ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η Ε.Ρ.Τ. ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ!..
•  Μόνο σε μια κατάσταση σαν κι αυτή που ζει σήμερα η πατρίδα μας, κυβερνώμενη από την μειοψηφία της «πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης» με τη βοήθεια μιας άλλης αλλοπρόσαλης ομαδούλας, θα μπορούσε να γίνει αυτό που συμβαίνει, με την «επάνοδο» της πάλαι ποτέ «αμαρτωλής» Ε.Ρ.Τ. και τους πανηγυρισμούς τύπου 4ης Αυγούστου, επαγγελομένης... «ανεξαρτησία» με την παρουσία ολόκληρου σχεδόν του... επίσης «ανεξάρτητου» Υπουργικού Συμβουλίου!
Προέρχομαι από ένα πανομοιότυπο περιστατικό, όταν η νοσηλευτική μονάδα την οποία διεύθυνα, καταργήθηκε, όπως η Ε.Ρ.Τ., αλλά από πλέρια δημοκρατική κυβέρνηση και επομένως συμμερίζομαι τη χαρά όσων νόμιμα και σκληρά εργάζονταν και πριν επανέλθουν στην εργασία τους. Κι όμως αυτοί οι παράταιροι πανηγυρισμοί και θα πω και κάποια έξοδα, που θα μου ζητήσουν να πληρώσω με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, θα έπρεπε να λείπουν! Και αυτό διότι και εμένα μου έχει αφαιρεθεί, λόγω της κρίσης, το 40% από τη σύνταξή μου, μη σηκώνοντας έξοδα πανηγυριών! Επανήλθαν όμως και εκείνοι, οι οποίοι με τις συμπεριφορές τους είχαν κάνει την Ε.Ρ.Τ. να αποτελεί ένα σοβαρότατο μέρος της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας. Αυτοί... αναβόσβηναν το «σήμα» της Ε.Ρ.Τ. κατά το δοκούν και ανάλογα με τις εντολές που έπαιρναν από το κόμμα που υπηρετούσαν. Αυτοί στερούσαν από τον Ελληνικό λαό την παρουσίαση γεγονότων ή επισκέψεων σημαντικών προσωπικοτήτων που δεν είχαν καμία σχέση με κυβερνητικές εντολές, αλλά αποτελούσαν επιτακτικό καθήκον ενημέρωσης όλου του λαού, που τους πλήρωνε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ γι’ αυτή τη δουλειά! Αυτοί λοιπόν, με την προχθεσινή τους συμπεριφορά στην οργανωμένη φιέστα απέδειξαν περίτρανα ότι έχουν σκοπό να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο μεροληπτικό τρόπο. Τρανή απόδειξη η συμμετοχή στην φιέστα τους όλων εκείνων που είναι υπεύθυνοι που η Ε.Ρ.Τ. αποτέλεσε μέρος της οικονομικής κρίσης στο παρελθόν και τους υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν να τους συνδράμουν σε αυτές τις μεροληπτικές τους συμπεριφορές, αδιαφορώντας γι’ αυτό και χρεώνοντας με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. όλους τους Έλληνες. Όλα αυτά τα τραγικά... ευτράπελα έγιναν την ημέρα ακριβώς που οι δανειστές μας, από τους οποίους κρέμεται η ζωή όλων μας, ή σηκώνονται και φεύγουν από την διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι δεν έχουν με ποιον να συζητήσουν ή οι υπόλοιποι κρούουν όχι κώδωνες, αλλά... καμπάνες κινδύνου, ότι απέχουμε ελάχιστα από τον γκρεμό της ολοσχερούς δυστυχίας μας.
Εν τούτοις, όλοι εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν στα προαναφερθέντα τραγικά γεγονότα με τους δανειστές μας, επέστρεψαν... βιαστικά για να συμμετάσχουν εμφανώς πανηγυρίζοντες στην φιέστα της Ε.Ρ.Τ.!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ...
•  Δεν θέλησα, ούτε και τώρα προτίθεμαι να κατηγορήσω τον νέο Μητροπολίτη μας για τις οργανωτικές ενέργειές του στις ενορίες που ποιμένει, στις οποίες ενέργειες συμπεριλαμβάνεται και η πολλαπλά βαλόμενη κατάργηση της μεγαλοπρεπούς βυζαντινής χορωδίας μετά του ηγήτορός της. Τυχαίνει να είμαι ενορίτης της Ενορίας της Μητρόπολης. Εκεί παντρεύτηκα, εκεί βάφτισα τις κόρες μου, εκεί τις πάντρεψα, εκεί βάφτισα τα εγγόνια μου, εκεί εκκλησιάζομαι, όχι πολύ συχνά, αλήθεια, επειδή πηγαίνω και αλλού, απαραιτήτως όμως την Μεγάλη Εβδομάδα. Έτσι νομίζω ότι μπορώ να έχω αίσθηση των δονήσεων που δημιουργούν, τουλάχιστο στον εαυτό μου, οι τελούμενες στον Μητροπολιτικό Ναό Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια. Θεωρώ δε, ανεξάρτητα από την «υλική» του παρουσία, ως δεδομένη την ύπαρξη στο «Δεσποτικό» του «Άρχοντα» του Καθεδρικού Ναού της πόλης Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη! Εκείνος φυσικά έχει ποιμαντικό χρέος να παρίσταται και να λειτουργεί και στον πλέον ταπεινό Ναό της περιφερείας του. Η Σεβάσμια όμως «σκιά» του υπάρχει στην θέση της στον Καθεδρικό Ναό!
Στην Μητρόπολη υπάρχει και ο Σεπτός Τάφος του Πολιούχου Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, μολονότι στις ημέρες του Μακαριστού Μητροπολίτου Σεραφείμ έγινε ανακομιδή των σεπτών λειψάνων του Αγίου, διά χειρών του τότε Αρχιμανδρίτου Θεόκλητου, για να μεταφερθούν, ως γνωστόν, στον Φερώνυμο Ναό. Ο Τάφος παραμένει. Ως εκ των προαναφερθέντων, όλοι οι εκάστοτε Μητροπολίτες της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων φρόντισαν και πρέπει να φροντίζουν για την μεγαλοπρέπεια του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αθανασίου και των τελουμένων εκεί ακολουθιών και μυστηρίων.
Γι - Πας