ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, η 4η αγωνιστική της Super League που είναι προ των πυλών περιλαμβάνει ορισμένα σημαντικά παιχνίδια που θα οδηγήσουν στα πρώτα συμπεράσματα για το φετινό πρωτάθλημα.
Ένα από αυτά είναι και το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στο "Ζωσιμάδες". Η ομάδα προέρχεται από νίκη στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα και θα τεστάρει τις δυνάμεις της κόντρα σε έναν ανεβασμένο αντίπαλο που έχει κάνει ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς.
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τον ΠΑΣ. Ο Γιάννης Πετράκης έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι είναι υπέρμαχος της λογικής του "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει". Νομίζω ότι ο Κρητικός δεν θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές σε σχέση με τη Ριζούπολή κι αν επιχειρήσω και μια πρόβλεψη θα παρατάξει και πάλι τον ΠΑΣ με τριάδα στόπερ και 3-5-2.
Η απουσία του Κάστρο είναι σημαντική μεν, αλλά δεν θα διαφοροποιήσει και πολύ το πλάνο της ομάδας. Είτε θα παίξει ο Σιόντης στη θέση του Κολομβιανού είτε θα μετατοπιστεί στα χαφ ο Λίλα και θα παίξει τρίτο στόπερ ο Σκόνδρας. Νικολιάς και Βιδάλ έκαναν καλή εμφάνιση στη Ριζούπολη και θα είναι ξανά στο βασικό σχήμα, όπως φυσικά και ο Γάλλος Λέο που ήταν ο κορυφαίος στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα.
Ένα ερωτηματικό αφορά τη χρησιμοποίηση ή μη του Αθανασιάδη στο βασικό σχήμα. Είτε παίξει αυτός είτε ο Μυστακίδης πάντως, μιλάμε για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ (σ.σ. ο δεύτερος παίζει δανεικός στον ΠΑΣ) που σίγουρα έχουν παραστάσεις και εμπειρίες από αναμετρήσεις κόντρα στους Θεσσαλονικείς.
Ο Άρης έχει μπει φουριόζος στο πρωτάθλημα και έχει κάνει ήδη το "3 στα 3". Με αντιπάλους τη Λαμία, τη Λάρισα και το Λεβαδειακό έδειξε ότι διαθέτει πολύ καλή ομάδα και είναι ιδιαίτερα ποιοτικός από τη μέση και μπροστά, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί και γκολ. Μαζί με την ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες που έχουν μηδέν παθητικό στην άμυνα. Πολύ καλός παίκτης ο Πορτογάλος Μπρούνο Γκάμα και μαζί με τον Γάλλο Ντιγκινί και τον Αργεντινό Ματέο Γκαρσία είναι μια τριάδα "φωτιά" πίσω από τον Γιουνές που παίζει προωθημένος. Ο Πάκο Ερέρα παίζει με 4-2-3-1 και χαφ τους Ματίγια και Μπάσα.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχωρίζει η αναμέτρηση των Δικεφάλων στην Τούμπα. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται στο ίδιο γήπεδο που είχαν γίνει τα περσινά έκτροπα με την εισβολή του οπλοφόρου Σαββίδη, που έκριναν εν πολλοίς και το πρωτάθλημα. Προέρχονται και οι δύο από ευρωπαϊκά παιχνίδια με Τσέλσι και Άγιαξ αντίστοιχα. Η ΚΕΔ και ο Περέιρα όρισαν τον Φινλανδό Γκεστράνιους για αυτό το ματς. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει το ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΖ Άλκμααρ στην Ολλανδία.
Ο Αστέρας Τρίπολης "καίγεται" για βαθμούς και λογικά θα τους πάρει κόντρα στον Απόλλωνα στην έδρα του. Και οι δύο ομάδες δεν έχουν ούτε βαθμό μέχρι τώρα, αλλά οι Αρκάδες είχαν πρόγραμμα βουνό τις τρεις πρώτες αγωνιστικές αντιμετωπίζοντας διαδοχικά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Στο άλλο ματς του Σαββάτου ανάμεσα στον Ατρόμητο και την Λάρισα οι Περιστεριώτες έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν το τρίτο «τρίποντο» σε τέσσερις αγώνες μιας και οι Θεσσαλοί ταλανίζονται από πολλά εσωτερικά προβλήματα με τον Κούγια να απειλεί να μιλήσει…
Ο Παναθηναϊκός μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να κάνει το 4 στα 4 και να διατηρηθεί στην κορυφή.
Στα Πηγάδια Ξάνθη και ΟΦΗ αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για τους τρεις βαθμούς με τους ακρίτες και λόγω έδρας να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Οι Κρητικοί όμως, όπως απέδειξαν και στο ματς με τον Πανιώνιο όπου «τσίμπησαν» βαθμό αλλά και στο Αγρίνιο όπου έχασαν στις λεπτομέρειες είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα.
Στα ματς της Δευτέρας ο Παναιτωλικός υποδέχεται την Λαμία, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.
Ο Παναιτωλικός έχει κάνει συμπαθητική αρχή με 4 βαθμούς σε τρεις αγώνες. Η Λαμία που ξεκίνησε με τρεις ήττες, δύσκολα θα καταφέρει να του κάνει την ζημιά.
Στο ματς της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες φέτος δεν φαίνεται να έχουν την δυναμική των τελευταίων ετών. Από την άλλη ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι πιο δεμένη ομάδα από πέρσι με αγωνιστικό προσανατολισμό. Ίδωμεν…