ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, το τέλος της άκρως επιτυχημένης πενταετίας του ΠΑΣ Γιάννινα γράφτηκε με άδοξο τρόπο από το Διαιτητικό Δικαστήριο που απέρριψε την προσφυγή.
Η ομάδα θα αγωνίζεται πλέον στην Super League 2, τη νέα χαμηλότερη κατηγορία που δημιουργείται μετά την αναδιάρθρωση και καλείται πλέον να κοιτάξει την επόμενη ημέρα. Όσο κι αν προσπάθησε νομικά ο ΠΑΣ, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και ήταν ουσιαστικά αδύνατο να ανατραπεί όλη η διαδικασία της αναδιάρθρωσης για μια ομάδα. Το γνώριζε φυσικά αυτό και ο Χριστοβασίλης, παρόλαυτα συνεργάστηκε και με τον Κούγια σε νομικό επίπεδο μαζί με την δικηγόρο του ΠΑΣ Χρύσα Σεβαστοπούλου. Ούτε ο Κούγιας όμως κατάφερε να αλλάξει την ροή των πραγμάτων.
Στην ουσία ο ΠΑΣ είχε δίκιο στο ότι η όλη διαδικασία καθυστέρησε πολύ και αλλοίωσε τη μάχη του υποβιβασμού, όμως είχε άδικο στο ότι είχε συμφωνήσει από το περασμένο καλοκαίρι και είχε μπει και η υπογραφή Χριστοβασίλη στη συμφωνία που υπήρχε με τον Βασιλειάδη. Εκεί στηρίχτηκε άλλωστε και η Super League και το νομικό της επιτελείο, εκεί πάτησαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο.
Η παραμονή για τον ΠΑΣ δεν χάθηκε από κάποια δικαστική απόφαση, αλλά μετά από τα δικά του λάθη, μαζί φυσικά με τις διαιτητικές "σφαγές" που υπήρξαν. Αυτή είναι η πεποίθηση των περισσότερων φιλάθλων. Επίσης, είναι αρκετοί εκείνοι στους οποίους δεν άρεσε όλο αυτό το δικαστικό κυνηγητό, ούτε φυσικά η συμμαχία με τον Κούγια, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει μιλήσει υποτιμητικά για τον ίδιο τον Χριστοβασίλη, αλλά και για τους οργανωμένους του ΠΑΣ.
Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και με διαφορετικά δεδομένα. Ο προγραμματισμός για την Super League 2, τη νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Γιατί ο ΠΑΣ, μετά από αρκετά χρόνια, θα πορευθεί στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ακόμα καλά καλά δεν έχει οριστικοποιηθεί πόσες ομάδες θα έχει αυτή η κατηγορία, 12 ή 14. Κανείς δεν ξέρει την μορφή των πρωταθλημάτων, πόσους γύρους θα έχουν, πόσοι θα ανεβαίνουν ή πόσοι θα πέφτουν. Γενικά, υπάρχει μια προχειρότητα στον όλο σχεδιασμό, ενδεικτική του πόσο αβίαστα και χωρίς πλάνο σχεδιάστηκαν όλες αυτές οι αλλαγές στα πρωταθλήματα. Μεγάλη η ευθύνη της ΕΠΟ, ακόμα μεγαλύτερη όμως της πολιτείας και του Βασιλειάδη.
Ο Χριστοβασίλης δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει στον ΠΑΣ και κάνει ήδη τις κινήσεις του για να βρει προπονητή. Η όλη στάση του δεν προδίδει άνθρωπο που θέλει να τα παρατήσει και να φύγει. Όσο δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές, ο Χριστοβασίλης θα είναι μονόδρομος για τον ΠΑΣ. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η αλήθεια. Το ζητούμενο όμως για την ομάδα είναι να μην φτάσει σε επίπεδα Ξάνθης. Εκεί όπου ο Πανόπουλος είναι ουσιαστικά ισόβιος αλλά ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα της πόλης του. Ανεξαρτήτως προσώπων, αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα. Να υπάρχει όραμα και κίνητρο για να μείνει κοντά στην ομάδα.
Η παρουσία του κόσμου στο μπαράζ της Πάτρας και συνολικά στον γυναικείο ΠΑΣ Γιάννινα αυτό δείχνει. Ότι αναζήτησε φέτος διεξόδους και όραμα. Μπορεί οι γυναίκες του ΠΑΣ στο μπαράζ κόντρα στον Κρόνο να μην τα κατάφεραν, ωστόσο χτίστηκε μια δυνατή σχέση με τους φίλους της ομάδας. Από ότι μαθαίνω, υπάρχει πιθανότητα κάποιες ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή στην Α1 και να δοθεί έτσι η δυνατότητα στον ΠΑΣ να παίξει στην πρώτη κατηγορία ως επιλαχών.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Γ’ Εθνική των ανδρών. Ο ΑΓΣΙ θα δώσει αύριο το μεσημέρι αγώνα μπαράζ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Λεύκιππο Ξάνθης. Αγώνας κατάταξης με το βλέμμα όμως στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ. Ήδη ο αντρικός ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζει την άνοδο στην Β’ Εθνική όντας πρωταθλητής. Η άνοδος του γιαννιώτικου μπάσκετ είναι δεδομένη, χρειάζονται όμως και υποδομές για να χτιστεί σε στέρεες βάσεις κάτι καλό.