ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Πολιτικό αλισβερίσι για μια καρέκλα εξουσίας!

Τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις (Ευρωεκλογές, Δήμοι, Περιφέρειες και εθνικές εκλογές) καθιστούν πολύ κρίσιμη αυτή τη χρονιά, μιας και αυτές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας. Βεβαίως και του ίδιου του λαού, που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει τον δικό του προσωπικό Γολγοθά, προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα σε πρωτόγνωρα σκληρές οικονομικές συνθήκες.
Και μπορεί η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν και ότι ήδη άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι... καλύτερες μέρες, οι ίδιοι οι πολίτες όμως ακόμη δεν έχουν δει τίποτα διαφορετικό στην καθημερινότητά τους. Αντίθετα, το διαθέσιμο εισόδημα συρρικνώνεται, τα χρέη τους αυξάνονται, η αγορά παραπαίει, η χώρα είναι - και θα είναι για χρόνια ακόμη - υπόλογη στους «θεσμούς»! Εκτός κι αν επιτυχία για τους κυβερνώντες είναι η επιδοματική πολιτική, που… σθεναρά συνεχίζουν να εφαρμόζουν, «βαφτίζοντάς» την μάλιστα ως… κοινωνική, για να ακούγεται εύηχα στα αυτιά του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού!
Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε και η Συμφωνία των Πρεσπών για να διχάσει την κοινωνία, στην οποία, δυστυχώς, δεν δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει τη γνώμη της πάνω σ’ ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα. Θα πει κανείς, μα και σε δημοψήφισμα να προχωρούσε, ο Αλ. Τσίπρας έχει την... μαεστρία το «όχι» να το κάνει «ναι» και το αντίστροφο! Νωπές εξάλλου είναι ακόμη οι μνήμες από το δημοψήφισμα – παρωδία του Ιουλίου 2015...
Ωστόσο, το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εθνικές εκλογές, είναι βέβαιο ότι το πολιτικό θερμόμετρο θ’ αγγίξει «κόκκινο»! Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήδη οι ισορροπίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν αλλάξει. Κάποιοι «πάνε κι έρχονται» και ο λαός στην μέση παρακολουθεί ένα πρωτόγνωρο πολιτικό αλισβερίσι, με φόντο τις περισσότερες φορές μια... καρέκλα εξουσίας!

* * * 
Αλλά «μπορείς να ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους για όλο τον καιρό!», είχε πει, δυο αιώνες πριν, ο Αμερικανός Πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν. Η σοφή αυτή ρήση φαίνεται ότι βρίσκει εφαρμογή και τώρα, στο πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδας του 21ου αιώνα, ενόψει και των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας. Όμως θα φανεί στις κάλπες σε ποιο βαθμό αυτό θα επαληθευτεί...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.