ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

•Καλημέρα σε όλους, τα ξαναλέμε μετά από καιρό και απολογούμαι προκαταβολικά για αυτά τα χρονικά κενά που υπάρχουν στη στήλη, αλλά η νέα κατάσταση στην μετα-κορωνοϊό εποχή έχει αλλάξει λίγο τους ρυθμούς μας.
Θα ξεκινήσω με αυτό το θέμα παρότι δεν είναι αθλητικού περιεχομένου.

Πολλές συζητήσεις, αντιδράσεις, διαφωνίες κτλ για τη χρήση μάσκας, ιδίως για τα παιδιά στα σχολεία.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατακλυστεί με χιλιάδες απόψεις περί του θέματος.

Γενικά, οι Έλληνες σαν λαός είμαστε ξερόλες, είναι γνωστό αυτό.

Έχουμε άποψη για όλα και επί παντός επιστητού.

Ούτε λοιμωξιολόγος είμαι ούτε έχω εξειδικευμένες γνώσεις ιατρικής και γι’αυτό δεν πρέπει και δεν έχω άποψη για αμιγώς ιατρικά επιστημονικά θέματα.

Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και προσπαθώ να φυλάγομαι όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Τα θέματα δημόσιας υγείας δεν προσφέρονται για εξυπνακισμούς, συνωμοσιολογίες και ψευτομαγκιές.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δυστυχώς αυτό το καταλαβαίνουν περισσότερο όσοι έχουν προβλήματα υγείας.
Πάμε τώρα στα δικά μας, τα αμιγώς αθλητικά.

Πέντε φιλικά έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα και θα δώσει άλλα δύο. Η ομάδα του Γιαννίκη έχει σκαμπανεβάσματα μέχρι τώρα και μας έχει μπερδέψει με την μέχρι τώρα αντιφατική παρουσία της στα φιλικά.

Και εξηγούμαι: Ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 3-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι έχοντας κακή αμυντική λειτουργία και με τραγικά λάθη που στοίχισαν τα γκολ. Αντίθετα, λίγες ημέρες αργότερα ο ΠΑΣ περιόρισε αρκετά τον Ολυμπιακό στο μεταξύ τους φιλικό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και επιθετικά ήταν παραγωγικός, έχασε μερικές ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι με τον Σάλιακα.

Στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό το πρώτο ημίχρονο ήταν για…ύπνο, ενώ στο β’ ημίχρονο με την κινητικότητα του Ελευθιεριάδη και του Γροσδάνη πέτυχε 4 γκολ, παρότι εμφάνισε πάλι αμυντικές αδυναμίες.
Στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ εμφανίστηκε αρκετά καλός αμυντικά. Δεν δέχτηκε σχεδόν ούτε φάση από τον Παναιτωλικό και ιδίως στην επανάληψη έδειξε και καλά στοιχεία στο δημιουργικό κομμάτι.

Το γκολ του Νάουμετς προήλθε από καλή και γρήγορη συνεργασία τριών παικτών. Σε γενικές γραμμές το φιλικό στο Αγρίνιο είχε ελάχιστες φάσεις και ο ΠΑΣ έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει αμυντικά και οργανωτικά.
Ότι δεν μπόρεσε να κάνει δηλαδή κόντρα στον Λεβαδειακό και ηττήθηκε με 1-3.

Πολύ κακή παρουσία και νευρικότητα από τους παίκτες και τραγικά αμυντικά λάθη. Το ένα γκολ το έπνιξε ο Χουτεσιώτης, το άλλο το έκανε δώρο ο Γιαννίκογλου.

Εκτέθηκε ο Γιαννίκης με την επιλογή του να βάλει τον Πανουργιά δεξί μπακ, κίνηση πάντως στην οποία εξαναγκάστηκε λόγω των απουσιών των Σάλιακα και Οικονομόπουλου.
Στο σημερινό φιλικό ο ΠΑΣ θα παίξει για πρώτη φορά φέτος στο «Ζωσιμάδες» κόντρα στον Καραϊσκάκη Άρτας και θα πατήσει για πρώτη φορά στη φυσική του έδρα.

Το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Λάρισα στην Καλαμπάκα θα είναι το τελευταίο τεστ, η πρόβα τζενεράλε πριν το παιχνίδι με τον Άρη.

Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις τα φιλικά με την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια δεν έχουν αποδειχτεί και τόσο φιλικά, γι’αυτό ίσως θα έπρεπε να είχε βρεθεί άλλος αντίπαλος.
Το σημαντικό ζήτημα των ημερών είναι αυτό πουν έχει προκύψει με τον χορηγό στο όνομα και την προσθήκη του car.gr μπροστά από τον τίτλο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Οικονόμου παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΑΕ, οι οπαδοί έβγαλαν σκληρή ανακοίνωση, αλλά φαίνεται ότι το αυτί του προέδρου Γ. Χριστοβασίλη δεν ιδρώνει.

Εξ’ όσων γνωρίζω, το όλο θέμα το χειρίστηκε προσωπικά και η συγκεκριμένη απόφαση ήταν εντελώς προσωπική και εν κρυπτώ. Οι γνώμες διίστανται για το εάν είναι σωστό ή λάθος.

Άλλος μπορεί να το δει ρεαλιστικά ότι είναι μια κίνηση που μπορεί να φέρει έξτρα χρήματα, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να μείνει στο συναισθηματικό κομμάτι και την ιστορία που φέρει το όνομα.
Ανεξαρτήτως πάντως αν είναι πολλά ή λίγα τα χρήματα της συμφωνίας, ο Χριστοβασίλης έκανε ένα ακόμα μεγάλο επικοινωνιακό λάθος.

Οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα και η φίλαθλη κοινή γνώμη έμαθε για την προσθήκη χορηγού στο όνομα στην κλήρωση της Super League, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση εκ μέρους της ομάδας.

Επικοινωνιακό αυτογκόλ, ερασιτεχνισμός μέχρι εκεί που δεν παίρνει…
Ανεξαρτήτως αν συμπαθεί κανείς ή αντιπαθεί τον Χριστοβασίλη, τον Οικονόμου ή τον πρώην του Ερασιτέχνη τον Τσάγκα, η άποψη πρέπει να είναι σταθερή. Πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν για το καλό την ομάδας και των πιτσιρικάδων που αγωνίζονται στα τμήματα υποδομών.

Κι επειδή κάποιοι μπερδεύονται και συγχέουν πράγματα και καταστάσεις (σκόπιμα ή από άγνοια) η περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ.

Στο μπάσκετ έγινε συνένωση δύο ομάδων, του Βίκου Ζαγοροχώρια με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εδώ είναι μια καθαρά εμπορική συμφωνία του Γ. Χριστοβασίλη.
Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ξεκίνησαν μετά από μήνες απραξίας, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Καταρχήν, κακά τα ψέματα σε όλα τα γήπεδα υπάρχει κόσμος.

Δεν μπορεί να σταματήσει αυτό γιατί δεν υπάρχουν κερκίδες και οι φίλαθλοι είναι διάσπαρτοι στους φράχτες των γηπέδων. Η αναδιάρθρωση πάντως δημιούργησε νέα δεδομένα και μένει να δούμε αν θα βγει σε καλό.

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν ομάδες που ανέβηκαν μετά την αναδιάρθρωση που δεν είναι ανταγωνιστικές και θα υπάρχουν πρωταθλήματα δύο ή τριών ταχυτήτων.