ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Τα κρούσματα των θανατηφόρων ατυχημάτων ή εγκλημάτων που συντελούνται από την αλαζονεία των οδηγών οτομομπιλίων, που θα έλεγε και η Γεωργία Βασιλειάδου, είναι πολλά…
- Πρόσφατα στη Ζάκυνθο οδηγός που κινούνταν μεταφέροντας τα παιδιά της στο σχολείο, χτύπησε με το ΙΧ άλλη γυναίκα που κι αυτή πήγαινε το γιό της στο σχολείο…
- Την χτύπησε, την σκότωσε και την εγκατέλειψε. Άλλη περίπτωση δυο μέρες νωρίτερα οδηγός χτύπησε επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα, τους τραυμάτισε σοβαρά παραβιάζοντας το κόκκινο, και εξαφανίστηκε, έφυγε στα μουλωχτά!
- Άλλη περίπτωση πάλι στην Αθήνα οδηγός χτύπησε το εννιάχρονο παιδάκι που το συνόδευε η μητέρα του σοβαρά και έφυγε και αυτός!
- Πολλά τα κρούσματα! Πολλά, γιατί οι επιπτώσεις από αυτήν την επιπολαιότητα είναι αμελητέες, αφού και να παρουσιασθούν στον εισαγγελέα αφήνονται ελεύθεροι, μόνον καθορίζεται η ημερομηνία εκδικάσεως της υπόθεσης.
- Πρέπει συνεπώς να επανακαθορισθεί η σοβαρότητα των εγκλημάτων και να αυστηροποιηθεί η επιβαλλόμενη ποινή σ’ αυτές τις περιπτώσεις!..
 * * *

- Αφουγκρασθήκαμε με πολύ περίσκεψη τον ΥΠΕΘΑ κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο να μας ενημερώνει μετά την σύσκεψη που έγινε, απόντος του πρωθυπουργού, για την αντιμετώπιση των αυξημένων λαθρομεταναστευτικών και λαθροπροσφυγικών ροών τον τελευταίο καιρό.
- Ο κ. Παναγιωτόπουλος μας πληροφόρησε ότι θα αυξηθούν τα παρατηρητήρια, θα ενισχυθούν τα μέσα του Λιμενικού, θα τοποθετηθούν υπέρυθρες κάμερες κ.λπ.
- Δηλαδή, θα έχουμε το φαινόμενο του σ. Μπαλαούρα, φωνασκώντας: Φρουρά, φρουρά, φρουρά!.. Στην προκειμένη δε περίπτωση θα έχουμε: Νηοπομπή, νηοπομπή εν πλώ! Νηοπομπή εν πλώ!

- Και θα τρέχουν τα ακτοπλοϊκά σκάφη του Λιμενικού να τους προϋπαντήσουν (υποδεχθούν, διότι σε δομές υποδοχής θα φιλοξενηθούν).
- Διότι αν υποθέσουν οι λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες ότι πρόκειται το Λιμενικό να τους εξαναγκάσει να επιστρέψουν στην Τουρκία, τότε ξέρουν το κόλπο, σκίζουν τις λέμβους, μεταβάλλονται σε ναυαγούς και τότε εφαρμόζεται το σχέδιο διάσωσης, οπότε οι Λιμενοφύλακες θα παίξουν τον ρόλο του διασώστη! Άλλη κατάληξη είναι αδιανόητη!..
* * *

- Οι Σλαβομακεδόνες της Αλβανίας και δη αυτοί της περιοχής της Κορυτσάς που γειτνιάζει με τα Σκόπια καλούν τους απανταχού Σκοπιανούς-Σλαβομακεδόνες, να δηλώνουν και να τονίζουν ότι είναι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου ο αλυτρωτισμός ρητώς απαγορεύεται!
- Φυσικά, όλα αυτά, γίνονται με τις ευλογίες του Ζόραν Ζάεφ, που για να αποφύγει τις κρίσεις, επικρίσεις και κατακρίσεις για τα σκάνδαλα που τον βαρύνουν δεν πιέζει τους Σκοπιανούς να δηλώνουν ότι είναι Βορειομακεδόνες, όπως και ο ίδιος στο κόμμα του δεν έχει αλλάξει τον τίτλο από Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας σε Βορείου Μακεδονίας, για ευνόητους γι’ αυτόν λόγους.
- Εκείνο που ενδιαφέρει εμάς του Έλληνες είναι να κινητοποιηθούν οι παροικούντες στο ΥΠΕΞ και να τρίξουν τα δόντια, αν έχουν, προς τους Σκοπιανούς να εφαρμόζουν την Συμφωνία των Πρεσπών!
 * * *

- Απεφήνατο, λοιπόν, ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας ότι η Συμφωνία της Λίμνης, κατά τον Γ. Τράγκα, δεν είναι προδοτική, αλλά επιζήμια!
- Και φυσικά, δεν είναι επιζήμια για τον κ. Δένδια, αλλά για το Έθνος, για το κράτος, για τις επόμενες γενεές…
- Και κάθε Συμφωνία που είναι επιζήμια για τις επόμενες γενεές, είναι και προδοτική, διότι ζημιώνει το Έθνος ανεπανόρθωτα.
- Δεν είναι οικονομικό το σκάνδαλο, όπως η υπερχρέωση της χώρας και το φυσάμε και δεν κρυώνει με τα μέτρα λιτότητας που μας έχουν επιβληθεί και μια των ημερών με συνετή διαχείριση ελπίζουμε να αποσείσουμε το χρέος, έστω και μετά από 97 χρόνια (99 ήταν πέρασαν τα δύο).
- Η Συμφωνία της Λίμνης κ. Δένδια δεν αποκαθιστά τη ζημία ούτε μετά έναν και δυο αιώνες. Άρα είναι και προδοτική…