ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Η δύναμη του λαού!..
● Κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες και γεμάτοι εθνική υπερηφάνεια, την οποία κάποιοι επιχείρησαν να… υποβαθμίσουν, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες απ’ ολόκληρη την χώρα συγκεντρώθηκαν χθες στην «καρδιά» της Αθήνας! Σε μια περίοδο που στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων βρίσκεται η οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η χθεσινή ημέρα μόνο ως ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, δίνοντας ηχηρή απάντηση προς όλους όσοι τις προηγούμενες μέρες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα και να δώσουν μια άλλη διάσταση στην συγκέντρωση!
Η κεντρική ομιλία του μεγάλου και ασυμβίβαστου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, άγγιξε τις καρδιές των χιλιάδων συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα, αλλά και όλων όσων την παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους, ξυπνώντας τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων! Ένας επαναστάτης με… αιτία, στα 92 του χρόνια (!) στάθηκε ενωτικός απέναντι από το πλήθος, ζητώντας το αυτονόητο: να μην επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας μας! Όχι με φανατισμό και μισαλλοδοξία, αλλά ως μια «πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου»!
Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε ελπίδα. Σε όλους τους Έλληνες που τα τελευταία χρόνια την έχουν χάσει, μη μπορώντας να αντιδράσουν στα μνημόνια και στην… φορολαίλαπα που τους κατατρώγει. Κι όμως για ένα εθνικό ζήτημα βρήκαν το κουράγιο και την δύναμη να σηκωθούν από τον καναπέ και να υπερασπιστούν την ιστορία της χώρας τους, η οποία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί, όσο κι αν θέλουν οι γείτονές μας. Σήμερα οι Σκοπιανοί, αύριο οι Τούρκοι, μεθαύριο οι Αλβανοί! Πάνω και πέρα από κομματικές ιδεολογίες, για πρώτη φορά οι Έλληνες ένωσαν τις φωνές τους κι αυτό ήταν ίσως το πιο σημαντικό μήνυμα προς τους κυβερνώντες, νυν και εν δυνάμει!

* * *
Εκπτώσεις στα εθνικά θέματα, δεν θα πρέπει να κάνουμε ποτέ. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το χθεσινό ογκώδες και δυναμικό συλλαλητήριο του ελληνικού λαού! Ας καταλάβουν επιτέλους αυτοί που κρατούν τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους, ότι όταν υπερασπίζεσαι τα δίκαια της χώρας σου, δεν είσαι εθνικιστής, αλλά πατριώτης!..

 

ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.