ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Να πώς το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων κατάντησε ένα κακόγουστο σήριαλ!

➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Έχει γίνει αστείο πλέον το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων να βρίσκεται δήθεν στις πρώτες προτεραιότητες όλων των τοπικών Αρχών και Φορέων, κατά καιρούς να γίνονται γι’ αυτό ερωτήσεις στη Βουλή και διαβήματα στους αρμόδιους Υπουργούς, και ακόμη να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν! Τόσα χρόνια που συζητείται η αναβάθμισή του, έστω και τα μισά να γίνονταν απ’ όσα έχουν υποσχεθεί, σήμερα θα μιλούσαμε για ένα σύγχρονο περιφερειακό αεροδρόμιο. Δυστυχώς όμως, παραμένει προβληματικό και υποβαθμισμένο και μάλλον, όπως όλα δείχνουν, έτσι θα μείνει για πολύ καιρό ακόμη!
Οι ευθύνες τεράστιες και κυρίως βαρύνουν αξιωματούχους που – στις καλές οικονομικά εποχές – δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να το εκσυγχρονίσουν. Για… τα μάτια του κόσμου «ενοχλούσαν» κατά καιρούς την κεντρική εξουσία, για να έχουν μια δικαιολογία, η οποία χρόνο με το χρόνο έφερνε το θέμα πίσω, φθάνοντας σήμερα να μας πουν ότι ουσιαστικά το περιβόητο ILS (σύστημα τυφλής προσγείωσης) παραπέμπεται στις καλένδες! Κι αυτό, γιατί βασική προϋπόθεση για την εγκατάστασή του είναι να κατεδαφιστούν παρακείμενα κτίρια (!)  αφού, όπως λένε τώρα, υπερβαίνουν τα όρια ύψους που απαιτούνται για ασφαλείς προσγειώσεις! Και να φανταστεί κανείς ότι πριν 5 – 6 χρόνια, ο τότε διορισμένος Περιφερειάρχης Ηπείρου Δημ. Πανοζάχος, διαβεβαίωνε τους Ηπειρώτες ότι η υπόθεση «εγκατάστασης ILS» είναι τελειωμένη και ότι απέμεναν κάποιες τυπικές ενέργειες σε επίπεδο υπηρεσιών!
Η τελευταία απάντηση όμως που ήρθε από το Υπουργείο Μεταφορών πριν λίγες μέρες, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.  Άστραψε και βρόντηξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καταλογίζοντας ευθύνες και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για πλήρη αδιαφορία. Τι νόημα όμως έχει πια; Πότε καταλογίσθηκαν ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες για σοβαρές ολιγωρίες; Όπως και να’ χει πάντως, οι τοπικοί φορείς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να δράσουν ενωμένοι και δυναμικά, διεκδικώντας οριστική λύση. Υπάρχει ελπίδα για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων ή ο εκσυγχρονισμός του και τα τσάρτερ που σχεδίαζε η πρ. Δημοτική Αρχή Φίλιου θα μείνουν για πάντα όνειρα θερινής νυκτός;  
***
Επειδή λοιπόν το μέλλον του Αεροδρομίου Ιωαννίνων έχει μετατραπεί σ’ ένα… κακόγουστο αινιγματικό σήριαλ,  καλό θα είναι όλοι οι τοπικοί φορείς να είναι πιο προσεκτικοί και συγκρατημένοι, αποφεύγοντας τους μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς. Ας ξεπεραστούν πρώτα τα βασικά εμπόδια που συνεχώς προκύπτουν, με βασικό αυτό του ILS, και μετά από μόνες τους θα έρθουν οι αεροπορικές εταιρίες. Βέβαια, με την δυσκίνητη κρατική μηχανή που ακόμη έχουμε και την κρίση που περνάμε, ας μην καλλιεργούμε και πολλές προσδοκίες…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.