ΟΛΟΙ στη μάχη κατά του κορωνοϊού...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η λέξη – εφιάλτης που μας κρατάει άγρυπνους τον τελευταίο καιρό όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά σ’ ολόκληρη την υφήλιο! Ξαφνικά ένας φονικός ιός, ο Covid-19, έγινε ο κοινός εχθρός για όλες τις χώρες του πλανήτη, που παλεύουν με... νύχια και με δόντια να τον δαμάσουν! Μια μάχη που σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, μοιάζει άνιση, όπως στη γειτονική μας Ιταλία, η οποία ήδη έχει λυγίσει, αφού καθημερινά ο αριθμός των θανάτων είναι ασύλληπτος για ανθρώπινο νου! 
Τα κράτη αναγκάστηκαν να πάρουν αυστηρά μέτρα, μερικά νωρίτερα, άλλα πιο καθυστερημένα, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την ταχύτητα εξάπλωσης της νόσου. Μιας νόσου που διασπείρεται στους πληθυσμούς ύπουλα, αφού μπορεί κάποιος να έχει τον ιό και να μη τον εμφανίζει, μεταδίδοντάς τον έτσι, άθελά του, σε συνανθρώπους του. Μόνη λύση λοιπόν είναι ο περιορισμός των μετακινήσεών μας, για την ακρίβεια η παραμονή μας μέσα στο σπίτι, μακριά από συνωστισμούς και συναναστροφές, κυρίως με ευπαθείς ομάδες. 
Ευτυχώς, σε γενικές γραμμές εδώ στην Ελλάδα οι πολίτες υπακούουν στις συστάσεις των ειδικών, αν και υπάρχουν κι’ εκείνοι που μάλλον πήραν πιο... χαλαρά την κατάσταση κι ας βλέπουν ότι δίπλα μας, στην Ιταλία, γεμίζουν τα νεκροταφεία! Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι για κάποιον αν στερηθεί για μερικές μέρες την παρέα του στον καθιερωμένο περίπατο, ή και μια βόλτα στην πλατεία; 

* * * 
Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ κρίσιμες για την ίδια τη ζωή μας! Για τις νεότερες γενιές πρωτόγνωρες! Για ολόκληρη την ανθρωπότητα τραγικές! Το χειρότερο βέβαια όλων είναι, ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν και πόσες θα είναι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, με ψυχραιμία, ενότητα και προπαντός με υπακοή στους ειδικούς. Να σεβαστούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς, το υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Δεν μας ζητούν κάτι ακατόρθωτο. Απλώς να μείνουμε σπίτι, να μη νοσήσουμε για να μπορέσει ν’ αντέξει το εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και οι γιατροί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους! Αν ΟΛΟΙ τηρήσουμε κατά γράμμα τις συστάσεις των ειδικών, τότε θα τα καταφέρουμε!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.