ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Το ΣτΕ ενέκρινε με απόφασή του, ότι πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους 3.841.000.000.00 ευρώ, αλλά το φιλεύσπλαχνο κράτος που τόσο ενδιαφέρεται για νέους και γέρους απεφάσισε να μας χορηγήσει μόλις 1.341.000.000.00 Ε..
-  Και πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που για τους μεν συνταξιούχους είναι φειδωλό, για τους δε λαθροπρόσφυγες και λαθρομετανάστες είναι πλουσιοπάροχο με τα πεντακοσάρικά του κάθε μήνα, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει μισθώσει δυάρια διαμερίσματα, όπου θα εγκατασταθούν ανά τέσσερα προσφυγόπουλα.
-  Αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες σε προσεχείς εκλογές οψέποτε αυτές γίνουν, οπότε «εν Άδη ουκ έστι μετάνοια».
**
- Ψίθυροι γίνονται για προσεχή ανασχηματισμό, στον οποίο θα επικρατήσουν οι αιρετοί και θα περιορισθούν οι τεχνοκράτες, που σήμερα έχουν την πρώτη θέση, όπως και οι εισαγόμενοι ΠΑΣΟΚογενείς.
- Μαζί με αυτές τις εκτιμήσεις καλόν είναι να περιορισθούν τα χαρτοφυλάκια. Πολλοί είναι οι 50 συν, που επιβαρύνουν υπερμέτρως τον προϋπολογισμό.
- Άριστο παράδειγμα ολιγομελούς και ευέλικτου χαρτοφυλακίου αυτό της Ιταλίας, που με τα 56.000.000 κατοίκους της έχει μόνον 16 υπουργούς εξ ων 8 άρρενες και 8 θήλεις. Ισότητα όταν λέμε, αυτό εννοούμε.
- Ας περιορίσουμε κι εμείς η Ψωροκώσταινα, γιατί ένα χαρτοφυλάκιο δεν αποτελείται μόνον από τον υπουργό, ακολουθεί μία κουστωδία από παρατρεχάμενους, που ως επί το πλείστον είναι και αργόμισθοι και η αργομισθία βλάπτει σοβαρά και την υγεία και την οικονομία.
**
-Στην εκπομπή του ΚΡΗΤΗ TV τόσο ο τέως αρχηγός των ΕΝΔΥ κ. Παραγιουδάκης, όσο και ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης τα… έχωσαν στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για τον ισχυρισμό του, ότι κόκκινη γραμμή είναι αυτή των 6 ν. μ.
- Ξέχασε, φαίνεται, ότι εκτός από τα 6 ν. μ έχουμε και τα 12 ν. μ. που και η Ρωσία μας παρακινεί να επεκτείνουμε αφού τα δικαιούμαστε αλλά μας ανήκει και η συνορεύουσα περιοχή των 24 ν. μ. όπως και η υφαλοκρηπίδα των 200 ν. μ. όταν αυτή δεν προσκρούει σε γειτονική Χώρα.
- Και αναρωτήθηκε ο κ. Παραγιουδάκης, και δεν παραιτήθηκε ακόμη…
**
- Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν από την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες από την αλβανική ασφάλεια και έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους της αγρίας αυτής δολοφονίας.
- Το ελληνικό κράτος αδιαφορεί ως συνήθως όχι για την ελληνική ομογένεια που ζει στο εξωτερικό, αλλά και για Έλληνες, που βρέθηκαν κατά λάθος στο εξωτερικό και τους συνέβη κάποια αναποδιά.
- Η Ελλάς κωφεύει. Είναι δυνατόν δυο (2) χρόνια και κάτι από την δολοφονία του Κ. Κατσίφα να μην έχουν εντοπισθεί τα αίτια της δολοφονίας του και ποιοι είναι οι δολοφόνοι;
- Και, όμως, το αλβανικό κράτος γνωρίζοντας την αδιαφορία των ελληνικών αρχών αδιαφορεί να εκδώσει το πόρισμα της δολοφονίας.
- Και απ’ εδώ με το σκεπτικό «ξένος πόνος ξώπετσα» λέει: - από το άλλο μου το αυτί…
**
- Δεν χάνει την ευκαιρία του ο Αυτιάς του ΣΚΑΙ, που να μην χρησιμοποιήσει λέξεις και φράσεις από ιερές ακολουθίες.
- Όμως, δεν μπορεί να αναφέρεται στον Μεγαλοδύναμο με ελαφρά τη καρδία, όπως στις 24/10 λέγοντας: Ακόμη και τον Θεό να κατεβάσει αυτό δεν γίνεται.
- Και ποιος είναι αυτός που κατά τον Αυτιά θα κατεβάσει και τον Θεό; - Δεν καταλαβαίνει, ότι προκαλεί τους τηλεθεατές;
- Δεν γνωρίζει την εντολή: Ου λή(μ)ψει το όνομα του Θεού σου επί ματαίω;
- Αν έχει κάτι σοβαρό να πει ο Αυτιάς να το πει χωρίς την επίκληση του Θεού.