ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και κάθε καλό σε σας, τις οικογένειες σας και όσους αγαπάτε. Χριστούγεννα αύριο, γιορτής αγάπης…
Αυτές τις γιορτινές ημέρες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κρατηθούμε ασφαλείς. Δυστυχώς ούτε αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι όπως τα ξέραμε. Μάσκες παντού, self test και περιορισμοί.

Η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται ταχύτατα και έχει μεγάλη μεταδοτικότητα. Οι Άγγλοι με τα Astra Zeneca έχουν 100 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα. Πολλές χώρες όπως η Ολλανδία πάνε σε γενικό lockdown. Θέλει προσοχή, ακόμα δεν ξεμπερδέψαμε. Προστατέψτε τους εαυτούς σας και όσους αγαπάτε. Ιδίως τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς…
Με δύο ήττες έκλεισε το 2021 ο ΠΑΣ Γιάννινα από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, όμως το πρόσημο παραμένει θετικό για την ομάδα που έφτιαξε το καλοκαίρι ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο ΠΑΣ είναι πέμπτος μαζί με τον ΟΦΗ στους 22 βαθμούς και στο ξεκίνημα του 2022 θα παίξει κατά σειρά με Ιωνικό εντός, ΟΦΗ εκτός και Ατρόμητο εντός. Πολλά θα κριθούν εντός Ιανουαρίου για αυτό θα είναι χρήσιμο η ομάδα να ενισχυθεί μεταγραφικά νωρίς και ελπίζω να έχει γίνει προεργασία.

Έχουν ξαναγίνει αυτά τα λάθη και οι σοφοί άνθρωποι πρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη τους…
Ας σταθούμε λίγο στο παιχνίδι της Λεωφόρου. Ο ΠΑΣ στάθηκε καλά αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Παναθηναϊκό.

Αν είχε μπει το γκολ στο δοκάρι του Σάλιακα στο φινάλε του πρώτου μέρους, θα του είχε κάνει «κηδεία» του Παναθηναϊκού πάλι. Με τα «αν» όμως δεν γίνεται ποδόσφαιρο. Στην επανάληψη, κακά τα ψέματα, ο ΠΑΣ ξέμεινε από δυνάμεις. «Άδειασε» και ο Παναθηναϊκός έβαλε δύο γκολ νωρίς και «καθάρισε». Το παιχνίδι ήταν αγώνας κατς και όχι ποδοσφαίρου και ήταν τραγική η διαιτησία του Τζήλου στο πειθαρχικό κομμάτι.

Το ξύλο που έφαγε κυρίως, αλλά και έριξε ο Περέα σε αυτό το ματς δεν έχει προηγούμενο. Πολλά μπινελίκια άκουσε ο Κολομβιανός. Μάλλον επειδή η καριέρα του είχε ανοδική πορεία σε Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Αλαφούζος θα περίμενε να πάρει τα κάτω του…
Η οπαδική δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι μεγάλη «χολέρα» και φτιάχνει φιλάθλους και οπαδούς με παρωπίδες. O Τάσος Νικολογιάννης είδε αντιποδόσφαιρο του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και την ομάδα του αφεντικού του, του Αλαφούζου, να «κεντάει» και να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Προκλητικοί και εριστικοί στη γραφή τους πολλοί δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού, δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να διαχειριστούν ότι μια επαρχιακή ομάδα όπως ο ΠΑΣ τους έχει κάνει «πελάτες» τα τελευταία χρόνια και βγάζουν κόμπλεξ κατωτερότητας.

Σε αντιδιαστολή με αυτούς που πάνε να το παίξουν καλοί στο αφεντικό ήταν οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς. Σοβαρός και μετρημένος κόουτς, αναγνώρισε ότι ο ΠΑΣ είναι καλοδουλεμένη ομάδα…
Μαθαίνω ότι ο Χριστοβασίλης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή στο γραφείο Τύπου της ομάδας και θα εργαστεί στο κομμάτι της επικοινωνίας ο Θοδωρής Βασίλης, επαγγελματίας δημοσιογράφος που ζει στην Αθήνα και εργάζονταν μέχρι πρόσφατα στο gazzetta.gr.

