ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Η λιτότητα έχει γίνει πλέον... μη διαχειρίσιμη!

Τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις έχουν τα συνεχή «μπρος πίσω» που κάνει η Κυβέρνηση  σε όλους τους τομείς, σε μια περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη και με τις προκλήσεις, εντός κι εκτός συνόρων, να επιδεινώνουν την σημερινή ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση. Το «μαχαίρι» στα κονδύλια που αφορούν την Υγεία, την Παιδεία, ακόμη και την Ασφάλεια (!) επιτείνουν την ανησυχία των πολιτών, που βλέπουν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το 2016 που μπαίνει σε λίγες μέρες, θα είναι επίσης μια πολύ δύσκολη χρονιά απ’ όλες τις απόψεις.
Βέβαια, όσο πλησιάζουμε στο τέλος του 2015, για ακόμη μια φορά – όπως διαχρονικά συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή -  οι πολιτικοί μας θα επαναλάβουν το γνωστό… τροπάρι με τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, δηλαδή πόσο πολύ επιθυμούν το 2016 να φέρει καλύτερες μέρες στον δεινοπαθούντα ελληνικό λαό και την οικονομία… Ανέξοδα παρηγορητικά λόγια που δεν μπορούν ούτε καν ελπίδα να δώσουν στους σκληρά δοκιμαζόμενους σήμερα πολίτες. Έτσι λοιπόν πιστεύοντας ότι έχουν κάνει το καθήκον τους, θα πορευτούν και το νέο έτος, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού δεν χορταίνει με τα λόγια, αφού στερείται ακόμη και βασικά αγαθά. Υπομονετικά περιμένει (έως πότε όμως;) να δει πράξεις, που θα καλυτερεύουν την καθημερινότητά του για να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό, είναι μια πραγματικότητα που, δυστυχώς, οι πολιτικοί, οι οποίοι κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, δεν μπορούν (ή δεν θέλουν;) να το αντιληφθούν. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν ζουν την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, με «κουτσουρεμένα» εισοδήματα, με τους φόρους να τους έχουν γονατίσει, χωρίς ούτε καν ένα υποτυπώδες σύστημα υγείας… Και μάλιστα όταν αυτή η αβεβαιότητα δεν τους δίνει καμία προοπτική και ελπίδα ότι σύντομα τα πράγματα θ’ αλλάξουν προς το καλύτερο.
Η πραγματική οικονομία έχει σχεδόν καταρρεύσει, ενώ και οι δομές του Κράτους (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση), ακόμη και η Ασφάλεια των πολιτών αγγίζουν το σημείο «μηδέν»! Πλέον, η λιτότητα που βιώνουν οι Έλληνες τα τελευταία κρίσιμα αυτά χρόνια έχει γίνει μη διαχειρίσιμη, τα ψυχικά αποθέματα έχουν στερέψει και οι αντοχές εξαντλήθηκαν! Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, που… πανηγυρίζουμε ακόμη και στο άκουσμα ότι θα δοθεί στους μισούς το επίδομα θέρμανσης –και  μάλιστα μειωμένο – ή η κάρτα σίτισης ή και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα! Η λέξη Ανάπτυξη τείνει να εξαφανιστεί από το ελληνικό λεξιλόγιο, με αποτέλεσμα το ίδιο το Κράτος να μην δίνει καμιά προοπτική στη νέα κυρίως γενιά, η οποία αναπόφευκτα θα πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για να επιβιώσει.
* * *
Αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα. Ένας φτωχοποιημένος λαός, που πλέον κύριο μέλημά του είναι το πώς θα επιβιώσει κι αν θα βρει έστω και ένα μικρό μεροκάματο για να εξασφαλίσει τον επιούσιο. Πάντως, οι καλύτερες μέρες που ευαγγελίζονταν οι κυβερνώντες, δυστυχώς, δεν φαίνεται ότι θα έρθουν σύντομα, όταν μάλιστα ο λαός κρατά αμυντική έως και απαθή στάση στα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Αλήθεια, για πόσο ακόμη θα μπορούν να ζουν οι πολίτες με επιδόματα και συσσίτια; Επειγόντως, εκτός των κυβερνώντων κάτι πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.