ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες κι όμως ακόμα είμαστε στη δίνη του κορωνοϊού...
Η πανδημία έχει αλλάξει πολλά στον τρόπο σκέψης μας, πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα, δυστυχώς δεν είναι πλέον. Οι επιστήμονες έχουν αλλάξει πολλές φορές άποψη καθώς ο ιός είναι απρόβλεπτος και έχουν μπερδέψει περισσότερο τους αναποφάσιστους πολίτες. Είναι γνωστό ότι η διχαστική λογική είναι συνώνυμο των Ελλήνων.
Η covid-19 φανέρωσε πολλές αδυναμίες μας σαν χώρα και κυρίως την τάση για διχόνοια που έχουν ανέκαθεν οι Έλληνες.
Η δημόσια υγεία, το υπέρτατο αγαθό, δεν είναι προϊόν ούτε για πολιτικές αντιπαραθέσεις ούτε για εκατέρωθεν φιλοσοφίες. Πολύ πριν έρθει η υποχρεωτικότητα για τους εμβολιασμούς θα έπρεπε να είχε έρθει η απλή και κατανοητή ενημέρωση.
Είναι λίγοι οι εκ πεποιθήσεως αρνητές, όμως είναι πάρα πολλοί οι φοβισμένοι που αγνοούν βασικά πράγματα. Ο διχασμός δεν ευνοεί κανέναν...
Ο ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε 55 χρόνια ζωής και το γιόρτασε με ένα φαντασμαγορικό πάρτι στο Ζωσιμάδες το βράδυ του Σαββάτου. Παρόντες πρόεδρος, προπονητής και αντιπροσωπεία παικτών.
Σήμερα θα ξεκινήσω ανάποδα την κριτική μου, πρώτα με τα θετικά σχόλια. Είναι αλήθεια ότι ο Χριστοβασίλης έχει κάνει σωστά βήματα στις σχέσεις της ομάδας με τους οργανωμένους οπαδούς. Άφησε πίσω του τα αίσχη του παρελθόντος, τον διαχωρισμό των οπαδών σε καλούς, τους αποκλεισμούς από τα εισιτήρια κτλ. Είτε είδε μόνος του τα λάθη είτε του τα έδειξαν άλλοι, το αποτέλεσμα μετράει.
Καλώς λοιπόν έχει χτιστεί αυτή η σχέση και μακάρι να συνεχιστεί. Οι οπαδοί θέλουν ειλικρίνεια και αμεσότητα...
Σήμερα είναι ημέρα αναμνήσεων για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το βράδυ της 14ης Ιουλίου 2016 και το μαγικο 3-0 επί της νορβηγικής Οντ.
Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του Άγιαξ της Ηπείρου. Δεν ξεχνάμε ούτε παραγνωρίζουμε ότι αυτό συνέβη επί προεδρίας Γιώργου Χριστοβασίλη, με προπονητή τον Γιάννη Πετράκη. Το 2016 συνολικά ήταν ένα μαγικό καλοκαίρι για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στο Σίεν της Νορβηγίας, στο Άλκααρ της Ολλανδίας ο ΠΑΣ σήκωσε για πρώτη φορά το ανάστημα του. Οι πιο σημαντικές στιγμές μέχρι τις επόμενες...
Πάμε τώρα στα αρνητικά. Για μια ακόμα ένα καλοκαίρι ο ΠΑΣ Γιάννινα βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Στα μεταγραφικά κινείται σε ρηχά νερά, με την πάγια πλέον τακτική Χριστοβασίλη να περιμένει να πέσουν οι τιμές και να γίνουν επιλογές με αυξημένο ρίσκο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο ΠΑΣ έκανε προετοιμασία έχοντας τον βασικό κορμό του ρόστερ.
Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, το θέμα είναι ποια πλευρά επιλέγεις να δεις.
Πολλοί φίλαθλοι τα βάζουν με τον Ελευθεριάδη, τον Καρτάλη, τον Παμλίδη κτλ που επιλέγουν να συνεχίσουν σε Λαμία, Ατρόμητο, Απόλλωνα, ομάδες σαφώς μικρότερες από τον ΠΑΣ.
 Άραγε δεν υπάρχει ευθύνη στη διοίκηση; Δεν ευθύνεται κάποιος που ο Παμλίδης πάει στον Απόλλωνα με συμβόλαιο διπλάσιο από ότι στον ΠΑΣ;
 Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και είναι λογικό να ψάχνουν ένα καλό συμβόλαιο μετά από μια καλή σεζόν. Γιατί να ρίχνουμε ευθύνες στους παίκτες και όχι στον Χριστοβασίλη; Δεν είναι ντροπή να φεύγει παίκτης για να πάει στη Λαμία;;
Και μάλιστα παίκτης που ήθελες; Γιατί αν δεν τον ήθελες δεν θα του έκανες πρόταση ανανέωσης;
Είναι αστείο το επίχειρημα ότι είναι επίτηδες χαμηλές οι προτάσεις κι ότι αν ήθελε να τους κρατήσει, θα τους κρατούσε. Είναι ξεφτίλα να σου επιδικάζει ποδοσφαιριστής ποσό 5.000 ευρώ, είναι ντροπή για το πρεστίζ του συλλόγου...
Το ταβάνι πρέπει να ορίζεται από το ισοζύγιο εσόδων και εξόδων.
Το 1,5 εκατομμύριο από το στοίχημα ήταν έξτρα έσοδο. Δεν μπορεί αυτά τα λεφτά να επενδυθούν μόνο σε πλακάκια στα αποδυτήρια του ΠΕΑΚΙ.
Επειδή το έχω ακούσει κι αυτό, κανείς δεν κάνει κουμάντο στο πώς θα λειτουργήσει το μαγαζί του ο Χριστοβασίλης.
Δικές του είναι οι ευθύνες και οι αποφάσεις.
Εκείνο που δεν δέχομαι είναι να παρουσιάζεται αλλοιωμένη η κατάσταση.
Οι ρυθμίσεις, τα χρέη στην εφορία κτλ αφορούν την περίοδο διοίκησης Χριστοβασίλη και μόνο. Όσα ήταν από Κούγια και πιο πριν έχουν πληρωθεί, συμψηφιστεί κτλ. Επομένως δεν πληρώνονται χρέη αλλωνών, αλλά οι αμαρτίες των πρώτων ετών διοίκησης Χριστοβασίλη με Αγγελή, Ντεμόλ κτλ...
Ο Μεταξάς ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί ούτε το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Πολλά οργανωτικά θέματα είναι στον βρόντο και γίνονται στο άρπα κόλλα. Δεν θέλω να γίνομαι κακός, αλλά λέω αυτό που βλέπουν όσοι παρακολουθούν από κοντά τα της ομάδας.
Χρειάζονται περισσότερα χέρια, πιο σβέλτες κινήσεις και όχι θα κάνουμε εκείνο και θα κάνουμε το άλλο. Να λύσει κι ο Χριστοβασίλης τα χέρια των υπαλλήλων του γιατί σε πολλές περιπτώσεις πελαγοδρομούν. 
Να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στον πιτσιρικά Γιώργο Παππά, πρώην παίκτη των τμημάτων υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στην ιατρική.
Πολλά μπράβο και σε όλα τα παιδιά για τις επιτυχίες τους, ιδίως σε εκείνα που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την μόρφωση και την ανώτατη εκπαίδευση.
Οι προηγμένες χώρες βοηθούν συστηματικά τους νεαρούς αθλητές να αποκτήσουν μόρφωση, εδώ στην Ελλάδα τους βάζουμε πολλά εμπόδια...