ΠΑΣ...ΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΑΡΗΣ ΛΕΚΚΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ... ΣΠΑΤΑΛΕΣ...

• Για δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα «σπατάλησε» 45 λεπτά με την «αναιμική» του απόδοση, αλλά αυτή τη φορά η Ξάνθη δεν πιάστηκε... κότσος όπως ο Αστέρας Τρίπολης στην πρεμιέρα κι έφυγε απ’ το «Ζωσιμάδες» με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Βέβαια η μεγάλη εμφάνιση του τερματοφύλακα Κυριακίδη αποτέλεσε τον καθοριστικότερο παράγοντα που η ολική ανατροπή του σκορ δεν επετεύχθη ποτέ, όμως έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο, αφού δεν παίζουμε... μόνοι μας και η τύχη σε πολλές περιπτώσεις «θωρακίζει» τον αντίπαλο.
Ο ντόπιος σύλλογος πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα που δείχνει κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών, αν θέλει στο μέλλον να μην κυνηγάει συνεχώς το αποτέλεσμα με «ηρωικές» αντεπιθέσεις, στην επανάληψη.
Συμφωνούμε ότι η απουσία του Τσουκαλά ήταν καταλυτική για την εικόνα των γηπεδούχων και η επιλογή του Ακόστα αποδείχθηκε πλήρως αποτυχημένη παρά τις δηλώσεις του Πετράκη στο τέλος.
Ο Ισπανός στην Κομοτηνή αγωνίστηκε στη θέση του τραυματία Τσάβεζ στο δεξί άκρο της επίθεσης, την Κυριακή βρέθηκε αμυντικός χαφ, στο μέλλον ίσως τον δούμε... τερματοφύλακα όμως έτσι «μπερδεύεται» τόσο ο ίδιος όσο και η συνολικότερη παρουσία των υπολοίπων.
Καλύτερα να είχε προτιμηθεί είτε ο Αυγενικού είτε ο Χαρίσης στη νευραλιγική αυτή θέση και ν’ αποφεύγαμε τα «πειράματα» που κόστισαν 45 λεπτά... αγωνιστικής ανηφόρας και ένα γκολ παθητικό.
Για να μην σχολιάσουμε την «άνεση» με την οποία σκόραρε δύο φορές ο Σολτάνι, κάτι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο σε τέτοιο επίπεδο.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε «τιτάνια» προσπάθεια απ’ τη μέση και μπροστά για ν’ ανατρέψει τα γκολ που δέχθηκε από... αφέλεια των αμυντικών του σε δύο εύκολες φάσεις κι εκεί είναι που χρειάζεται να σταθεί η τεχνική ηγεσία ώστε να διορθώσει τα προβλήματα.
Ήταν πραγματικά κρίμα που το πάθος των παικτών στην επανάληψη δεν επιβραβεύθηκε με τους τρεις βαθμούς όμως ίσως έτσι να... βάλουν μυαλό, κάτι που δε συνέβη μετά το νικηφόρο ματς με τον Αστέρα.
Πάντως είναι πολύ σημαντική η «στενή» σχέση που έχουν αναπτύξει μέχρι στιγμής με τα δίχτυα οι Ίλιτς και Τσάβεζ, αφού αποτελούν κατά κύριο λόγο τους εκφραστές των επιθετικών ενεργειών.
Αν τα «πιστόλια» τους διατηρηθούν... ζεστά τότε όλα θα κυλάνε πιο ομαλά για τους «κυανόλευκους»...
Στα «υπόλοιπα» της τρίτης αγωνιστικής, θαυμασμό συνεχίζει να προκαλεί ο «καλπασμός» της Βέροιας, η οποία λογίζονταν πρώτο φαβορί για... υποβιβασμό αλλά μετράει το απόλυτο σε νίκες και βαθμούς.
Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν αναμενόμενο χωρίς τον Μπεργκ είναι σφόδρα... δυσκοίλιος στο γκολ, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να «ρολάρει» σιγά - σιγά με τη φιλοσοφία του Αναστασιάδη, ενώ έκπληξη θεωρείται ο Πανιώνιος, ο οποίος παρά τα... βουνά των οικονομικών δυσκολιών παραμένει μια πολύ υπολογίσιμη «δύναμη».
Ο Αστέρας στη «μετα - Ντε Μπλάσις» εποχή ζορίζεται διαρκώς, ενώ στο «ψάξιμο» είναι ακόμη Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Πανθρακικός, ΟΦΗ και Ξάνθη.
Εκνευριστικά... σταθερός ο Ατρόμητος όπως κάθε χρόνο, ανεβασμένη η Καλλονή μετά την επιστροφή της στη Λέσβο και «σκληροτράχηλος» ο Παναιτωλικός.
Εργοτέλης, Πλατανιάς και Νίκη Βόλου βρίσκονται ίσως σε χειρότερη «μοίρα» συγκριτικά με τους άλλους και θ’ αντιμετωπίσουν πολλές «τρικυμίες» σχετικά με την εξασφάλιση της παραμονής.
Όσο για τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν βρίσκεται στην κορυφή έχοντας ήδη παίξει τρία ματς, αλλά σύντομα πιστεύω ο Μαρινάκης θα... αποκαταστήσει την τάξη...