ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΟΥΜΕ;
    Όταν ο… «διαβόητος» Μπιλ Κλίντον, θέλοντας να διασκεδάσει τον θόρυβο από τις «πομπές» των… «λεκέδων», που κόντεψαν να του κόψουν την Προεδρία των ΗΠΑ στη μέση, έδειξε τον… δυναμισμό του βομβαρδίζοντας την Σερβία και το Βελιγράδι και εγκαθιστώντας την φάρα των απανταχού «Ουτσεκάδων» στο Κοσσυφοπέδιο, οι τότε Δυτικοί ηγέτες, όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά τον βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις!
Μαζί τους και ο… «δικός μας» Γ. Παπανδρέου, υπουργός των εξωτερικών τότε της Ελλάδος και χαϊδεμένο παιδί της επίσης διαβόητης Ματίλντ Ολμπράιτ, υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η τότε Ρωσσία, αδύναμη ακόμα, προσπάθησε να συνετίσει τους διαμελιστές της πάλαι ποτέ κραταιάς Γιουγκοσλαβίας, αλλά εκείνοι, ο καθένας για δικούς του λόγους, δεν άκουγαν τίποτε και κανέναν, χαρίζοντας στους Ουτσεκάδες, που είναι γνωστό πόσο είχαν αποθρασυνθεί εναντίον των Σέρβων, το ανεξάρτητο… «κράτος» τους! Πάει καλά.
Στη συνέχεια ο διάδοχος του Κλίντον Τζώρτζ Μπους jr παίρνοντας φόρα, κάλεσε τους ΜΑΪΜΟΥ «Μακεδόνες» του ανεκδιήγητου Γκρουέφσκι να τους βάλει στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Εκεί όμως βρήκε μπροστά του έναν γνήσιο Έλληνα και Μακεδόνα, ο οποίος έκανε το υπέρτατο καθήκον του προς την Πατρίδα, αρνούμενος να παραχωρήσει την Ελληνική Μακεδονία, του Φιλίππου, του Αριστοτέλη και του Μ. Αλεξάνδρου στους «μαϊμού» διεκδικητές της.
Και ο μεν Κώστας Καραμανλής, πλήρωσε πολιτικά την λεβεντιά του, ενώ ο Γ. Παπανδρέου, που με τις ευλογίες των Αμερικάνων τον διαδέχτηκε, έκανε αυτά που έκανε και έφτασε την Ελλάδα στο χείλος της αβύσου, με όλες τις επιπτώσεις σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
Τώρα ο Πούτιν ισχυροποιήθηκε και οι Δυτικοί ηγέτες και πάλι θέλησαν να παρακολουθήσουν την πολιτική της υπερατλαντικής συμμάχου… παίζοντας με τον περίεργο διχασμό της Ουκρανίας, μία μερίδα της οποίας επιζητεί την ένταξή της στην Ε.Ε. Και το ωραίο είναι ότι αιχμή του δόρατος αυτής της διεκδίκησης είναι ακραία στοιχεία που τόσο γρήγορα λησμόνησαν τις θηριωδίες των ορδών του Χίτλερ στην πατρίδα τους και… ασπάζονται το ναζισμό!
Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι Ρωσόφωνοι και Φιλορώσοι οι οποίοι μάχονται εναντίον των προαναφερθέντων.
Ήθελα νάξερα εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε κολλητά στα σύνορα των ΗΠΑ, με ποιων το μέρος θα ήταν η «υπερδύναμη» και σε ποιους θα προσέφερε παντός είδους βοήθεια και προ παντός οπλισμό;
Απλά αναφέρομαι σε αυτό, επειδή δεν είμαι υπέρ των υπερβολών, όπως επί παραδείγματι χορήγηση εξελιγμένων πυραύλων που στοίχισαν την κατάρριψη επιβατηγού αεροπλάνου με 300 επιβάτες. Τώρα τα αντίμετρα του Πούτιν στοιχίζουν και στην Ελλάδα που είναι αθώα. Χρειάζεται επομένως ψυχραιμία και λογική από όλους.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΡΑΣ…
    Μολονότι στην καθορισμένη ημερομηνία ο φετεινός καιρός του Αυγούστου ήταν αντίθετος με τα προγραμματισθέντα, η «γιορτή της πίτας» στην Κοσμηρά πραγματοποιήθηκε, ενώ οι ψιχάλες της βροχής έπεφταν μέχρι την έναρξή της. Η… παρτίδα τελικά κερδίθηκε εν μέρει, μολονότι θα μπορούσε να υπάρχει και παραπάνω κόσμος.
Οι διοργανωτές, με πρώτο τον αεικίνητο Πρόεδρο του συνδιοργανωτή Αθλητικού Ομίλου κ. Αναστ. Θέμο, έκαναν ό,τι επιβάλλονταν για να μη λείψει τίποτε από την διοργάνωση και τους επισκέπτες, που χρειάζονταν οπωσδήποτε μπουφάν.
Πρώτα – πρώτα, παρών ήταν ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, όπως επίσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας συνοδευόμενος από τον κ. Δημ. Νάστο και άλλα στελέχη και Δημ. Συμβούλους.
Και κλαρίνα υπήρχαν και παραδοσιακοί χοροί υπήρχαν και πίτες υπήρχαν και ολόφρεσκα σουβλάκια και λουκάνικα υπήρχαν, όπως και χαλβάδες. Υπήρχαν επίσης και βραβεύσεις και απονομή επάθλων από προηγηθέντες αγώνες στίβου και μπάσκετ που απένειμαν οι παρευρισκόμενοι επίσημοι.
Είναι βέβαιο πως αν ο καιρός ήταν καλός και περισσότερο κόσμο αλλά και μεγαλύτερο κέφι θα είχε η «γιορτή πίτας». Ας ελπίσουμε του χρόνου νάμαστε καλά να έχουμε τον γνωστό Αύγουστο τον καλοκαιρινό και όχι τον… χειμωνιάτικο.
Γι - Πας