ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ
- Αφουγκρασθήκαμε τον premier minister να λέει ότι 145 χώρες έχουν αναγνωρίσει την FYROM με το συνταγματικό της όνομα.
- Και; Όχι 145 χώρες άλλα όλες οι χώρες να την αναγνωρίσουν , απαραίτητη είναι και η δική μας αναγνώριση διότι χωρίς αυτή την αναγνώριση δεν γίνεται δεκτή στο ΝΑΤΟ και δεν αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην… καταραμένη ΕΟΚ, δηλαδή στη διαδοχή της Ε.Ε.
- Αυτό δεν το γνωρίζει ο σ. Αλεξάκης; Ή το γνωρίζει και ως λογοπαίγνιο μας απασχολεί με το γεγονός, ότι 145 χώρες την έχουν αναγνωρίσει;
- Και εμείς να την αναγνωρίσουμε και να την κάνουμε κορώνα του κεφαλιού μας, αλλά μέχρι ενός σημείου, όχι να μπει και καβάλα! Αυτό είναι απαράδεκτο.
- Και στο τέλος της γραφής σ. Αλεξάκη, γιατί αναλαμβάνεις μια τέτοια τεράστια ευθύνη που θα σε βαρύνει εφ΄ όρου ζωής και δεν προκηρύσσεις δημοψήφισμα, ώστε να πέσει η ευθύνη στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών;
- Γιατί δεν νογάς από ευθύνες, ή θέλεις να σου κολλήσουν τον τίτλο του Εφιάλτη ή του Πήλιου Γούση ή ποιος ξέρει τίνος άλλου;
- Πάντως, να γνωρίζεις, ότι ο Τσολάκογλου δεν αποτόλμησε κάτι τέτοιο. Απλώς συνθηκολόγηση υπέγραψε για αποφυγή περαιτέρω αιματοχυσίας!..
* * *
- Το βάρος που φέρνει στο συνταξιοδοτικό η μακροβιότητα που διακρίνει τους συνταξιούχους το διαπίστωσε πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος, σοσιαλιστής ο άνθρωπος…
- Τον διαδέχθηκε ο λαοπρόβλητος premier minister σ. Αλεξάκης, ο οποίος από του βήματος της ΔΕΘ έκανε κι αυτός την διαπίστωσή του για την μακροβιότητα των συνταξιούχων και την επιβάρυνση στο συνταξιοδοτικό, που δεν είναι και σημαντική για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων.
- Και ήρθε για να «δέσει» η μαγιονέζα», ο Ευκλείδης, ο σ. Τσακαλώτος, ο οποίος από του βήματος του επίσημου συνεδρίου στο Λόντον, δεν έβρισκε τον κομψό τρόπο να τονίσει πώς θα απαλλαγεί από αυτό το άγχος που επιβαρύνουν το συνταξιοδοτικό!
- Μα καλέ μου, Ευκλείδη, φτιάξτε ένα Καιάδα και εκεί, μόλις κάποιος συνταξιούχος διαβεί την κόκκινη γραμμή των 75 ετών, τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ να τον περισυλλέξει και να τον απορρίψει στον Καιάδα.
- Φτιάξτε ένα νόμο στο πρότυπο της Νομοθεσίας του Λυκούργου και το πρόβλημα λύνεται!..
* * *
- Παρακολουθώ τις διαφημίσεις στην τηλεόραση και δη αυτές που αφορούν την ανώτερη και ανώτατη παιδεία και βλέπω με πολύ έκπληξη να διαφημίζονται παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων σε Αθήνα, Πειραιά, Λάρισα και Θεσσαλονίκη όταν απαγορεύεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας!..
- Με ποια φόντα αυτά τα ξένα πανεπιστήμια έχουν αποκτήσει αυτή την δυνατότητα να ιδρύουν παραρτήματα και μάλιστα να τα διαφημίζουν κάτω από τα ματογυάλια του σ. Γαβρόγλου, που τόση απολυτότητα δείχνει στην τήρηση των νόμων που έχουν ψηφισθεί;
- Αλλά εδώ στην λειτουργία των παραρτημάτων δείχνει ότι η συνείδησή του στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι τόσο ελαστική που βγάζει μάτι, υπέρ κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων!..
* * *
- Όταν στην Αθήνα γίνεται κάποια αθλητική δραστηριότητα, όπως π.χ. Μαραθώνιος, ή και μικρότερες διαδρομές μπαίνει σε εφαρμογή το σύνθημα: «Όλοι μαζί μπορούμε», ώστε οι συμμετέχοντες σ’ αυτές να βοηθήσουν τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας συνεισφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας π.χ. ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ κ.ά.
- Εδώ γίνονται δραστηριότητες, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να φέρουν μαζί τους μια σακούλα με τρόφιμα, τα οποία θα τα συγκέντρωνε το κοινωνικό παντοπωλείο ή κάποιος άλλος κοινωνικός φορέας.
- Δυστυχώς, η οικονομική κρίση που έχει ενσκήψει στη Χώρα μας δεν λέει να απομακρυνθεί παρά τις διαβεβαιώσεις για «καθαρή έξοδο».
- Έτσι, για παράδειγμα θα μπορούσαν οι συμμετέχοντες στο Γύρο της Λίμνης, να υλοποιήσουν αυτό το σύνθημα: «Όλοι μαζί μπορούμε» και να γίνει η απαρχή, αλλά χρειάζεται γκεσέμι!..