ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Οι ακρίτες μας ακόμη περιμένουν να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις...

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ακρίτες της Ηπείρου, αφού διαρκώς βρίσκονται στο στόχαστρο των πάσης φύσεως κακοποιών και παρανόμων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη της περιοχής, δρουν ανεξέλεγκτα, σκορπώντας πανικό και τρόμο! Τελευταία μάλιστα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να νιώσουν ασφαλείς ούτε καν στα σπίτια τους! Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα στο ακριτικό Πωγώνι, οι τοπικές αρχές, κάτοικοι και απόδημοι για πολλοστή φορά (!) με επιστολές διαμαρτυρίας και παραστάσεις απαίτησαν από την Πολιτεία το αυτονόητο: να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία τους από τους εγκληματίες!
Είναι πράγματι λυπηρό να φτάνουν σε σημείο οι κάτοικοι να... εκλιπαρούν την κεντρική εξουσία να λάβει μέτρα σε μια περιοχή, όπου - λόγω και της γεωγραφικής της θέσης -  είναι γνωστό ότι το οργανωμένο έγκλημα «ζει και βασιλεύει»! Δεν είναι μόνο οι επιθέσεις σε σπίτια, εκκλησίες και καφενεία, αλλά μέσα από την περιοχή τους καθημερινά σχεδόν διακινούνται τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά στα παραμεθόρια χωριά μας συλλαμβάνονται Αλβανοί να συλλέγουν λαθραία μεγάλες ποσότητες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Η όλη ευθύνη για ότι συμβαίνει σήμερα στην ακριτική Ήπειρο βαραίνει εξ ολοκλήρου την κεντρική πολιτική εξουσία, η οποία, δυστυχώς, παραμένει απαθής παρατηρητής! Οι τοπικές Διωκτικές Αρχές κάνουν και με το παραπάνω ό,τι μπορούν για να περιορίσουν την εγκληματικότητα, όμως ο «πόλεμος» που έχουν κηρύξει είναι άνισος! Οι επιτυχίες τους σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχείς, αλλά τα κυκλώματα είναι σαν την Λερναία Ύδρα, αφού συνεχώς ξεφυτρώνουν και νέα!
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση; Μόνο με την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. σε προσωπικό (ή αναδιάρθρωση του υπάρχοντος) και κυρίως με σύγχρονα μέσα, που θα διευκολύνουν το έργο των αστυνομικών. Αλλά τι να περιμένει κανείς, όταν – όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν – τα περιπολικά κινουνται με φθαρμένα ελαστικά;

* * *
Η ενίσχυση της ασφάλειας στην παραμεθόριο θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τα αρμόδια Υπουργεία, κάτι που μέχρι σήμερα, δυστυχώς, παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο. Οι κάτοικοι ακόμη αναμένουν να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις για ενεργοποίηση των Τμημάτων Συνοριοφύλαξης, που ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας έδωσε κατά την επίσκεψή του στην ακριτική Ήπειρο. Αλήθεια, τι περιμένουν οι... καρεκλοκένταυροι των Αθηνών ακόμη να συμβεί για να λάβουν μέτρα και να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους εναπομείναντες κατοίκους της ακριτικής Ηπείρου, που «φυλάττουν Θερμοπύλες» στα σύνορα; Μπορεί κάποιος υπεύθυνος κυβερνητικός άρχοντας να τους δώσει έστω μια απάντηση;
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.