ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Με πλέρια απεύθυνση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, ότι θα καθιερωθεί ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού και μάλιστα με ειδικό νόμο, όχι ομού με την κατάργηση της απλής αναλογικής, ώστε να ψηφισθεί από τους 300 εν συνόλω.
- Έτσι θα διαπιστωθεί ποιοι δέχονται αυτό το νόμο και ποιοι τον αρνούνται, διότι πώς να το κάνουμε υπάρχουν και αρνητές στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
- Όμως, επ΄ ουδενί, πρέπει να διαχωριστούν και να αποκλειστούν όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού από ετών, διότι τότε θα διαχωριστούν σε αμνούς και ερίφια, και είναι γνωστό, ότι σε δύσκολες περιπτώσεις για την χώρα μας ζητούμε την συνδρομή των μονίμων κατοίκων Ελλήνων του εξωτερικού, δηλαδή της Ομογένειας όπως έχει καθιερωθεί.
- Ας ρωτήσουν και τους αδελφούς Κυπρίους πώς ψηφίζουν οι μετανάστες Κύπριοι, έτσι να καθιερωθεί και για τους Ελλαδίτες…
* * * 
- Είμαστε, χωρίς υπερβολή, οι μόνοι αποεθνοποιημένοι, τουλάχιστον, στην Βαλκανική χερσόνησο.
- Οι γείτονες Αλβανοί με τον δικέφαλο αετό, ακόμη και την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος, οι Μαυροβούνιοι με τα αρκτικόληκτα τα βυζαντινά στη σημαία τους, οι Σέρβοι με την κορώνα και αυτή στην σημαία τους, οι Βούλγαροι με την επαναφορά μετά την πτώση του κομμουνιστικού τους καθεστώτος όλων των ονομάτων των ιστορικών στους δρόμους και όχι μόνο, οι μόνοι που αδιαφορούμε για την ιστορία μας είμαστε εμείς!
- Απορρίπτουμε ακόμη και την έννοια του Έθνους, και ότι αυτό δημιουργήθηκε με την σύσταση του κράτους μετά την Επανάσταση του ’21!
- Είμαστε οι μόνοι που απεχθανόμαστε την έννοια του πατριωτισμού, κάτι που θέλγει άλλους λαούς.
- Στον πατριωτισμό στηρίχθηκε ο Ουάσινγκτον, και τον πατριωτισμό εξυμνεί και ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Εμείς; Άπαγε της βλασφημίας!..

 * * *

- Αυτή κι αν δεν είναι ευγενική χειρονομία από τους Σκοπιανούς!
- Στο Πρίλεπ, τα καπάκια των φρεατίων (βόθρων) φέρουν τον Ήλιο της Βεργίνας. Τώρα με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει όλα αυτά να αφαιρεθούν!
- Έτσι ο δήμαρχος έδωσε εντολή να αφαιρεθούν τα καπάκια από τα φρεάτια με τον Ήλιο της Βεργίνας!
- Το ερωτηματικό που γεννάται αδήριτο: Οι διπλωματικοί μας υπάλληλοι δεν πρόσεξαν ότι τα φρεάτια των βόθρων φέρουν καπάκια με τον Ήλιο της Βεργίνας;
- Αλλά εδώ ισχύει το ρηθέν από τον βετεράνο διπλωμάτη Άγγελο Βλάχο, ο οποίος κάποια στιγμή ομολόγησε την ασχολία των διπλωματών.
- Αυτοί ασχολούνται στις συζητήσεις τους με το τι ουίσκι έχουν αγοράσει από τα ΚΑΕ (Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών), τι πούρα καπνίζουν πάλι από τα ΚΑΕ και τι αρώματα χρησιμοποιούν, πάλι από τα ΚΑΕ.
- Με τα καπάκια των φρεατίων των βόθρων θα ασχοληθούν;
* * *

- Η Κύπρος αποφάσισε τον εξοπλισμό των ενόπλων της δυνάμεων με αυτοκινούμενα πυροβόλα NORA –B52, σέρβικης παραγωγής και προελεύσεως, τα οποία έκρινε ως τα πλέον συμφέροντα τόσο για την δυναμικότητά τους και για την ευστοχία τους, όσο και για το ανάγλυφο της Κύπρου.
- Εμείς, αν καλώς ενθυμούμαι, επί αλήστου μνήμης του Άκη μας (Τσοχατζόπουλου), η ΕΒΟ θα κατασκεύαζε το ΔΙΔΥΜΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ», το οποίο έχουμε ξεχάσει από τότε αν κατασκευάζεται, αν το προτιμούν τόσο οι δικές μας ένοπλες δυνάμεις όσο και οι ξένες, ή έχει καταχωνιασθεί, ως συνήθως, αφού και πολλές ξένες παραγγελίες για άλλα προϊόντα της ΕΒΟ δεν έχουν εκτελεσθεί, αφού δεν δίνονταν η έγκριση από την πολιτική ηγεσία.
- Και όμως, η σερβική πολεμική βιομηχανία, λειτουργεί και παράγει παρά τον ανηλεή πόλεμο του 1993-94 από τις δυτικές δυνάμεις που με βάση την Ιταλία του σοσιαλιστή Ντα Λέμα δεν είχαν αφήσει λίθον επί λίθου, αλλά το εθνικό συμφέρον υπεράνω όλων!..