ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ήδη αποφασίσθηκε με κάποια περίοδο χάριτος όπως και προηγουμένως για την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες νέο βαρύτατο Lockdown, που θα περικλείει όλη την Ψωροκώσταινα.
- Θα κλεισθούμε, θα κλειδαμπαρωθούμε για δυο-τρεις εβδομάδες, θα αποφύγουμε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο και μετά φρέσκοι και αεράτοι, λευκοί κατάλευκοι, αφού δεν θα μας έχει δει μήτε ακτίνα ηλίου θα βγούμε έξω, θα πηδήξουμε, θα τρέξουμε, θα ξενυχτήσουμε, θα συναντηθούμε και με ασυμπτωματικούς και συμπτωματικούς και τότε πάλι τα νοσοκομεία αναφοράς θα πληρωθούν από νέα κρούσματα που θα πάθουν ασφυξία.
- Πώς θα αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση, εφ’ όσον ο ιός δεν θα έχει εξαλειφθεί, δεν θα έχει εξαφανισθεί;
- Ιδού η ερώτηση προς τους επαΐοντες, που μας καραφλιάζουν σε καθημερινή βάση εκ του ασφαλούς, ότι ό, τι λέγουν είναι θέσφατον.
**
- Αφού η επιτροπή των ειδικών απεφάνθη, ότι πρέπει να κλείσουν τα γυμνάσια και τα Λύκεια, ώστε να περιορισθεί η διασπορά του κορωνοϊού, πρέπει οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα ιδρύματα να τεθούν σε αναστολή, όπως καλήν ώραν έχουν τεθεί οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης, στις λαϊκές αγορές, στο λιανεμπόριο και σ’ άλλους κλάδους και το επίσημο κράτος να τους ενισχύει με πέντε και τριάντα τέσσερα, είναι η νέα αρίθμηση, αντί του πεντακόσια τριάντα τέσσερα.
- Τότε θα αισθανθεί ο Δημόσιος τομέας… τι εστί βερίκοκο. Με την τηλεκπαίδευση. Δεν γίνεται αισθητή η αναστολή των καταστημάτων και των λαϊκών αγορών από τον Δ.Τ., εφόσον έχουν το σίγουρο, που είτε βρέξει είτε χιονίσει που λέγει και ο πάνσοφος λαός ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος.
- Τι θα τα κάνει ο παραγωγός τα προϊόντα του τα αγροτικά που δεν θα τα διαθέσει στις λαϊκές αγορές; Αν δεν τα διαθέσει αυτά θα καταστούν ακατάλληλα προς κατανάλωση.
**
- Το Δασαρχείο Αθηνών διαπιστώνοντας, ότι ο αριθμός ελαφιών στην Πάρνηθα αυξάνει σε σημείο που θα προκύψει έλλειψη τροφής απεφάσισε και δώρισε στο Δασαρχείο Τρικάλων 60 ελάφια, ώστε αυτά να καταστούν το φύραμα για τον εμπλουτισμό της πανίδας με το είδος αυτών των ελαφιών που ενδημούν στην Πάρνηθα.
- Εδώ γεννάται ένα βασικό ερώτημα: Γιατί τόσα ελάφια μόνον στην περιοχή των Τρικάλων και όχι να δοθούν από 20 σε τρία δασαρχεία, ώστε να επεκταθεί η ζωοφιλία και σ’ άλλους νομούς και περιφέρειες;
- Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη των δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι και οι δασικοί υπάλληλοι που έλαβαν αυτή την απόφαση.
- Ίσως να φταίνε και οι πληροφορίες που από καιρού εις καιρός βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι στο Βίκο και σ’ άλλα σημεία ντουφεκάδες λαθροκυνηγοί σκότωναν αγριόγιδο ή ζαρκάδι, ή άλλο υπό εξαφάνιση είδος της άγριας φύσης. Πώς να μας εμπιστευθούν;
**

Παρακολουθούμε τα ρεπορτάζ των ρεπόρτερ και πολλές φορές πετάμε από τα σύννεφα από την λεξιπενία ή την ασυνταξία τους, όπως η καταχρηστική χρήση του ΕΝΩ.
- Αφουγκρασθήκαμε και δεν είναι η πρώτη φορά, ότι: Προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ (Και) επέβαλαν πρόστιμα σε όσους δεν φορούσαν μάσκες.
-Σ΄ αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται το επίρρημα ΕΝΩ, θα ήτο αρκετό ένας σύνδεσμος όπως το και, δλδ, προχώρησαν σε προσαγωγές ΚΑΙ επέβαλαν πρόστιμα σε όσους δεν φορούσαν μάσκες.
- Αν κάποιος ανίδεος ή νέος ρεπόρτερ κόλλησε σε κάποια φράση το ΕΝΩ και το αφουγκράσθηκαν και άλλοι ανίδεοι ή πρωτόλειοι και νόμισαν ότι είναι σωστή η χρήση του, καλόν είναι να κοιτάζουν και λίγο το συντακτικό του σχολείου τους αν δεν το έκαναν σαΐτες, ώστε και το λεκτικό τους να πλουτίσουν και να συντάσσουν σωστά τις προτάσεις τους και όχι όπως οι πολιτικοί που εκ των υστέρων διαμαρτύρονται ότι εμείς οι δημοσιογράφοι τους διαστρεβλώσαμε τις δηλώσεις.