ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ή ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;
  Όσο κι αν προσπαθούν να... κρυφτούν, ο υποφέρων λαός έχει αντιληφθεί ότι ορισμένοι ή ορισμένες από τους τριακοσίους της Ελληνικής Βουλής δεν δίνουν δεκάρα για τον Ύψιστο πολιτικό θεσμό της πατρίδας μας, την εκλογή δηλαδή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία το ισχύον σύστημα έχει «εγκαταλείψει» στα χέρια τους! Είπα και εξηγούμαι και πάλι: Ορισμένοι! Αυτοί βγαίνουν στα «κανάλια» κάθε βράδυ και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η άρνησή τους να ψηφίσουν τον υποδεικνυόμενο και ήδη υποδειχθέντα υποψήφιο Πρόεδρο, δεν έχει σχέση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα με το πρόσωπο και την αξία του! Απλά κλείναν τα μάτια τους, δεν λογαριάζουν την σημασία της ψήφου τους και ασχολούνται με το... «μέλλον του Τσίπρα»! Δεν είναι και λίγο! Εκείνος άλλως τε τους προειδοποίησε: Εάν δεν σκεφτείτε το μέλλον μου, τότε κι εγώ θα σας πω ...αποστάτες και πληρωμένους, από πού τάχα; Δεν το λέει! Βέβαια, αυτοί οι πονηροί, οι ορισμένοι, μπήκαν σε μεγάλη σκέψη· με ποιο τρόπο δηλαδή θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση του χρυσοφόρου μισθού τους. Με τη σίγουρη για ενάμισυ χρόνο τροφοδοσία τους, ή με την ομιχλώδη και αβέβαια, όταν ψηφίζοντας, εξασφαλίσουν το μέλλον του Τσίπρα; Διότι αλήθεια, αυτός ο τελευταίος, πώς είναι δυνατόν να τους διασφαλίσει με βεβαιότητα; Οι σίγουροι βουλευτές επικρατείας είναι περιορισμένοι και σχεδόν οι θέσεις τους είναι ήδη κατειλημμένες. Άντε να μπει και ο Φ. Κουβέλης. Στους συνδυασμούς η εκλογή τους όχι μόνο δεν είναι εξασφαλισμένη, αλλά τουναντίον, η υποψηφιότητά τους θα θεωρείται «ξένο σώμα» για τους ακραιφνείς Συριζαίους. Και όλα αυτά μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, οπότε μη ψηφίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν μισθό βουλευτή ακόμα ένα το πολύ ενάμισι μήνα. Από εκεί και πέρα μπαίνουν στην... αβεβαιότητα, όπως ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, τον οποίο εκείνοι συμπονούσαν... εκ του ασφαλούς!
Αυτός ο τελευταίος, ο βασανισμένος λαός, από την επομένη της 29ης Δεκεμβρίου παύει πια να σκέφτεται τα μέχρι τότε βάσανά του, μεγάλα μεν και ξεπερασμένα, αλλά τα μελούμενα μεγαλύτερα. Μέχρι τότε... ψήφιζε στους «δημοσκόπους» προειδοποιώντας την Κυβέρνηση ότι δεν αντέχει άλλο! Δικαίως. Τώρα θα ψηφίσει σε εκλογές και με βάση τα... «δημοσκοπικά» θα εξασφαλίσει... το μέλλον του Τσίπρα. Το δικό του μέλλον όμως; Αυτό διαγράφεται ζοφερό, σίγουρα ζοφερό και όχι απλά αβέβαιο. Όλες οι ενδείξεις, όλες οι χρονολογίες και τα δεδομένα οδηγούν σε αυτή τη ζοφερότητα. Ο βασανισμένος λαός τα γνωρίζει όλα και απλά περιμένει το μέλλον του να σταθεροποιηθεί πρώτα και ύστερα να αρχίσει να βελτιώνεται, όπως δείχνουν όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα για την εικόνα της πατρίδας μας. Δεν είναι εύκολο πια να παραπλανηθεί από καμμία δημαγωγία και κανέναν δημαγωγό. Παροχές δεν είναι δυνατές, αλλά αντίθετα μεγάλες περικοπές!
