ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΤΑΚΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...
•  Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, προς αστυνομικό αντισυνταγματάρχη: Με ποιο δικαίωμα προσβάλλετε τους δημοκρατικούς πολίτες και κλείνετε την δίοδο προς τη Βουλή; Αντισυνταγματάρχης: Εντολές εκτελώ.
Ζ.Κ.: Να αφήσετε αμέσως τους πολίτες να περάσουν και να επιδώσουν το ψήφισμα.
Επικεφαλής της διαδήλωσης: Ούτε στη Βουλή θέλουμε να μπούμε, ούτε ψήφισμα για επίδοση έχουμε!
Η ιδία Ζ.Κ. προς τον επικεφαλής της Φρουράς της Βουλής: Γιατί επιτρέπετε στους αστυνομικούς να εισέρχονται στη Βουλή με όπλο;
Επικεφαλής της Φρουράς: Κυρία Πρόεδρε, για... πιπί κατεβαίνουν στην υπόγεια τουαλέτα.
Ζ.Κ.: Το απαγορεύω και του λοιπού να φοράτε πολιτικά, επειδή οι στολές ενοχλούν την... Δημοκρατία!
Επικεφαλής Φ.: Όπως διατάξετε!
Η ιδία Ζ.Κ. Όταν της διαβιβάστηκε... στικάκι με την έκθεση του Δ/τού της Τράπεζας της Ελλάδος για γνώση του Προεδρείου και της Βουλής γενικά: Διάβασα το περιεχόμενο και το... έκρινα μη αρεστό. Επιστρέφεται εις τον αποστολέα ως «απαράδεκτο» και εκτός αυτού η Ελληνική Βουλή δεν δέχεται στικάκια!
Σκεπτόμενος πολίτης: Και τα στικάκια των Προϋπολογισμών των τελευταίων ετών;
•  Την άλλη μέρα ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ανάρτηση άρθρου του: Ξέρετε καλόν θα είναι, επειδή κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ότι η Ελλάδα είναι... απέραντο φρενοκομείο, να περάσουν και οι πολιτικοί από ψυχιατρική εξέταση!  
•  Γιάννης Βαρουφάκης, την επομένη που ομόφωνα και οι 18 ομόλογοί του του Eurogroup, απέρριψαν τις προτάσεις του: Σήμερα ξημερώνει για την Ελλάδα μια λαμπρή μέρα! Αλήθεια, δεν άκουσα το περίφημο του Μεταξά, «γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά Πατέρα»!
•  Βουλευτής Ρ. Μακρή (Κοζάνης) σε ενίσχυση της φίλης της Ζωής: Θα καταθέσω μήνυση εναντίον αυτού του ταγματασφαλίτη Στουρνάρα, που τόλμησε να προσβάλει τη φίλη μου με το ...αποτρόπαιο στικάκι! Και το... διέπραξε την επομένη.
•  Βουλευτής Αγλαΐα Κυρίτση, τ. εκφωνήτρια της Ε.Ρ.Τ., προς τους διαδηλωτές για την «παραμονή στην Ευρώπη» που τόλμησαν να ανεβούν στα σκαλάκια για το περιστύλιο της Βουλής: τι κάνετε εδώ; Πήρατε άδεια από την Ζωή; Δεν γνωρίζετε ότι σε αυτόν το χώρο μόνο σε αναρχικούς επιτρέπεται;
•  Λαπαβίτσας. Οικονομολόγος του Σύριζα: Μη φοβάστε τη δραχμή. Αμέσως θα εκδόσουμε Δελτίο Παροχής Τροφίμων και... ουδέν πρόβλημα!
•  Δ. Στρατούλης, Αν. υπουργός: Ε, καλά τώρα, σε περίπτωση πτώχευσης δύο μηνάκια θα δυσκολευτούμε και ύστερα όλα μέλι-γάλα! Όλα συνηθίζονται...
Εις επήκοον όλων αυτών η... σφήκα Κριστίν Λαγκάρντ συμπέρανε: Η όποια επομένη συζήτηση πρέπει να γίνει σε ένα δωμάτιο με ενηλίκους! Ελλάδα Ιούνιος 2015 με κυβέρνηση: Πρώτη φορά αριστερά!

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ...
•  Έσκασα! Ας ξεφύγουμε λίγο από την τρέχουσα... αγκούσα! Το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων για μία ακόμα χρονιά διοργάνωσε τις επιδείξεις του τμήματος Κλασσικού Μπαλέτου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Ως γνωστόν, υπάρχουν και άλλες παρόμοιες σχολές, όπως του Δήμου Ιωαννιτών και ιδιωτικές. Το Λύκειο Ελληνίδων εξακολουθεί να διατηρεί την σχολή του με πολυάριθμα πιτσιρίκια και εκκολαπτόμενες δεσποινίδες, από την κοινωνία των Ιωαννίνων. Η δασκάλα του κλασσικού χορού με την δουλειά της σε αυτήν την ευρεία γκάμα των κοριτσόπουλων από τα νήπια μέχρι τις ήδη δεσποινίδες, έδειξε ότι την γνωρίζει αυτήν τη δουλειά, ενώ από την άλλη τα κορίτσια των Ιωαννίνων αποδεικνύουν ότι τα ενδιαφέροντά τους δεν βρίσκονται μόνο στις βόλτες, στις καφετέριες και στα μπαρ. Χώρια που οι βαθμολογίες τους στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της πόλης δημιουργούν αισθήματα θαυμασμού γι’ αυτές. Τους ανήκουν τα πολλά εύγε μας, όπως ανήκουν πολλά εύγε στην δασκάλα και σ’ όλες τις κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, οι οποίες διαχρονικά δεν φείδονται κόπων να διατηρούν το Παράρτημα Ιωαννίνων στην πρώτη σειρά των παραρτημάτων, διότι πέραν του Τμήματος Κλασσικού Χορού, εξακολουθούν να συντηρούνται παραρτήματα παραδοσιακών χορών αρρένων και θηλέων με εκλεκτές παραδοσιακές ενδυμασίες.
Γι - Πας