Ανεξάρτητα από το τι άποψη έχει κανείς για το συγκεκριμένο μέσο, η έλευση ενός δημοσιογράφου στο γραφείο Τύπου του ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια καταρχήν σωστή κίνηση. Πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που να ξέρει τη δουλειά, που να καταλαβαίνει τις δυσκολίες και τα ωράρια των ΜΜΕ και γενικά να είναι γνώστης του αντικειμένου. Χρειάζεται μπόλικη δουλειά ο ΠΑΣ στο κομμάτι της επικοινωνίας, κακά τα ψέματα. Και μακάρι να τον αφήσουν τον άνθρωπο να δουλέψει.

Πρέπει κάποια στιγμή ο ΠΑΣ να ξεφύγει από τις αντιδημοσιογραφικές και αντιεπικοινωνιακές πρακτικές που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως επί εποχής Νιαρχάκου.

Εδώ ακούσαμε και το κορυφαίο, ότι για να κάνει δημοσιογράφος κριτική στον ΠΑΣ, πρέπει να πάει να αγοράσει μετοχές της ΠΑΕ. Σουρεάλ καταστάσεις…
Με ενοχλεί λίγο η ατάκα που λέει και ξαναλέει ο κόουτς Μεταξάς «αυτοί είμαστε, ξέρουμε ποιοι είμαστε και που φτάνουν οι δυνάμεις μας».

Στα αυτιά μου είναι σαν να λέει ότι ο ΠΑΣ έχει ξεπεράσει το ταβάνι του και με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω. Ακούγεται άσχημο αυτό στους φιλάθλους, όμως είναι η πραγματικότητα.

Ο ΠΑΣ πάλι έχει ένα από τα χαμηλότερα, αν όχι το χαμηλότερο, μπάτζετ της κατηγορίας κι όμως είναι πέμπτος.

Δεν αποτελεί μομφή για τον Χριστοβασίλη αυτό, αλλά σκέψη του τι θα μπορούσε να πετύχει η ομάδα αν την είχε ένας πιο δυνατός οικονομικά παράγοντας. Ένας δυνατός μεγαλομέτοχος δεν θα συζητούσε επουδενί να σπάσει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος επειδή λήγουν τα συμβόλαια το καλοκαίρι…
Κερδισμένος της 15ης αγωνιστικής ήταν ο ΟΦΗ του Νιόπλια. Κέρδισε 1-2 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έπιασε τον ΠΑΣ στους 22 βαθμούς και με αγώνα λιγότερο. Καλή ομάδα έχουν φτιάξει οι Κρητικοί, κυρίως στη μέση και την επίθεση.

Ο Μελισσανίδης στήριξε τον Γιαννίκη παρά την ήττα και του έκανε επέκταση συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2024. O Ελ Αραμπί συνεχίζει να οδηγεί τον Ολυμπιακό στις νίκες και το +11 από την ΑΕΚ δύσκολα θα αλλάξει. Μάλλον πάλι έχουμε πρωταθλητή από τον Δεκέμβριο.

Κακό αυτό για την ποιότητα και τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. Άλμα παραμονής έκανε ο Παναιτωλικός που κέρδισε στο φινάλε τον Ατρόμητο με 2-1, ενώ ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε δύο πέναλτι για να νικήσει με 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης.
Κλείνω με κάτι προσωπικό. Είναι κάποιες απώλειες που δεν συνηθίζονται και δεν μπορείς να διαχειριστείς. Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από όταν έχασα τον πατέρα μου, τον πιο κοντινό και δικό μου άνθρωπο.

Η σκέψη του και η θύμησή του είναι πάντα μαζί μου και με ακολουθούν σε όλα τα βήματα της ζωής μου. Άλλωστε ότι έχω πετύχει και όσα έχω καταφέρει του ανήκουν. Είμαι περήφανος και τυχερός για τον πατέρα που είχα, αλλά δυστυχώς δεν έχω πλέον…