ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Με λίγη περίσκεψη ο «τσάρος» της Οικονομίας (πώς βαυκαλίζονται όλοι με κάτι πομπώδεις τίτλους) σ. Γιούκλιντ Τσακαλώτος, θα έβρισκε το ισοδύναμο για την σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου θερμάνσεως.
- Όμως, «όταν έβρεχε μυαλό ο Μεγαλοδύναμος», ο σ. Τσακαλώτος κρατούσε… αλεξίμυαλο!
- 200.000 κληρονόμοι παραχώρησαν τα ακίνητα που κληρονόμησαν, γιατί δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα, λόγω βαριάς φορολογίας, να καταβάλουν τον αναλογούντα φόρο!
- Εδώ σε θέλω Γιούκλιντ, μείωσε τον φόρο, επέστρεψε τα ακίνητα, ρύθμισέ τον σε δόσεις που να δύνανται οι υπόχρεοι, όσοι θέλουν το ακίνητό τους, και θα εισπράξεις και τον ΕΝΦΙΑ!
- Με αυτά τα χρήματα όχι μόνο το πετρέλαιο θερμάνσεως θα καλύψει και άλλα προβλήματα θα λύσεις!
- Αλλά η ιδεοληψία σου και των συντρόφων σου δεν σου επιτρέπει να έχει ιδιόκτητο σπίτι ο ιδιοκτήτης.
- Και όσα παραχωρούνται ή κατάσχονται ρημάζουν!..
- Απόδειξη τα Ολυμπιακά Ακίνητα και στην πόλη μας την μικρή το κτίριο επί της Δομπόλη, όπου το πρώτον στεγάσθηκε το Πανεπιστήμιο, ρημάζει με όλη την κυριολεξία της λέξεως!..
* * *
- HOMUS, HOMINI LUPUS! Ρωμαϊκό απόφθεγμα με διαχρονική ισχύ. Σημαίνει ότι: Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος!
- Και η εφαρμογή είναι καθημερινή. Πρόσφατο παράδειγμα η απεργία στο ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα, όπου οι πελάτες-επιβάτες του, από τους οποίους πληρώνονται οι εργαζόμενοι σ’ αυτό, έστρεψαν την πλάτη τους προς το επιβατικό κοινό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
- Και ναι μεν οι εργαζόμενοι απεργούν για την βελτίωση της μισθοδοτικής τους καταστάσεως, όμως οι πελάτες-επιβάτες πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στις τσέπες τους για να πληρώσουν ταξί ή άλλο μεταφορικό μέσο για την μετακίνησή τους.
- Δεν θα έπρεπε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να διαθέτουν προσωπικό ασφαλείας, όπως συμβαίνει στα Νοσοκομεία κ.α.
- Είδα μια γριούλα σε απόγνωση να μονολογεί λέγοντας: Πώς θα πάω εγώ στο Σύνταγμα; HOMUS, HOMINI LUPUS!
* * *
- Γελούσαν αμφότεροι και οι δυο, τόσο ο σ. Αλεξάκης, όσο και ο τ. ΥΠΕΞ του, σ. Κοτζιάς και δημιούργησαν την εντύπωση στο πλατύ κοινό και στους… σανολάτρεις και σανοφάγους, ότι όλα είναι ρόδινα, όμορφα και ωραία.
- Ποιος δεν θυμάται τα χαμόγελα και τα μειδιάματα στη Μάλα Πρέσπα, όπου υπεγράφη η κατάπτυστη συμφωνία για να δοθεί το όνομα CEBEPHA MAKEDOHNJA με όλα τα συμπαρομαρτούντα, όπως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΟΖ κ.λπ. στους Σλάβους των Σκοπίων, παρά πάσαν λογική και ιστορική αλήθεια.
- Και να που ήρθε η στιγμή να τα σπάσουν οι δυο καλοί φίλοι προς χάριν του ετερόδοξου και ετεροθρήσκου σ. Καμμένου, ο οποίος ευφραίνεται περισσώς.
- Και τώρα δεν έχουμε χαμόγελα και μειδιάματα αλλά επικρατεί πλέρια κατήφεια, ωσάν να τους έφαγε η γαϊδούρα το αλεύρι.
- Έτσι λένε στο χωριό μου. Όταν τα χνώτα τους δεν ταιριάζουν ας είναι περισσότερο προσεκτικοί στις κινήσεις τους και στις εκφράσεις τους!..
* * *
- Ο σ. Κοτζιάς, τέως ΥΠΕΞ προ ολίγου, έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό για να δικαιολογήσει την παραίτησή του.
- Την επιστολή αυτή την χαρακτηρίζει προσωπική, προκειμένου να μην ανοίξει ουδείς άλλος πριν αυτή φθάσει στα χέρια του πρωθυπουργού.
- Μπορεί οι παρατρεχάμενοι και οσφυοκάμπτες να έχουν την εξουσιοδότηση, ως έμπιστοι, να ανοίγουν επίσημα και διαβαθμισμένα έγγραφα, όμως άλλο έγγραφο και άλλο επιστολή.
- Και εφόσον ο αποστολέας, στην προκειμένη περίπτωση ο άχρι τούδε ΥΠΕΞ δέχεται και συμφωνεί να την δώσει στην δημοσιότητα ο πρωθυπουργός, άρα ο πρωθυπουργός αποφεύγει για προσωπικούς λόγους να μην γίνουν γνωστά παρατράγουδα από την Συμφωνία των Πρεσπών ή μάλλον της Μάλα Πρέσπα που είναι επιζήμια για την Ελληνική επικράτεια.
- Όπως η παράδοση του ονόματος, η παραδοχή της γλώσσας, της εθνότητας, της πρόσβασης στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, στην ελληνική ΑΟΖ την δυνατότητα αλιείας και την σύσταση ναυτικού και ναυτικής σημαίας…
- Αλλά και πολλά άλλα ων ουκ έστιν αριθμός!