψαντα Πρωθυπουργό και την διαπραγματευτική ομάδα του, την δύναμη του 85% της Ελληνικής Βουλής για να διαπραγματευτεί με σωφροσύνη και να πει «ΝΑΙ» στην Ευρώπη! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στον καιρό τους. Όταν κάποιος προειδοποιημένος για το «ναρκοπέδιο» προχωράει και βρίσκεται στη μέση του, ζητώντας ύστερα απεγνωσμένα βοήθεια από εκείνους που τον προειδοποίησαν, τότε είναι προφανώς επικίνδυνος!

Όταν πάλι αγνοεί ότι στις «διακεκαυμένες ζώνες» υπάρχουν τα επικίνδυνα «ναρκοπέδια» τότε είναι διπλά επικίνδυνος για να του ανατεθεί η διοίκηση μίας μονάδος και οι ζωές των μαχητών της. Είμαστε στο πλευρό του και στις δύο περιπτώσεις, συμπονώντας τον, αρκεί να μας απαλλάξει από τους…ερωτιδείς του ολοκαυτώματος.

ΚΑΙ Ο…ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ!

Συνεπαρμένος από τους τρομακτικούς οικονομικούς κινδύνους μετά την κατάρρευση του αρχιερέα των «μνημονίων», κ.Γ.Α.Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, διέπραξε σοβαρά «ενδοκομματικά λάθη», τα οποία τον οδήγησαν σε «αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του, οι οποίες εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καμία σημασία, αλλά του «βγήκαν» μαζεμένες, στο τέλος με τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιανουαρίου και το «ΟΧΙ»του δημοψηφίσματος. Δυστυχώς οι αμφισβητίες, ιδίως οι βαπτισθέντες-(σες),ως δελφίνοι έχασαν κάθε λογικό έρεισμα ως προς την στιγμή της ανακινήσεως τέτοιων αμφισβητήσεων και εκ των πραγμάτων «έκαψαν» τις οποιεσδήποτε φιλοδοξίες τους, αναδειχθέντες-(σες) ως…πολύ «λίγοι»!

Με την τελευταία του απόφαση ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την λεγόμενη κίνηση «Ρουά-Ματ».

Διότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι το πιο σπουδαίο κεφάλαιο της Ν.Δ. αυτήν τη στιγμή και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Χρημάτισε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γραμματέας του κόμματος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος της Βουλής, θέσεις τις οποίες ετίμησε εις το έπακρον διακρινόμενος για την…δυναμική μετριοπάθειά του και την γενική του αποδοχή από το σύνολο του Πολιτικού Κόσμου και ακόμα περισσότερο από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και ακόμα περισσότερο από το σύνολο του Νεοδημοκρατικού Κόσμου.

Είναι βέβαιο ότι με αυτές του τις ικανότητες θα οργανώσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις σχετικές διαδικασίες για την εκλογή νέου Αρχηγού και ο Νεοδημοκρατικός κόσμος αναμένει και την δική του υποψηφιότητα!

Γι – Πας