ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο


ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ;

*   Όπως φαίνεται, έτσι στο... ντούκου πέρασε η έγκριση της υποψηφιότητας της Αλβανίας για ένταξη στην Ε.Ε., προεδρευούσης της Ελλάδας, χωρίς αυτή η τελευταία να προσποριστεί από την γείτονά της κάποια «δέσμευση» και όχι υπόσχεση, που κατά παράδοση οι Αλβανοί δεν τις τηρούν λόγω DNA, για καλή γειτονία τουλάχιστο.
Μη μου πείτε ότι η... «επιχείρηση» Λαζαράτες ήταν η μόνη απ’ την ενέργεια των Αλβανών... καλής θελήσεως. Μα αυτή ακριβώς η επιχείρηση απέδειξε περίτρανα τους ισχυρισμούς ότι η Αλβανία αποτελεί τον ... χασισοβολώνα της Ευρώπης και ότι είναι πολύ εύκολο σε ένα ευνομούμενο κράτος να καταστρέψει αυτόν τον Χασισοβολώνα, αν θέλει φυσικά!
Άρα εκ προθέσεως η Αλβανία αφήνει ανεξέλεγκτο αυτό το... «χρυσωρυχείο», δηλητηριάζοντας τα νιάτα της Ευρώπης και αφήνοντας την Ελλάδα, να δαπανά δυνάμεις και έξοδα για την σύλληψη... ψηγμάτων αυτού του προσοδοφόρου – αλήθεια και για το Αλβανικό Κράτος; - προϊόντος! Δεν γνωρίζω από την μεριά της Ιταλίας τι γίνεται, επειδή εκεί υπάρχουν... παγκόσμιοι διδάσκαλοι για κάτι τέτοια!
Κύριε Βενιζέλε, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς να έχει στα χέρια της κάτι, όπως εσείς την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. είχε πετύχει την αυτονόητη υπογραφή της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα, την οποία βέβαια οι Αλβανοί, ως συνήθως, με ευκολία μονομερώς ακύρωσαν! Εσείς τι καταφέρατε; Ή μήπως ό,τι κατάφερε και ο Κ. Παπούλιας όταν, ως υπουργός των Εξωτερικών προέβη στην «Άρση του Εμπολέμου»; Είναι κρίμα να μας... δουλεύουν!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ;

*   Μου κάνει μεγάλη εντύπωση! Προ ημερών κατηγορήθηκε η Ελλάδα μέσα στην Ελληνική Βουλή, από... «Έλληνες» βουλευτές ότι είναι χώρα ανάλγητη, μη σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα κρατώντας και περιθάλπτοντας έναν φυλακισμένο, δεν έχει σημασία ποιον, στο Νοσοκομείο των φυλακών.
Χθες, ο κ. Μαζιώτης, ο οποίος χρησιμοποιώντας όλες τις ευεργετικές διατάξεις των Ελληνικών Νόμων, τους οποίους έγραψε... εκεί που δεν βλέπει ο κατήγορος της Ελλάδος βουλευτής κ. Στρατούλης και πυροβολώντας και τραυματίζοντας – ευτυχώς μόνο – μέσα στο πλήθος Ελλήνων και ξένων, νέους ανθρώπους, τραυματίστηκε καίρια από τον μοναδικό πυροβολισμό αστυνομικού και νοσηλεύτηκε ως άλλος Ιμπν Σαούντ στο κατά τεκμήριο καλύτερο Νοσοκομείο της Ελλάδας, τον «Ευαγγελισμό»!
Έκπληκτος το βράδυ στις ειδήσεις άκουσα ότι... ο ίδιος ζήτησε κατά προτίμησή του να φύγει από τον «Ευαγγελισμό» και να συνεχίσει την νοσηλεία του στο νοσοκομείο των φυλακών!
Τώρα, ο κ. Μαζιώτης δεν είναι στα καλά του και μέσα στη σύγχυσή του ζητάει παράλογα πράγματα, ή οι Έλληνες βουλευτές που υποστηρίζουν αυτά που υποστήριξαν στις αγορεύσεις τους μέσα στη Βουλή, δεν ξέρουν τι τους γίνεται και καλό θα είναι, πρώτον να λαβαίνουν θέση για τόσο σοβαρά πράγματα να ενημερώνονται, όπως έχουν χρέος. Αλλιώς να... το βουλώσουν και να ζητήσουν συγγνώμη από εμάς που τους ακούμε! Παρεμπιπτόντως το αίτημα του κ. Μαζιώτη έγινε μέσω του συνηγόρου του, ο οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα του.
Γι - Πας