ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Έχασε το… τρένο η ελληνική Κυβέρνηση!

● Δεν συμπληρώθηκαν καλά καλά πέντε μήνες από την λαϊκή ετυμηγορία της 20ης Σεπτεμβρίου και το σενάριο μιας ακόμη εκλογικής αναμέτρησης μπαίνει στο τραπέζι δυνατά για πολλοστή φορά (!) μέσα σ’ ένα χρόνο, προκαλώντας ανησυχία στην ελληνική κοινωνία και νέους κλυδωνισμούς στην οικονομία! Αν και είναι τοις πάσι γνωστό ότι η χώρα δεν αντέχει – ούτε οικονομικά, αλλά ούτε και ψυχολογικά - άλλη μια προσφυγή στις κάλπες, η Κυβέρνηση μοιάζει να έχει χάσει τον έλεγχο από τα χέρια της, λόγω των εξωτερικών και κυρίως εσωτερικών πιέσεων, αφού κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ξεσηκώσει και να βγάλει τους πάντες στους δρόμους!
Οι αντικρουόμενες δηλώσεις κορυφαίων  στελεχών της τελευταία στο ενδεχόμενο νέων εκλογών, είναι ενδεικτικές του πανικού που επικρατεί στους κόλπους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., υπό την πίεση των γενικευμένων αντιδράσεων στις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγορηματικά αποκλείει τόσο το σενάριο των εκλογών, όσο και αυτό της δημιουργίας μιας Οικουμενικής Κυβέρνησης, όταν την ίδια στιγμή ο Υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι στα δύσκολα θα πρέπει να έχει και πάλι τον λόγο ο ελληνικός λαός!  
Κι όλα αυτά την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στο… πόδι, αγανακτισμένοι από τα μέτρα που προωθούνται, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς ουσιαστική πρόοδο, παρά μόνο στα λόγια! Και ο χρόνος κυλά… αμείλικτος, τα προβλήματα συσσωρεύονται στις πλάτες του ελληνικού λαού και η οικονομία της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση! Χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας εδώ και πολύ καιρό, οι αγρότες μένουν στους δρόμους, απειλώντας με γενικό «μπλακ άουτ» τη χώρα, ενώ ακόμη δεν φαίνεται να έχει βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και Κοινωνίας.
* * *
Γεγονός πάντως είναι ένα: Η σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ καιρό ακόμη. Οι αντοχές και η υπομονή όλων έχουν εξαντληθεί. Ο γενικός ξεσηκωμός της κοινωνίας θα έπρεπε να είχε ήδη προβληματίσει τους κυβερνώντες, οι οποίοι αρνούνται να δουν το πρόβλημα κατάματα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ώστε να τεθούν όλα τα καυτά ζητήματα στη σωστή βάση και να γίνει ένας διάλογος ουσίας και όχι προσχηματικός.
Η Κυβέρνηση – αν και νέα – αποξενώθηκε από την κοινωνία, δεν την άκουσε, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί (ή δεν θέλησε) πού έχει οδηγήσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού.  Κάνει σα να ζει σε μια άλλη πραγματικότητα και αυτό, δυστυχώς, είναι πολύ ανησυχητικό σημάδι…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.