ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, η νέα σεζόν ξεκίνησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα με πολλά διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με τις προηγούμενες και για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια εκτός Super League.
Το μεσημέρι της Τρίτης παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κίνητρο του για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αφήσει την προηγμένη ποδοσφαιρικά Γερμανία, ήταν η δυναμική του ΠΑΣ Γιάννινα και έθεσε ως μοναδικό στόχο την άμεση επάνοδο στην Super League. Το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν θα είναι εύκολο και θέλει διπλή προσοχή. Φαίνεται να το γνωρίζουν αυτό εντός ομάδας. Ότι φέτος πρέπει να παίξουν στρωτό και επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι γιόμες και καμινάδες. Διαφορετική κατηγορία, διαφορετικές συνθήκες. Ο ΠΑΣ θα είναι το φαβορί και όλοι θα παίζουν δυνατά απέναντί του, είτε εδώ στα Γιάννινα είτε εκτός.
Το στοίχημα για τον Γιαννίκη είναι να μοντάρει την ομάδα από την αρχή, να «παντρέψει» το νέο με το παλιό. Πολλά τα νέα πρόσωπα και παίκτες, αλλά και αρκετοί που παραμένουν στην ομάδα. Το ιδανικό ρόστερ για τον Γιαννίκη είναι 26-27 παίκτες, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες προσθαφαιρέσεις παικτών. Ήδη ο Φάμπρι Κάστρο απέχει και δεν δείχνει επιθυμία να συνεχίσει. Ο Κολομβιανός έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα κι αν δεν αλλάξει στάση, το πιθανότερο είναι να λυθεί δικαστικά το θέμα και να του γίνει διακοπή συμβολαίου.
Το κακό είναι ότι η νέα σεζόν ξεκίνησε με μεγάλη δόση ατυχίας, γκίνια που λέμε ποδοσφαιρικά, όπως δηλαδή κύλησε και μεγάλο μέρος της περσινής σεζόν. Στην πρώτη προπόνηση μετά τον αγιασμό ο Γεωργιανός Λάσα Σεργκελασβίλι σε διεκδίκηση της μπάλας υπέστη σοβαρό τραυματισμό. Ρήξη χιαστού και ολική ρήξη έσω πλαγίου είναι η διάγνωση. Την επόμενη εβδομάδα θα μπει στο χειρουργείο και θα μείνει εκτός τουλάχιστον 6 μήνες, μπορεί και παραπάνω. Ο ΠΑΣ χάνει για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες του και μια λύση-εγγύηση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Θυμόμαστε όλοι τις κούρσες του και τις σέντρες ακριβείας από αριστερά την περσινή σεζόν. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι αναγκασμένος ο ΠΑΣ να κινηθεί για αριστερό μπακ. Υπάρχει βέβαια ο Καρτάλης από εκεί και μπορούν να παίξουν Μπουκουβάλας και Αποστολόπουλος, αλλά η λύση παίκτη με ανάποδο πόδι δεν είχε τόσο θετικά αποτελέσματα στο παρελθόν.
Και σαν να μην έφτανε αυτό το σοβαρό με τον Γεωργιανό Σεργκελασβίλι, εδώ και δύο ημέρες δεν προπονείται και ο Σέρβος Πάντελιτς, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ε, δεν το λες και το καλύτερο ξεκίνημα με το «καλημέρα» όλα αυτά, αλλά γκαντεμιά. Όσο ρεαλιστικά και να το δούμε, μια ρήξη χιαστού στην πρώτη προπόνηση δεν τον λες και τραυματισμό εντός προγράμματος. Μακάρι να σταματήσουν εδώ οι τραυματισμοί και να έχουν οι παίκτες την υγεία τους. Το σημαντικότερο είναι αυτό...
Πάμε τώρα στα οικονομικά. Η παρουσίαση Γιαννίκη έγινε από τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ αναφέρθηκε και στο οικονομικό κομμάτι. Τι είπε; Ότι πληρώθηκαν 52 από τις 100 δόσεις και ότι τα χρέη στην εφορία ανέρχονται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, έκανε για ακόμα μια φορά άνοιγμα σε όποιον θέλει να μπει «συμπαίκτης» ή να εξαγοράσει την ομάδα. Εκείνο που επιμελώς αποφεύγει να κάνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ είναι να βάλει την τιμή στο πωλητήριο.
Όποιος πουλάει κάτι, βάζει και ένα ποσό πώλησης, μια τιμή εκκίνησης. Άρα, ούτε ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος και πιθανότατα θεωρεί ότι παίζει... μπάλα μόνος του. Επίσης, κάτι που αποφεύγει να αναφέρει είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρεών προέρχεται από τα χρόνια της δικής του διοίκησης. Για να «χρυσώσει το χάπι» αναφέρεται στις πολυδάπανες μεταγραφές της σεζόν 2009-2010 που...φέσωσαν την ομάδα. Ξεχνώντας όμως ότι τότε ο ΠΑΣ είχε περισσότερα από 5.000 διαρκείας και ένα πολύ καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Κλείνοντας, να αναφερθούμε και στον γυναικείο ΠΑΣ Γιάννινα στο μπάσκετ. Δύο Αμερικανίδες και μία Λιβανέζα αθλήτρια. Πρωτόγνωρα πράγματα και ωραία για το γιαννιώτικο μπάσκετ. Το νέο κλειστό θα είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τη δίψα των φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα για το πιο... δικό τους κομμάτι στον σύλλογο. Και μια ευχή: στην αντρική ομάδα του ΠΑΣ χορηγός και ονοματοδότης ο Βίκος, στη γυναικεία το Ζαγόρι. Αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, όμως ο ΠΑΣ είναι ένας και ενώνει, δεν διχάζει. Ας μην το ξεχνάει καμία πλευρά αυτό...