ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Εκεί μας έφθασαν…
- Για τα προς το «ζην», να πωλούνται ακόμη και ανθρώπινα όργανα!
- Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος της χώρας κινείται πλέον σε ρυθμούς προεκλογικούς, οι πολίτες ανεβαίνουν τον δικό τους… Γολγοθά, προσπαθώντας να σταθούν όρθιοι! Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, η χώρα εισέρχεται σε περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας, με τους πολίτες να μην γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει!
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι εδώ και καιρό μια θλιβερή πραγματικότητα, την οποία, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν και όλα τα στοιχεία που συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για μειώσεις μισθών και συντάξεων, για αυξήσεις φόρων και «λουκέτα» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για ανεργία και πεσμένο βιοτικό επίπεδο, γίνεται σχεδόν καθημερινά λόγος, ενώ η λέξη ανάκαμψη, είναι το ζητούμενο, αφού πλέον ακούγεται όλο και πιο σπάνια! Η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση έχει καταφέρει ένα ισχυρό σοκ στην ελληνική κοινωνία, η οποία πιστεύει ότι πολύ δύσκολα πλέον θα αναστραφεί η σημερινή χαοτική κατάσταση στη χώρα. Ωστόσο, οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συχνά οδηγούν αρκετούς  συνανθρώπους μας σε απόγνωση και κάνουν οτιδήποτε, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, για πληρωμές δανείων, φόρων, λογαριασμών κ.α. και πρωτίστως για την εξασφάλιση των ειδών πρώτης ανάγκης.  
***
Και καλά, μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη πια, ότι στα χρόνια της κρίσης τα ενεχυροδανειστήρια και οι επιχειρήσεις «αγοράς χρυσού» κάνουν… χρυσές δουλειές! Όμως πιο έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν και κάποιοι πολίτες που για να επιβιώσουν δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο και την ίδια τη ζωή τους, αφού αποφασίζουν και βάζουν προς… πώληση ακόμη και όργανα του σώματός τους!
Μπορεί αυτό να είναι απίστευτο και ανατριχιαστικό για πολλούς, ωστόσο είναι γεγονός ότι η ακραία φτώχεια οδηγεί κάποιους σε πράξεις απόγνωσης, για να εξασφαλίσουν τα προς το «ζην». Αλήθεια, ποιος δεν θυμάται την 52χρονη από χωριό των Ιωαννίνων, η οποία το 2010, στην αρχή της κρίσης, τηλεφώνησε στον «Πρωινό Λόγο» για να δημοσιεύσει αγγελία για την πώληση του ενός νεφρού της; Κι αυτό, γιατί, όπως η ίδια είπε, τα παιδιά της κινδύνευαν να μπουν στη φυλακή για χρέη! Μια είδηση που τότε είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα! Φυσικά η αγγελία δεν δημοσιεύθηκε ποτέ, διότι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων  απαγορεύεται στη χώρα μας. Ωστόσο το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε, αποκάλυψε μια άλλη τραγική πτυχή της οικονομικής κρίσης, που έχει κλονίσει συθέμελα την ελληνική κοινωνία.
Το πρωτοφανές αυτό θλιβερό περιστατικό μπορεί, όταν έγινε γνωστό να πήρε τεράστιες διαστάσεις, αφού ο  «Π.Λ.» το ανέδειξε πανελληνίως, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις που παραμένουν στο σκοτάδι, αφού περιβάλλονται με άκρα μυστικότητα, μιας και για τέτοια ζητήματα ο Νόμος είναι πολύ αυστηρός. Τελευταία οι έμποροι του ανθρώπινου πόνου αποθρασύνθηκαν αφού και μέσω του Διαδικτύου μπορούν, χωρίς να δηλώνουν την ταυτότητά τους, να… ψαρεύουν θύματα της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω email, που έφτασε και στον «Π.Λ»:  «Είσαι από αυτούς που αναζητούν μια ευκαιρία για να πουλήσουν τα νεφρά τους για χρήματα; Τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για τα νεφρά σας…». Αλλοδαπός εμφανίζεται σαν αποστολέας, ο οποίος εν ψυχρώ… ψαρεύει υποψήφια θύματα, τα οποία, λόγω της μεγάλης οικονομικής ανάγκης μπορεί να υποκύπτουν σε δελεαστικές προσφορές και να προχωρούν ακόμη και στην πώληση του νεφρού τους, πιστεύοντας πως έτσι, θα λύσουν, έστω προσωρινά, το πρόβλημα της ανέχειας.
Το email αυτό, στέλνει, όπως δηλώνει κάποιος… Νεφρολόγος, ονόματι  Rick, από  το νοσοκομείο «Απόλλων» που έχει αναφορά στην Ινδία! Μάλιστα σημειώνει ότι η «κλινική» του ειδικεύεται στη Νεφροχειρουργική και ασχολείται με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών. Παρακινεί λοιπόν τα υποψήφια θύματα να στείλουν email, συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό τους, Δ/νση, ηλικία, φύλο, ομάδα αίματος, αριθμό κινητού.
Παρατηρώντας κανείς το παραπάνω email, το οποίο σίγουρα θα έχει φτάσει σε πολλούς ανυποψίαστους πολίτες, μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται για μια διεθνή παγίδα, με ελληνικά πλοκάμια, την οποία έχουν στήσει επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο ανθρώπων που αυτές τις δύσκολες μέρες, παλεύουν με κάθε τρόπο για να επιβιώσουν. Όμως αυτό είναι τραγικό και απάνθρωπο, αφού ουσιαστικά πρόκειται για αληθινό έγκλημα!
Θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. πάραυτα να λάβει μέτρα, ώστε τουλάχιστον να μην διακινούνται τέτοιου είδους emails σε Έλληνες. Κι αν μπορεί να εντοπίσει τα κυκλώματα αυτά στις χώρες που δραστηριοποιούνται και να τα καταγγείλει  στις διεθνείς αρμόδιες Αρχές, ώστε επιτέλους να μπει τέλος στην εγκληματική δράση τους.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.