Έτσι, θα δει ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ φωνασκούντες τις ...νέες δημοσκοπήσεις να μη τους βγαίνουν και τόσο πολύ μάλιστα, ώστε θα αρχίσουν και πάλι... να μη πιστεύουν σε αυτές και να θεωρούν όλους τους δημοσκόπους «πληρωμένους» και αυτούς! Αυτά φυσικά αν οι προαναφερθέντες... «ορισμένοι» αφήσουν στο λαό τελικά να αποφασίσει εκείνος για το μέλλον του και όχι για το... μέλλον του Τσίπρα. Είναι αμφίβολο όμως αν αυτοί οι λιγούρηδες φτάοσυν σε τέτοιο σημείο, ώστε να κλωτσήσουν άλλον ενάμισι χρόνο σίγουρης χρυσοφόρου μισθοδοσίας!

ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ!..
  Είναι να τρελαίνεται κάποιος με τόσες αντιφατικές παροχές προς... πάσα κατεύθυνση: Προς τον λαό; Τα πάντα: Σκίσιμο άγριο παντός «μνημονίου», αυτόβουλη εξαφάνιση πάσης δανειακής υποχρέωσης, ή έστω μείωσή της μέχρις εκεί που βολεύονται ο κ. Βίτσας, ο κ. Λαφαζάνης, ο κ. Στρατούλης και τόσοι άλλοι, οι οποίοι αφήνονται να φωνασκούν αναπάντητοι από τον μεγάλο αρχηγό, ο οποίος άλλωστε δεν χάνει ευκαιρία που να μη διαλαλεί στη διαπασών ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία υποχρέωση του Ελληνικού Κράτους που υπογράφτηκε από την παρούσα Κυβέρνηση - λες και αυτήν δεν την εξέλεξε ο λαός με διπλές μάλιστα εκλογές μόλις το 2012! Συνεχίζοντας δηλώνει ότι αμέσως θα αποκαταστήσει τους μισθούς και τις συντάξεις στα... προ κρίσης επίπεδα και θα βρει σε όλους τους ανέργους δουλειές! Τώρα βέβαια τις δουλειές τις δίνουν οι «πλούσιοι» και αυτοί οι τελευταίοι δηλώνεται ότι θα διωχθούν άγρια από το... νέο καθεστώς! Το γνωστό ερώτημα «με τι λεφτά»; αφήνεται αναπάντητο, από τον φόβο να μη γίνει σύγχυση με κάποιον άλλον που διαλαλούσε στον Κώστα Καραμανλή: Λεφτά υπάρχουν! Αυτός ο τελευταίος... απειλεί νεκρανάστασή του με δημοκρατικό πρόσημο, δείχνοντας προς την «Δημοκρατία» Τσίπρα και Λαφαζάνη.
Δύο σοβαροί όμως Οικονομολόγοι με εντολή Τσίπρα ταξίδεψαν στο Λονδίνο και στα μισητά Ευρωπαϊκά οικονομικά κέντρα για να... επιδείξουν το «Πρόγραμμά τους». Μετά μια φοβερή ψυχρολουσία οι κ.κ. Μηλιός και Σταθάκης επέστρεψαν στην Ελλάδα, εδώ δηλαδή και απευθυνόμενοι προς τους ανησυχούντες Ευρωπαίους δανειστές μας λένε ακριβώς τα αντίθετα από ό,τι λένε οι άλλοι στο λαό: Μην ανησυχείτε ούτε μνημόνια θα σκίσουμε, ούτε συμβάσεις θα καταργήσουμε, ούτε αυτοβούλως θα διαγράψουμε δάνεια! Δεν αστειεύομαι. Απλά σαρκάζω τα γεγονότα.
Γι - Πας