ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Δεν αρκούν μόνο οι επιβραβεύσεις...
Οι συνεχείς επιτυχίες των αστυνομικών της Ηπείρου στην μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας, είναι ο λόγος που το θέμα κυριαρχεί συχνά στην τοπική επικαιρότητα. Από την μία, καταγράφεται με στοιχεία και αριθμούς το μέγεθος της δράσης παρανόμων στην περιοχή μας κι από την άλλη αναδεικνύεται η εξαιρετική επιχειρησιακή ικανότητα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.. Το δεύτερο μάλιστα έχει μεγαλύτερη αξία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι αστυνομικοί, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και έμψυχο δυναμικό, καταφέρνουν καίρια χτυπήματα στο οργανωμένο έγκλημα που, και λόγω γεωγραφικής θέσης, «ανθεί» στην περιοχή μας!
Τελευταία επιτυχία ο εντοπισμός κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων σε κρύπτη, δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, την ώρα που με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη με τους διακινητές ναρκωτικών (μόνο τον Σεπτέμβριο κατασχέθηκαν σχεδόν 800 κιλά), αλλά και με τους μεταφορείς παράνομων μεταναστών (785 οι συλλήψεις τον προηγούμενο μήνα).
Τα στοιχεία αυτά βέβαια, ίσως αποτελούν... άλλοθι για την Πολιτεία, η οποία φαίνεται πως θεωρεί ότι η δράση των αστυνομικών είναι ικανοποιητική με τις υπάρχουσες συνθήκες, άρα δεν υφίσταται λόγος ενίσχυσής τους! Όμως υπάρχει και μια δεύτερη... ανάγνωση των στοιχείων, σύμφωνα με την οποία η περαιτέρω ενδυνάμωσή τους, θα έκανε την παραμεθόρια  Ήπειρο απροσπέλαστη, ενώ θα επέστρεφε και το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των ακριτικών χωριών μας, που σήμερα κοιμούνται «με την καραμπίνα στο μαξιλάρι»!
Βέβαια, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο Γ. Γ. Δημόσιας Τάξεως, κατά την προ ημερών επίσκεψή τους στην Ήπειρο, απέδωσαν και προσωπικά στην αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων τα εύσημα για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.. Κάτι είναι κι αυτό!.. Δεν έγινε όμως λόγος για το τι θα μπορούσαν να επιτύχουν, εάν ενισχύονταν ακόμη περισσότερο οι αστυνομικές υπηρεσίες. Τότε τα αποτελέσματα θα ήταν σίγουρα θεαματικά!
* * *
Παρά ταύτα, η Πολιτεία απονέμει με το... σταγονόμετρο στους αστυνομικούς μας ακόμη και τις επιβραβεύσεις, αν και αυτοί πολλές φορές παίζουν και τη ζωή τους ακόμα «κορώνα – γράμματα». Το ζήτημα εξάλλου έθιξαν και οι ίδιοι στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια κίνηση που όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλα συμβάλλει στην ανάταξη του φρονήματος των αστυνομικών και κατ’ επέκταση του κύρους του Σώματος. Βέβαια κι αυτό από μόνο του δεν αρκεί, εάν δεν συνοδεύεται από ουσιαστική βοήθεια, δηλαδή ενίσχυση των υπηρεσιών με υλικοτεχνικά μέσα κι έμψυχο δυναμικό. Έτσι και καλύτερες επιδόσεις θα καταγράφονται και θα μειωθούν οι πολλαπλοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.