ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Σε πλήρη απαξίωση οδεύει το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

● Εμπόδια, το ένα πίσω από τ’ άλλο, ορθώνονται σε κάθε προσπάθεια που αφορά την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, με τους τοπικούς φορείς να βρίσκονται πάντα προ δυσάρεστων εκπλήξεων, ψάχνοντας κάθε φορά να βρουν τι φταίει και δεν προχωρούν τα έργα που θα μπορούσαν να δώσουν σημαντική ώθηση στον Τουρισμό μας και όχι μόνο! Βέβαια, η προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εδώ και πολλά χρόνια, θα έπρεπε να είχε ταρακουνήσει τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι, δυστυχώς, αρκούνται στις προφορικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις, που όπως αποδεικνύεται, είναι πάντα χωρίς αντίκρισμα!
Το πρόβλημα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες με τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων, αποτελεί τρανό παράδειγμα της απαξίωσης του Αεροδρομίου μας, σε μια περίοδο μάλιστα που επιχειρείται ένα «άνοιγμα» της τουριστικής αγοράς από την Σκανδιναβία. Δυο μήνες πριν, επιβεβαιώνονταν σε έκθεση στην Στοκχόλμη η έναρξη πτήσεων από Κοπεγχάγη προς Γιάννενα, διοχετεύοντας τουρίστες σε Πάργα, Σύβοτα και Άγιους Σαράντα. Δυστυχώς, λίγες μέρες πριν την πρώτη πτήση (έχει οριστεί για 5 Ιουνίου), όλα βρίσκονται στον αέρα, αφού προέκυψε το πρόβλημα ανεφοδιασμού των αεροπλάνων, με τους τοπικούς φορείς να τρέχουν και να μην φτάνουν, αναζητώντας λύση στο «παραπέντε»!
Όταν δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα του Αεροδρομίου και δεν έχουν εξασφαλισθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να μην προκύψει την τελευταία στιγμή – όπως κι έγινε – ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, ο τοπικός Αερολιμένας θα είναι καταδικασμένος στην απαξίωση, τορπιλίζοντας κάθε προσπάθεια των τοπικών φορέων για αξιοποίησή του προς όφελος της τουριστικής αγοράς. Στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να ευθύνεται η ΥΠΑ, μπορεί η γερμανική εταιρία – κολοσσός «Fraport» που έχει αναλάβει την διαχείριση του ανταγωνιστικού Αερολιμένα Ακτίου να «έχει βάλει το χέρι της», όμως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, γιατί εμείς δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε όλα αυτά τα εμπόδια!
* * *
Τα οράματα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και των άλλων τοπικών φορέων για έλευση στην περιοχή μας πλήθους τουριστών από την Σκανδιναβία, το Ισραήλ, την Τουρκία και άλλες χώρες, κινδυνεύουν να μείνουν απραγματοποίητα. Η βούληση μπορεί να υπάρχει, η προσπάθεια ανάδειξης της Ηπείρου σε χώρες του εξωτερικού να γίνεται, όμως όταν δεν έχουν εξασφαλιστεί από πριν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις (στην προκειμένη περίπτωση η ετοιμότητα του Αεροδρομίου), δυστυχώς όλες οι συζητήσεις θα μένουν σε θεωρητικό επίπεδο...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.